Melitta horoszkóp (09.31.-10.06.)

0
687
Fotó: gettyimages.com
Itt az ideje, hogy kicsit kifújjuk magunkat, búcsút intsünk az egyhangú, üvegessé szürkült kánikulának, és felfedezzük az év legszínesebb évszakában rejlő, izgalmas lehetőségeket! 
Szia október! Lepj meg, inspirálj, hozz valami jót!” 

Kos

(március 21.-április 20.) Ha minden rendben van, akkor derűlátó vagy, ám ha bármilyen kis hiba akad, rögtön harapós leszel. Uralkodj magadon, mert ez az út nyílegyenesen a hisztériához vezet! Érzelmekben lehet kisebb borulásod. A megoldás az lenne, ha betartanád az aranyszabályt, miszerint házi nyúlra nem lövünk, azaz nem létesítenél szerelmi kapcsolatot a közvetlen környezetedben senkivel. Amennyiben házas vagy, netán együtt élsz valakivel, előfordulhat, hogy új fejezet kezdődik az életedben. Kínálkozhat egy adásvétel, egy kis állat örökbe fogadása, vagy egy tanulási elköteleződés is. Mindenesetre, a főbb szempontokat szem előtt tartva, figyelembe véve az időkorlátaidat is, tedd, ami neked jólesik! Lelkednek, fizikumodnak most a kerti munka mellett jól esne pl. egy szüret, jó társaságban. Ha van rá lehetőséged, ne hagyd ki!

Bika

(április 21.–május 21.) Munkában szerencsés periódus veszi kezdetét, még akkor is, ha körülötted látványos változások történnek. A szerelmi kapcsolatok átmenetileg meginoghatnak, és előfordulhat, hogy mély válság alakul ki egy olyan viszonyban, amely már sok mindent megélt. Ennek két oka lehet: egyik, hogy engedd el ami számodra nem jó, a másik: most más fontossági sorrendre kell összpontosítanod! A házasságokban, együttélésekben munka, betegség, vagy a hétköznapok teljes átalakulása miatt történhetnek változások. Bár úgy érzed kevés az erőd, menj ki, sétálj a természetben! Keresd a szépség és harmónia örömeit, például gyűjts és csinálj levelekből, termésekből őszi ajtódíszt!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A munkahelyeden olyan játszma folyhat az anyagiakért, a befolyásért és a hatalomért, amely mindennek nevezhető csak etikusnak nem. Maradj kívül, amennyire csak lehet, ne vegyél részt az ugató kutyák falkáinak csatájában! Szerelmi életedet valamiféle titok övezi. Kizárólag a te döntésed, hogy megosztod ezt valakivel, vagy továbbra is titokban tartod. Ha még nem vagy házas, az is megtörténhet, hogy az egybekelés, illetve az együttélés gondolata merül fel bennetek. Jól gondold át az elhatározást! Ezen a héten nálad a betakarított, vagy vásárolt idénygyümölcsök zamatát akarod érezni. Erdei séta közben találhatsz pár vadalmát, szilvát, pár szem éretlen savanyú szedret, ami gyermekkorod pillanatait idézi fel. Vedd észre körülötted a természet csodáit!

