Bolti ár: 7.245 Ft.
Kedvezményes Internetes ár: 6.520 Ft
Kiadó: Galenus Lap-és Könyvkiadó Kft.
Oldalak: 171
Formátum: 235×330 mm
Kiadás éve: 2004
ISBN: 963-86336-8-9

Kiadónk gondozásában évente megjelenő, a gyógyszerészet több száz éves tradícióit feldolgozó albumsorozata nemcsak a gyógyszerészszakma, hanem a könyves szakma elismerését is kiváltotta. Ezt fémjelzik a Szép Magyar Könyv Versenyen elért különböző díjak is.

A sorozat mostani, reprezentáns kötete, a Képek és emlékek patikáink múltjából számtalan eddig még publikálatlan illusztráció segítségével egy múltbeli utazásra invitálja az olvasót a gyógyszertár helyiségein keresztül. Képeslapok, rajzok, archív felvételek láttatják a régi patikaportálok, a külső megjelenés változatos formáját, a kirakatokat, a cégéreket, majd betekintve az officinába, elénk tárul annak csodálatos bútorzata, álványedényzete, egyéb berendezése a mérlegtől a különböző dekorációs tárgyakon keresztül a pénztárgépekig.Továbbhaladva a laboratórium és a hozzá tartozó eszközök, szükségleti cikkek (szignatúrák, zacskók, csomagolóanyagok stb.) láthatók. A logikai sort az iroda és a gyógyszertár működéséhez, illetve a gyógyszerész személyéhez kötődő aprónyomtatványok, érdekességek, s legvégül a patika reklámanyagainak illusztrációja fejezi be, 1945-ig bezárólag.

A könyv témája a kulturális örökségünk és a művelődéstörténet területét érinti, magas szintű műveltségi érdeklődés kielégítését szolgálja, és nem utolsósorban hiányt pótol.