„Ha egy júniusi este tudna beszélgetni, valószínűleg azzal dicsekedne, hogy feltalálta a romantikát.”
(Bernard Williams)

Kos

(március 21.–április 20.) Hét elején fogékonyabb leszel a humorra, amely egyébként fertőző, így hamarosan másokat is harsogó nevetésre fakasztasz. Ha továbbtanuláson töröd a fejed, sikerülhet a felvételid, de ne rágódj megélt kellemetlen történéseken! Eddig is mestere voltál az emberek befolyásolásának, a ravasz Merkúr a hét elején különösen találékonnyá tesz, csak a pletykálkodástól óvakodj! Szerdán és csütörtökön ne ismerkedj a neten, töröld az exedet is, ha már semmi közötök nincs egymáshoz! Anyagi és üzleti ügyeidben nehézségek, korlátozások várhatók, ezért beszéld át a pénzügyeket a pároddal és üzlettársaddal, hogy a konfliktusok mértékét a lehető legkisebbre csökkentsétek!
Amire figyelj: ételek nyári tárolása, hűtése, észszerű fogyasztása.

Bika

(április 21.–május 21.) A bonyodalmak megsokszorozódását azzal kerülheted el, ha nem döntesz impulzívan, újdonsült szerelmeddel pedig nem házasodtok össze elhamarkodottan. Amennyiben kapcsolatban élsz, a súlyos pénzügyi gondok, pl. egy nagyobb összegű adósság visszafizetésének tudata terhelhet benneteket. Időközben tudtok majd többet is rendezni egyszerre, a számlákra pedig fordítsatok nagyobb figyelmet! Ha vonakodsz végrehajtani főnököd kéréseit, utasításait, akkor fel is út, le is út. Mivel ragaszkodó típus vagy, így belehabarodsz valakibe, akit idealizálsz. Később azonban rájössz arra, hogy mégsem ő az igazi, nehezen tudod elszánni magad a szakításra. Többszöri nekifutással azonban lehetséges. 

Amire figyelj: a szabadban tartózkodás alatt szúnyog, pók csípés, kígyó marás. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.)

Vizsgáid, utazásaid sikeresek lesznek, de házasságodban súrlódásokra, esetleg majd újrakezdésre számíthatsz. Még egyedül? Olyan legénnyel, leánnyal találkozol, akivel családot alapíthatsz. Ha valaki néhány héttel ezelőtt azt mondja neked, hogy egy jóképű külföldi fiú/lány oldalán a tengerparton romantikázol, bolondnak tartottad volna az illetőt. Pedig most erre is sor kerülhet. Ne lépd át saját elveid korlátait, bánj okosan az érzelmeiddel! Ha viszont úgy érzed, hogy rossz kapcsolatban élsz, szakítani kell. Minél tovább maradsz benne, annál jobban sérülsz. Finom célzásokkal most sem a társadnál, sem a munkádban, sem az anyagiak terén nem érhetsz célt.

Amire figyelj: napi vízpótlás.

Rák

(06.22.–07.22.) Nincs szükséged arra, hogy olyan helyen robotolj, ahol el kell tűrnöd felettesed indokolatlan piszkálódásait, szeszélyeit. Ha a főnököd lapátra tesz, ne menj hozzá könyörögni, keress inkább másik állást! Külsőd, annak rendben tartása sokat jelent neked. Szereted, ha bőröd, hajad és öltözéked is tökéletes. Ha minden felelősség a te válladon van, de a fizetésed nevetségesen alacsony, akkor – csak biztosra menve – a mostaninál jobb feltételekkel keress máshol munkát! Ha bejelented a felmondásodat, a főnöködnek valószínűleg nem kapálózik majd utánad. Ha van lehetőséged képezd magad, a mai világban elengedhetetlen, hogy ne állj több lábon. Ha befuccsol az A variáció, hadd jöjjön a B megoldás.

Amire figyelj: bárhol, ahol nagy a tömeg, megjelennek a zsebesek.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) A szerelem időnként gyötrelmekkel és bizonytalansággal jár. Ha attól félsz, hogy kihasználnak, vagy elhanyagolnak, figyelj és érezz külső szemlélőként! Nem szükséges senki után futni, várd ki, amíg ez fordítva van/lesz! Ha sikerült rátalálnod az álompartnerre és biztonságban érzed magad, ne hagyd, hogy a rutin ellaposítsa kettőtök románcát! Ha megszületett a kis trónörökös, próbára teheti a kapcsolatotokat. Talán megijedsz a nagy feladattól, ráadásul ebben az amúgy sem könnyű helyzetben nem sok időtök marad egymásra. Ha viszont mindketten segítitek egymást és megbeszélitek, ha valami problémátok van, könnyebben áthidalhatjátok a gondokat.