Rák

(06.22.–07.22.) A munkahelyeden óriási lesz a hajtás, és iszonyatos hatalmi csatározások vannak megszületőben, kialakulóban. Maradj ki belőlük! Amennyiben házasságban, vagy tartós kapcsolatban élsz, szeretnél egy kicsit szabadabban élni, jönni, menni, de a pénzügyek ezt nem teszik lehetővé. Partnered nem veszi jó néven, ha nélküle bulizgatsz. Elég nagy cirkusz lehet belőle. Tegyél rendet a gondolataidban és ne feledd semmitől nem szabad megijedned. Sorsod nem hagy magadra, olyan támogatóid lesznek, akik minden akadályon átsegítenek, nehéz helyzetben tudják, javasolják a megoldást. Lelkednek, testednek jót tesz minden szabadban eltöltött perc. Szervezz kirándulást, még nyársalni is lehet közben. Rázd le magadról az agyalást, a rossz gondolatokat! Gyűjts makkot, tobozokat, gesztenyét, legyél újra gyerek!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Nem lenne neked semmi problémád, ha tiszta vizet önthetnél végre a pohárba. Ez egyaránt vonatkozik a szerelmi életedre, és a munkádra, tanulásra egyaránt. Gyakran érzed úgy, hogy találgatnod kell, hogy mit akarnak mások, és mihez kell neked igazodnod. Pedig egyszerű. Alapban magadhoz. Sohasem volt még annyira igaz a mondás, mint most: titokzatos bilincse van a szerelemnek, amely erősen béklyóz. Válás esetében, igy vagy ezzel te is, képtelen vagy elfelejteni őt, még akkor is, ha oly sok bosszúságot okozott. Az ősz sok új dolgot hozhat ki belőled. Nem vagy egy Picasso, mégis rajzolni, festeni vágysz. Akkor tedd! Sok szépség, termés van, amiket megrajzolhatsz. Egy biztos, lelkedet felszabadítja.

Szűz

(08.24.–09.23.) Ha eddig nem volt bátorságod ahhoz, hogy tanulásra add a fejed, akkor a Merkúr hatására most meggondolhatod magad. Alaposan meg fogsz lepődni, ha utánanézel a lehetőségeknek, hogy mennyi mindent kínál fel az élet. Ne feledd, hogy semmiről nem maradtál le! Ahogy egyre idősebb leszel, úgy értékelsz át bizonyos dolgokat. Vannak, akiket jobban megbecsülsz, míg másokat inkább mellőzöl. Szerelmi életed egy örök hullámvasút, melyben sokan társulnak melléd, vagy felszívódnak mellőled. Az őszi táj megérinti lelkedet, több mindent veszel észre mint eddig. Gondoltál már arra, hogy életednek mostani fázisában te mit takarítanál be? Milyen termést mondhatsz magadénak?

Mérleg

(09.24.–10.23.) Boldog lehetsz, mert nem vagy egyedül, és ez a szerelem sugárzóan széppé, kiegyensúlyozottá tehet. Szimpatikusnak látod már a világot, és a környezetedben élő embereket, sőt végre olyan családtagnak, kollégának, vagy közeli ismerősnek is el tudod nézni a hibáit, akik korábban az idegeidre mentek. Központi témád marad a pénz, hiszen a jövőt nézve mindig vannak új terveid. Még az is lehet, hogy egy lelkedhez közelálló személlyel egy külföldi kiruccanást tervezel. Ha nem figyelsz többe fog kerülni, mint amennyit szántál rá. A munkahelyeden kisebb féltékenység és irigység uralkodik. Különösebben nem kell foglalkozni vele. Ősz szülöttként, sétálj nagyokat a természet lágy ölén! Szívd magadba a csodálatos látványt, és gyógyítsd lelkedben a maradék sebeket! Lehetőség szerint senki iránt ne érezz haragot!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Partnerkapcsolatodra, a környezetedre helyeződik minden hangsúly, olyan emberekkel is jóban leszel, akikkel talán az elmúlt években többször volt feszültebb a viszonyod. Ha a szinglik táborához tartozol, de szeretnél párkapcsolatban élni, ezt a vágyadat a sors teljesíti. Ne sajnáld a szabadidőt értelmes programokra. Pl.: a lehullott avarba rejtsünk el apró kincseket, melyek felkutatásához készítsünk térképet. Ha egy erdei tanösvényt választunk helyszínünknek, mesélhetünk az utunkba eső fákról, növényekről, de a saját kertünk is tökéletes választás lehet. A lényeg a kalandos keresés izgalma, amely egy különös, mesébe illő világba repíti a gyermekeket, és felnőtteket egyaránt.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Megtörténhet, hogy olyan személyről kell gondoskodnod, akihez tulajdonképpen semmi, vagy kevés közöd van. Mintha csak megörökölted volna őt valakitől. Arra gondoltál már, hogy ez lehet akár egy eddig beteljesítetlen karmikus életfeladat? Többször fordulhat elő ezen a héten kisebb konfliktus, mégpedig egy harmadik személy miatt. Meg kell most fognod a forintokat is, és oda kell figyelned a kiadásokra. rengeteget kell dolgoznod, másokról gondoskodnod. Amennyiben ősrégi kapcsolatban vagy, partnered olyan elveket kezd el vallani, és olyan életmódot folytat, ami a te hétköznapjaidat kicsit feldúlja. Ha nem tetszik ez a valami beszéljetek róla! Szükséged van/lenne több pihenésre, oldódásra. Az ősz lehetővé teszi a természet adta sok szépség begyűjtését. Próbáld ki, majd tedd ki szobádban egy kis tálcára és gyönyörködj benne!

Bak 

(12.22.-01.20.) Diplomatikusnak kellene lenned mind a párkapcsolatban, mind a munkahelyeden. A meglévő viszonyokban feszült helyzet alakulhat ki, talán azért, mert te nem tudsz úgy kommunikálni a kedveseddel, ahogy szeretnél. Kevesebb figyelmet fordítasz rá, ami nem csoda, hiszen annyi mindenre kell most koncentrálnod, hogy a dolgok rendben működjenek. Érzelmi életedben kisebb-nagyobb viharok tombolhatnak, és lesznek olyan pillanatok is, amikor képtelen leszel lakatot tenni a szádra. Pedig most a hallgatás bölcs dolog lenne. Amikor csak teheted lazulj, oldódj, alkoss. Nincs ötleted? Pl.: adott a sok szép őszi falevél, a sok őszi bogyó. Készíts rejtvényt belőlük. Szórakoztató és megtornáztatja az agyat is.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A napokban találkozol valakivel, aki végre méltó partnernek bizonyul a komolyabb beszélgetésekhez. Köszönd meg a sorsnak, hogy utadba sodorta, és egyelőre elégedj meg ennyivel! Hagyd a dolgokat a maguk medrében csörgedezni, várd ki türelemmel, hogy mi alakul ki belőle! Hosszas együttélésekben nem szabad, hogy az irigység vagy a féltékenység elhomályosítsa a látásodat. Észre kell venned, hogy ugyanolyan fontos vagy, mint voltál. Ha visszanyered a magabiztosságodat, az egyben azt is jelenti, hogy visszanyered az érzelmi stabilitást is. Őszi szabad napjaidon nem tudsz mit csinálni? Öltöztesd fel otthonodat, erkélyedet őszi ruhába! Alkoss a természet adta szépségekből! Lelkednek és elmédnek is jót tesz.

Halak

(02.20.– 03.20.) Nincs olyan nehéz helyzet, amelyből ne tudnál kikászálódni. Ráadásul van egy kollégád/ barátod, akivel minden problémát megbeszélhetsz, és utána sokkal tisztábban látsz, s a lelked is megnyugszik. Szenvedélyesebb és féltékenyebb leszel az átlagosnál. A meglévő párkapcsolatodban olykor teljesen átláthatatlanná válik a helyzet, pedig semmi baj nincs, csak napközben mindenki végzi a dolgát. Hidd el végre magadról, hogy szerethető vagy, és ne kreálj hülyeségeket feleslegesen! Szabad idődben légy leleményes és keress valami jó kis lazulós elfoglaltságot! Kelts életre gesztenyefigurákat, és néhány olyan egyszerű kellék segítségével, mint a fogpiszkáló, különböző magvak, bogyók, elevenítsd meg az őszi erdő többi lakóit is. Nemcsak órákra köthető le gyermeketek figyelme, de a kézügyesség, a finom motorika is fejleszthető így.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online