Melitta horoszkópja

0
821

2019. január 19-től 25-ig

Kos

Az Merkúr jóvoltából, hirtelen változások, új, jó dolgok várhatók életének több területén. A szerelemről és a lét élvezetéről egy kicsit áthelyeződik a hangsúly a kötelességre, és a munkára. Sok lesz a kihívás, és lesznek dolgok, melyekbe több energiát kell belefeccölnie. Eközben a kapcsolatában is valamiféle döntéskényszerbe kerülhet. Amennyiben eddig nem talált párt magának, úgy a munka, vagy az azzal járó foglalatosság meghozhatja a szerelmet is. Hirtelen új szokásokat, viselkedésformákat fedez fel magában, és elkezdi érdekelni, hogy kitől, milyen tulajdonságokat örökölt. Az alapigazságok megtalálásának a hete lesz ez. Otthoni szimbólum: „Ankh kereszt”, ami Atlantiszból származó jelkép. A hagyomány szerint akár a falon van képként, akár viseli valaki, fokozza az életerőt, távol tartja a betegségeket és egyéb káros hatásokat. Elűzi a démonokat, megtöri a rontást, valamint hosszú és boldog életet biztosít.

Bika

Fejben rendetlen, időnként trehány. Az élet valósággal zaklatja, hogy rakjon rendet a gondolataiban. A kapcsolataira is jobban ráláthat, például hogy melyiket, milyen irányba érdemes folytatni. Párkapcsolatában lassan vége lesz az elhúzódó megtorpanásnak, és egyre jobban látni fogja a dolgok értelmét. Ha új lehetőség lép az életébe, a szenvedély lángja először igen magasra csap. Ha ebből kiindulva szövögeti terveit, komoly csalódás érheti. A második dekád szülötteinél elfojtott érzelmek is előtörhetnek, ezért érdemes nagyon odafigyelni mindenre, lehetőség szerint tudatosan élni a napjait. Otthoni szimbólum: „Toll” ami valójában véve indián jelkép, amely a lélek szárnyalását képviseli. A toll hordozza a reményekkel telei imádságot. A hatalom, erő és védelem jelképe. 

Ikrek

A Jupiter az otthonával, annak szépítésével, alakítgatásával támogatja elképzeléseit. Ez alapot teremthet gondolkodásmódja megváltoztatására is. Maradjon racionális, de vegye észre, figyelembe a jeleket! Ezen a héten minden égi támogatást megkap ahhoz, hogy letegye a múltból hozott terheket, illetve egy olyan karmát, amiről nem is hitte, hogy valaha feloldható. A külső aktivitását ki kell egyensúlyozni a belső világával, és akkor újra a régi lehet. Nagyon vigyázzon az állandó múltba révedéssel, túlzásig átélve megmérgezheti a jelent, sőt mi több, a jövőt is! Otthoni szimbólum: „Angyal – angyalszárny”; a tisztaság és ártatlanság jelképe. Ugyanakkor a védelmezés és segítségnyújtás szimbóluma Nem csak az otthonát, hanem az abban lakó személyeket is védelmezi.

Rák

Már korábban elkezdte rendezgetni anyagi ügyeit, de most ért oda, hogy a biztonságát érintő kérdésekben is rendet tegyen. Minden olyan dolgot, amit hiszékenységből kezdeményezett, nézzen át alaposan, és hozza meg a szükséges döntéseket! Le kell számolni azokkal a dolgokkal, amik csak viszik az energiáját, de nem hoznak hasznot, sem anyagit, sem lelkit. Bátran szelektáljon! Önbizalomnövelő hétnek néz elébe. Ha eddig nem talált rá a szerelemre, most eljött az ideje, csak győzzön válogatni a flörtölők között. Közben felfedezi, hogy ezek a kapcsolódások már teljesen új alapokon nyugszanak, egészen máshogy indulnak, mint régen, teljesen másképp ítéli meg őket. Otthoni szimbólum: „Om” Az ősi hang minden mantrák anyja, amellyel a világegyetem létrejött. A hinduizmusban kezdetektől fogva használják, mint elsődleges szimbólumot. Azt vallják, hogy a mély meditáció természetesen hozza elő a hangokat és univerzális ragyogással vonja be annak gyakorlóját.

Oroszlán

Nem minden zökkenő nélkül telik az új év első hónapja. Gonosz emberek próbálják ellehetetleníteni életének nyugodt folyását. Ha fenn van valamelyik közösségi oldalon, tapasztalhatja, hogy szinte szórakozásból jelentgetik fel az adminisztrátoroknál. Ők sajnos partnerek ebben, minden ellenőrzés nélkül hoznak szankciókat, alkalmaznak retorziókat. Tartsa távol ezeket a gyűlölettel teli vicsorgókat! Bátran szelektáljon! Ha kapcsolatban él, próbálja meg legalább időnként ne szekálni párját! Hébe-hóba neki is jól esne némi nyugalom. Otthoni szimbólum: A „Dharma kerék”, vagy más néven Sors kerék az indiai buddhizmus megjelenése óta Buddha megvilágosodáshoz vezető tanainak egyik szimbóluma. Otthonában tartva segít megnyitni előrevivő gondolatokat.

Szűz

Nagyon erőteljesen kommunikál. Gesztusait, szavait emiatt félreérthetik, illetve feleslegesen keveredhet konfliktusokba. A szerelemben megvilágosító felismerésre juthat, így idővel sikerül rendezni jelenlegi problémáinak jó részét. Munkában, legyen ön vállalkozó, vagy alkalmazott, nehéz időket él meg. Szakad bele a munkába, a fizetése pedig ennek ellenére éppen csak alapszinten mozog. Sajnos pozitív változás, ezen a helyen még jó ideig nem várható. A hét második felében felülhet a szerelem hullámvasútjára, amiben sok izgalom, érzéki újdonság veszi kezdetét. Ne szégyellje a lélekruháját (testét) amit kapott, tökéletes, úgy ahogy van! Ne feledje, nem mindenkinek kell tetszenie, hanem csak azoknak, akik fontosak az ön számára! Otthoni szimbólum: Különböző keleti vallásokban nagyon népszerű a „Lótusz”, mint a megvilágosodás megtestesítője. Ez a gyönyörű virág a sáros vízből emelkedik ki mintegy megerősítve a feltámadás koncepcióját. Azt is szimbolizálja, hogy kitartással bármit le lehet győzni.

Mérleg

A kapcsolataira most jó eséllyel alapozhat, ha új munkahelyet keres, vagy a meglévő üzletét akarja bővíteni. Ha kellemes megjelenésű akar maradni, ne hajszolja túl magát, és esténként időben térjen nyugovóra! Kerülje az energiavámpírokkal való találkozásokat, építse le azokat! Időnként úgy érzi, nem kapja meg az elvárható tiszteletet embertársaitól. Ennek oka vélhetően az, hogy ön sem törődik azzal, hogy mondanivalója, viselkedése irritáló lehet. Változtasson ezen! Otthoni szimbólum: „Jin – jang”.  A kínai tanítások széles körben használják az univerzum harmóniájára utaló szimbólumot. Minden kettősség – nem számít mennyire sötét vagy világos, férfias vagy nőies – biztosítja a szükséges egyensúlyt. A két ellentétes erő hozza a legtöbb harmóniát az egyén életében.

Skorpió

Munkájában minden adódó lehetőséget érdemes megfontolni. Ráadásként a sorstól kap valakit, aki szerelmi életében is fontos szerepet tölthet be. Ha pontot kell tenni valaminek a végére, tegye meg, de úgy, hogy senki ne sérüljön túlzottan! Ez az a kritikusnak nevezett időszak, amely egyáltalán nem kellemes, de végül elősegíti a bonyolult ügyek rendeződését. Feladatai a szokásosnál nehezebbek, olykor veszélyesek is lehetnek. Segít a bajban, ha munkatársaival jó együttműködést tud kialakítani. Társkapcsolata a szokásos feszültségekkel terhes, de ezt követően szinte idegesítően csendes lesz minden. Ne hagyja nőni a feszültséget! Otthoni szimbólum: „Hórusz szeme”. Egyiptomban használták amulettként, képként, biztonságot, egészséget és bölcsességet biztosítva viselőjének. A történet úgy szól, hogy Hórusz a Nap és a Hold istene egyik szemét elvesztette egy csatában, melyet Thot istenség állított helyre.

Nyilas

Az a veszély fenyegeti, hogy hivatása és magánélete ügyes-bajos dolgait nem tudja egyensúlyba hozni. Egyiket se áldozza fel a másik oltárán, valahogyan diplomatikusnak kell lenni! Rövidesen egy fontos pénzügyi tranzakció vár önre, amit lakással, autóval, vagy valamiféle biztosítással függ össze. Iratokkal kapcsolatos, adminisztratív ügyek intézésére most megfelelő idő áll a rendelkezésére, s valószínűleg a szokásosnál hatékonyabb ügymenetre számíthat ezen a héten. Párkapcsolatokra a változékonyság és labilitás lesz jellemző. Anyagiakban a várható többletkiadások ellenére némi stabilizálódás tapasztalható. Otthoni szimbólum: Az „Életfa”, vagy más néven Világfa szorosan kapcsolódik a születés, élet, halál és újjászületés körforgásához. Számos kultúrában és vallásban az egyik legfontosabb szimbólum. Segít gondolkodni, megnyílni.

Bak 

Párkapcsolatát akkor tudja stabilizálni, ha a változatosságot is bekalkulálja. Nem baj az, ha többet szeret, csak viselkedjen mindenkivel korrekten! A munkájából befolyó pénzzel bánjon óvatosan, ne szórja feleslegesen! Megmagyarázhatatlan hangulathullámzásai felerősödnek. Pedig már úgy látszott, kevesebb gondja, problémája lesz családi ügyeiben, kapcsolataiban. Sajnos nem. Hivatalos ügyeit úgy intézze, hogy minden aláírt papírért felelnie kell. Lehet, hogy átmenetileg mindent meg fog úszni, de hosszútávon nem. Gyermekével legyen megértőbb, ha kiskorú ne ordibáljon folyton vele! Otthoni szimbólum: A „Labrisz” kétoldalú bárd, vagy fejsze, A Labrisz az ókori mitológiában is szerepet játszik: Demeter, a föld istennője, jogarként használta.

Vízöntő

Meg kell szoknia az új körülményeket. Csillagjegye átka, hogy átlátja a dolgokat, így döbbenten tapasztalja, hogy mennyi ember hagyja magát bevinni az erdőbe. Sajnos emiatt kénytelen lesz alkalmazkodni olyanokhoz, akikről el sem tudta képzelni, hogy majd együttműködik velük. Mindez vonatkozik a karrierre és a szerelmi életére egyaránt. Bizonyos helyzetekben igen nehéz okosnak lenni. Az idő sürgetése miatt most nem is a megfontolt, higgadt döntések viszik előbbre, hanem inkább a gyors helyzetfelismerés és a pillanatnyi szerencse. Ha van autója, hibája miatt pár utazás meghiúsulhat. Otthoni szimbólum: „Körmandala”, kedvenc színeivel. A mágikus körök készítésével közelebb kerülhet belső, teremtő energiáihoz!  

Halak

A vállalkozók kisebb forgalomra, nagy ellenőrzésekre számítsanak! A vártnál kevesebb lesz a szabadidő, ezért is igyekezzen a legjobban kihasználni! Szerettei hiánya nagyon fog fájni, újra meg újra eszébe jutnak. Aztán jönnek a mindennapok, amikor a realitásokat szem elől tévesztheti, mert hajlamos lehet arra, hogy illúziókat kergessen. Érdemes volna megragadni minden lehetőséget, amivel az életpályáját építheti. Ezen a téren azonban nem jutna messzire saját erőből, de könnyen talál barátokat, támogatókat, akik egyengetik útját. Eltávozott szeretteiről is vehet példát, ők keményen végigküzdötték életüket. Otthoni szimbólum: „Triquetra” felkapott és ismert szimbólum, amikor megjelent a Bűbájos boszorkák, vagy a Constantine c. filmekben. Harmónia az istenvilágban, és a természetben, tiszta meglátások a mindennapokban.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu