Magyarország Cukormentes Tortája: a csokoládétorta

0
419

A háziverseny döntősei Budapesten, a Zsolnay kávéházban mutatták be alkotásaikat. A legnépszerűbb alapanyag idén a mák, az erdei gyümölcs, a citrom és a málna volt, de olyan különleges alkotóelemmel is meglepték a zsűrit, mint a tökmag vagy a kecsketúró.

Miután a zsűri végigkóstolta a hobbicukrászok kreációit, kiválasztotta az idei verseny legjobbját, mely a Körtés csokoládémousse torta lett. A győztes torta készítője, Erdődi Zsófia a fűszerek – mint a gyömbér, fahéj, szegfűszeg –, valamint a körte és a csokoládé kiváló ízharmóniájával nyűgözte le a zsűrit. Ehhez a tetszetős kivitelezés és a kedvező tápérték adatok társulnak: szeletenként 14,2 g szénhidrátot és 277 kcal-t tartalmaz. A győztes a háziverseny fődíját, egy Kenwood professzionális konyhai robotgépet vihetett haza.

A zsűri dietetikus tagjai azokat a tortákat részesítették előnyben, amelyek készítői figyeltek az energiatartalom és az alacsony szénhidrátértékek egyensúlyára. Erős Antónia, a verseny háziasszonya is kiemelte: a döntős torták esztétikus megjelenésükkel és kellemes ízeikkel megnyernék bármely cukrászda vendégeit.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny és háziverseny főtámogatója kezdetektől a 77 Elektronika Kft., az OKOS Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója. A főtámogató különdíjat, egy Dcont MAGOR vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel a legkreatívabb recept megalkotójának, a Tutti frutti torta készítőjének, Huszti Mariann-nak.

Különdíjjal értékelték a legötletesebb, legfinomabb gyógyhatású alapanyaggal készült kreációt is. Raffer Kunsági Gabriella a Szép kis mákvirág fantázianevű tortájáért kapta a különdíjat, mely egy gyógyteákat, tinktúrát és könyveket tartalmazó csomag volt a Diabess-Györgytea felajánlásából.

A Körtés csokoládémousse torta receptje elérhető az alapítvány blogján: cukkerberg.blog.hu
Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Adószám: 18255858-2-43
Adományát az alábbi bankszámlára küldheti:
Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény: Sberbank Magyarország Zrt.

A cikk a Patika Magazin januári számában jelent meg! Az ingyenes magazint keresse a gyógyszertárakban!