Amire figyelj: Egy fesztiválon a legkülönfélébb egészségügyi gondok adódhatnak a megfázástól a fertőzésekig.

Szűz

(08.24.–09.23.) Ha rád tör a bulizhatnék, vigyázz, nehogy teljesen kiürüljön a bukszád! Profi lehetsz az ismerkedésben, de június eme hetében ne reménykedj abban, hogy kedvesed jóban-rosszban melletted fog állni. Előfordulhat, hogy egyszerre több kapcsolatot is folytatsz, és mindent kipróbálsz, ez izgat téged. Ha olyan munkahelyen ragadtál, amelyik rosszul fizetett, ne hagyd magad lebeszélni arról, hogy új útra lépj, és új lehetőségeket találj! Dicséretes, hogy meg akarod kímélni családodat a terhektől, de meg kell állapítanod, hol az a határ, amin túl őket is be kell vonni a terhes feladatok elvégzésébe. Lakás- és ingatlanügyben észnél kell lenned, nehogy olyan helyen vásárolj lakást, ahol könnyen inflálódik az értéke. Ám ha te szeretnél ingatlant eladni, ne érjen váratlanul az érdeklődők alacsony száma, sőt, talán még a vételárból is engedned kell.

Amire figyelj: ne tudja mindenki, hogy elutaztok! A betörőknek kiváló alkalom értékeitek megszerzésére.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Munkahelyi viszonyod miatt ne kockáztasd az állásodat! Ha szelíd, érzékeny pasid/nőd a szélsőséges Uránusz hatása alatt igazi kalandorrá változik, vidd el gumikötelezni, vagy hegyet mászni! Ha a Mars ingerlékenyé tesz, az úszás és a bőséges alvás csillapítja felspannolt idegeidet. De sose tudhatod, kit sértesz meg, ha kemény stílusban nyilatkozol valamelyik ügyfeledről, vagy éppen a főnöködről. Legjobb, ha levetkőzöd előítéleteidet. Negatív beállítottságod és gyanakvásod nemcsak a kollégáid és partnered számára nehezíti, hogy együttműködjenek veled, de ügyfeleid sem fognak különösebben lelkesedni a veled való kooperációért. Maradj mindig pozitív! Dolgozz ki módszereket optimizmusod és önbizalmad állandó megújítására!

Amire figyelj: mielőtt napozol kend be magad fényvédő krémmel! A júniusi nap veszélyes lehet a bőrödre.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ne dugd homokba a fejedet, ha egyik hozzátartozódról kiderül, hogy alkoholista, vagy valamiféle szenvedélybeteg! Segíts rajta, de ne a saját károdra! Ne habozz szakemberhez fordulni! Vonzalmad a főnököd, vagy partnered iránt a hét elején nem éppen olyan, amit általában szerelemnek hívnak, de egy ideig igazán szórakoztat téged, úgyis, mint férfi, úgyis, mint szerető. Azt viszont a közös nyaralás, vagy egy izgalmas kiruccanás egyértelművé teszi, hogy nincs jövője ennek a kapcsolatnak. Ha barátaid, vagy rokonaid a hét utolsó szakaszában beavatkoznak a magánéletedbe, olyan oldaladról fognak megismerni, amilyennek sohasem láttak. Amikor nem megy az üzlet, és csak panaszkodsz, csak nehezíted a helyzetedet. Ne a korlátokra figyelj, legyél nyitott az újra, és vedd észre a kiaknázandó lehetőségeket!

Amire figyelj: dobozos üdítő, sör esetében nehogy méh, vagy darázs essen bele, és lenyeld!

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A hét elején annál értékesebbnek érzed magad, minél boldogabbá tudod tenni a társadat. Ám ha rossz hírek nyomasztják a párodat, vidd ki a szabadba, és oldott beszélgetéssel, jó ebéddel felejtesd el vele munkahelyi, vagy anyagi gondjait! Egyébként nem kell bűntudatot érezned, ha néha kicsit lehangolt vagy. Éppen attól leszel könnyebben hozzáférhető mások számára, hogy olykor kimutatod a kevésbé fegyelmezett és mosolygós oldaladat. Kerüld viszont a kollégákkal és a pároddal való értelmetlen konfliktusokat, inkább oszd meg a másikkal azokat az ismereteidet, melyek fontosak lehetnek a közös törekvéseitekben! Minden veszekedés után, ha lenyugodtál, beszéljetek normálisan egymással, és ne vegyél mindent olyan véresen komolyan!

Amire figyelj: ne hagyj otthon bekapcsolva semmit! Még a telefont se hagyd a töltőn, baj lehet belőle!

Bak 

(12.22.-01.20.) Kreativitásod csak úgy szikrázik. Új karriered talán a művészetek terén, vagy valamilyen kreativitást igénylő foglalkozásban bontakozik ki. Szexuális életed is felpezsdül, tisztában leszel azzal is, hogy milyen lehetőségeket hagytál ki eddig a kötelességszerűen végigcsinált ágytornával. A munkában és családi életedben már nem lesz ennyire könnyű a helyzet: az anyagiak terén minden trükköt be kell vetned, hogy ne üssenek el attól, amit megérdemelsz. Nyár lévén könnyen elkap a szerelem varázsa, de nem hosszú időre, mert veszélyesnek tartanád, ha meglévő partnered mellett még kötődésed alakulna ki valakivel. Ha egyedül vagy, de társra vágysz, ne kapálózz, legyél türelmes és befogadó! Ha kételyeid vannak, azok komoly jelzések. A munkahelyeden se dőlj be egy szegény, meg nem értett férj/feleség ígéreteinek, aki csak addig beszél válásról, amíg sikerül ágyba vinni téged. Térj időben észre, hiszen te egyébként nem vagy ennyire naiv!

Amire figyelj: autód, biciklid, vagy bármilyen járműved megfelelő műszaki állapota nagyon fontos. Neked sem hiányzik egy okozott, vagy elszenvedett baleset.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A hét elején óriási mázlid lehet, ha külföldön vállalsz munkát, vagy a tengerparton nyaralsz, mert olyan partnerrel hozhat össze a sors, aki az érzelmi töltés mellett az anyagi felvirágzásodat fogja támogatni. Kezdeményezz! Ahelyett, hogy távolról csodálod, lépj közel a vonzó szomszédodhoz, vagy útitársadhoz, és szólítsd meg! A munkahelyi viszonyokra veszélyt mutatnak a csillagok! Komoly párkapcsolatban élő Vízöntő életében eljöhet az eljegyzés és a házasságkötés ideje. Ám ha a közösségi hálón szereztél bizonyítékot kedvesed hűtlenkedéséről, vagy nem látod bizonyítottnak a házasságkötés előtt, hogy a partnered komolyan szeretné elkötelezni magát, akkor várd ki, amíg ezt biztosnak nem érzed! Júniusban nem csak főnöködnek, hanem kollégáidnak is meg kell felelned. Vedd igénybe idősebb ismerőseid segítségét bármiben, használd mentorként őket, kérd ki a véleményüket, még azelőtt, hogy a főnököd vagy állandó ügyfeleid elé állnál a terveiddel, ajánlataiddal!

Amire figyelj: telefon és kulcs, el ne hagyd őket!

Halak

(02.20.– 03.20.) A hét első napjaiban nyugalom áll a házhoz. A cica is dorombol, ha megsimogatják, s bizony te is boldogan dorombolsz, ha kényeztet a pasid/nőd. A családi, vagy közös üzleti vállalkozás különleges lehetőségeket kínál a “megtollasodók” számára, de válás, vagy szakítás esetén próbálj meg elfogadható egyezséget kialkudni mindkettőtök számára! Talán belevágsz egy új hobbiba, de többet költesz rá, mint amennyit megengedhetsz magadnak. Ne gyötörd magad halálra egy olyan állásért, vagy ingatlanért, amelyet nem is biztos, hogy meg akarsz kapni!

Amire figyelj: nyaraláshoz nagyon körültekintően használd a mostanában divatos vízalatti fémdetektort! Nehogy valamelyik túlbuzgó policáj rád süsse a műkincsrablás bélyegét!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu