Melitta horoszkóp (10.21.-10.27.)

0
571
Fotó: pixabay.com
„Minden reggel két választásod van: alszol tovább az álmaiddal, vagy felkelsz, és valóra váltod őket.” 
(Hosszú Katinka) 

Kos

(március 21.-április 20.) Tartsuk szem előtt, hogy amíg rátalálunk a békére, a harmóniára, mindig lesznek előttünk nehézségek, megoldásra váró problémák! De ha azon dolgozunk, hogy minél erősebbé tegyük lelkünket, akkor nem kell attól félnünk, hogy összeroppanunk a terhek súlya alatt! A külvilág zaja, az állandó ingerek elszakítanak minket a belső hangtól, lelkünk központjától. Fontos visszatalálni, mert csak így mozgósíthatjuk belső erőinket. Ne feledd: a horoszkópban mindig Kos a kezdet, az események gyújtópontja a zodiákusban.

Bika

(április 21.–május 21.) A változó körülmények lelkileg könnyen megbillenthetnek bennünket, de csak ha hagyjuk. Egy párkapcsolati átalakulás, egy másik munkahely lehetősége, vagy egy költözés, mind értünk történnek. Most lehet, hogy rosszul érintenek bennünket, de később a javunkra válhatnak. Lelkünknek éppúgy szüksége van a gondoskodásra, mint testünknek. Akkor hát használjuk ki az őszi hónapokat, és töltsük fel a lélek energiaraktárát! Ne zárkózzunk be automatikusan a négy fal közé! A természetnél, mint mindig, most sincs jobb gyógyír. Tartózkodjunk kint minél többet!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Igyekezzünk megosztani gondolatainkat, érzéseinket a hozzánk legközelebb állókkal! Erőt meríthetünk abból, ha látjuk, nem vagyunk egyedül ezekkel. Rohanó életmódunknak köszönhetően, a folyamatos stressz-hatások miatt, testünk állandóan feszült állapotban van, nem csoda hát, hogy ez a fizikai és lelki gyötrelem egyre több betegséget okoz. Negatív gondolataink, a félelem, a bűntudat, a bánat, és az aggodalom „rezgési” méreganyagot termelnek. Mivel az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik, így a nyugodt állapotú levegőn tudjuk semlegesíteni azokat.

Rák

(06.22.–07.22.) A Rák jegye a víz elemhez tartozik, ezzel az elemmel való érintkezés hat ránk a legjobban. Törődő szeretetünk miatt sokszor leszünk bajban, mert sok mindenki ránk talál, hogy segítsünk neki. Vannak/lesznek akiknek egyfajta kihasználás a céljuk, a helyzet felismerése után engedjük el őket! Regenerálódáshoz az erdő illatait is kiélvezhetjük ilyenkor: a földes aromákat és a vadon termő növények, őszi gyümölcsök illatát remekül kiemeli a hűvösebb levegő. Otthon pedig elővehetjük az illóolajokat, az illatgyertyákat. A fahéjas illat- és ízvilág is bekúszik lassan a konyhánkba, amikor süteményt sütünk.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Az évnek azon időszaka ez, ami az elmúlásról, lezárásokról szól. Ilyenkor mindenki kicsit elcsendesedik, és elkezd befelé figyelni. Ez így van jól – hiszen lelkünknek is szüksége van néha több figyelemre. A stressz, ha már meghaladja szervezetünk tűrőképességét, számtalan betegség kialakulását okozhatja. Ez ellen védekezhetünk tudatos meditációval, hangtálak használatával, masszírozással, de mindenki fogja érezni, hogy neki mi esik jól. A hosszabbá váló esték remek alkalmat teremtenek egy alapos gardróbrendezésre, a rég nem használt kincseink újrafelfedezésére, és más összeállításokkal való kísérletezésre.

Szűz

(08.24.–09.23.) Pozitív célokat kell kitűzni magunk elé, és azokra fókuszálni. A jól megfogalmazott gondolatok meghozzák az igaz szerelmet, a vágyott munkát, és a gyermekáldást. Az őszi ízutazás egyedülálló élményeket tartogat, a közös főzés pedig a család kedvelt programja lehet az esősebb napokon. Ha van időnk, fedezzünk fel új recepteket, kísérletezzünk olyan őszi gyümölcsökkel és zöldségekkel, amelyeket eddig nem nagyon használtunk a konyhában. A kora ősz szárazon langyos napjain pedig tarthatunk egy-egy grillpartit, vagy hagyományos szalonnasütést.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Ha a befelé figyelés hatására túl sok érzelem áramlik fel bennünk, akkor találjunk egy olyan módot, ahol kiegyenlíthetjük azokat! Van, akinek a sport segít, másoknak az írás, megint másoknak az alkotás. Próbáljuk ki sorban, mindet, és találjuk meg azt, ami legközelebb áll hozzánk! Ez az az időszak, amikor minden kapcsolatunk felerősödik, különösen intenzívvé válnak a szerelmi kapcsolataink. A tendencia az elkötelezettség, a komolyság és az intimitás fokozódása felé mutat. A lehetőség a kezünkben van/lesz, kérdés, hogy miként élünk vele.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ahogy elkezdünk befelé figyelni, előbukkanhatnak azok a lelki sebek, a feldolgozatlan traumák, az önmagunkkal vívott harcok, amelyek a mélybe ránthatnak. Nem baj, ha ezt az időszakot arra használjuk fel, hogy kibogozzuk érzelmeinket, és szembesüljünk a lelkünk számára megemészthetetlen dolgokkal. Ha tisztábban látjuk ezeket, máris tettünk egy lépést annak érdekében, hogy meggyógyítsuk saját magunkat. Azt azonban ne hagyjuk, hogy a negatív gondolatok elvegyék előlünk az utolsó reménysugarakat is!

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Olyan, mintha biológiai óránk tudná, most jött el az ideje, hogy kicsit magunkra koncentráljunk. Mintha lelkünk már most jelezné, feltöltődésre, csendre van szüksége ahhoz, hogy megbirkózzunk az előttünk álló szürkeséggel. A szerelmes kapcsolatokban figyelni kell arra, hogy mi, vagy partnerünk féltékennyé, vagy birtoklóvá ne váljék! Előfordulhat az is, hogy valaki nem úgy viszonozza az érzéseket, ahogyan azt mi szeretnénk. Egy kis idő és türelem rávilágít a hogyan továbbra.

Bak 

(12.22.-01.20.) A mostani bolygóállás áldásos hatással lesz ránk: elmélkedést, megújulást és esetenként elengedést kínál számunkra. A leépítő, hanyatló ciklusok véget érnek, így lehetőségünk nyílik életünk új szakaszának elkezdésére. A leépítő, hanyatló ciklusok véget érnek, életünknek új fejezete kezdődhet. Az őszi természet varázslatos. Az alacsonyan járó Nap vakító sugarait ellensúlyozza a napsütéses, hűvösebb délutánok szűrt fénye. A szélcsendben álmodozó galagonya- és csipkebokrok látványa a legjobb nyugtató. Még akkor is, ha kosarunkba csak pár szem színes bogyó, vagy gesztenye kerül: lelkünket megszállja a természet misztikus nyugalma…

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A válogatás nélküli, kemény, kritikus szavak olyan kapcsolati problémákhoz vezethetnek, mint az elutasítás. Akkor is, ha valójában nekünk van igazunk. Ellenben a letisztult, nyugodt megbeszélések hasznos eredményeket hozhatnak. Fontos az is, hogy a környezetünkben élő hozzátartozóinktól ne vegyük át a gyűlölködő, másokat és önmagunkat egyaránt hergelő gondolkodásmódot! A rend nyugalma ősszel érkezik el. Szombaton kitakarítunk, vasárnap ünnepi ebédet készítünk, és délután sétálunk kicsit, csodálva a természet szépségét. Ilyenkor készülhetnek a varázslatos tájképfotók, az asztali csendéletek az őszi terményekből, melyekkel akár el is büszkélkedhetünk a közösségi oldalakon.

Halak

(02.20.– 03.20.) Sejtelmesen ködös reggelek, párába burkolózó fák, hűvös harmat csíkjai a cipőnkön, mind léleknyugtató látvány. Az örök emberi vágy él bennünk a csendesség után. Minden azt sugallja, bekuckózni otthon, filmeket nézni, beszélgetni, és ha úgy tetszik, illatos mécsest gyújtani. Nehezen felelünk meg a külvilág elvárásainak, függetlenségre, szabadságra törekszünk. Ugyanakkor vágyunk arra, hogy megtaláljuk saját közösségünket, azokat az embereket, akikkel jól el tudunk beszélgetni. Keresd azok társaságát, akik racionális szellemiségben feletted állnak! Az értelmes ember agya ugyanis furcsa szerzet. Kis idő után megunja az agyoncsépelt frázisokat, az ismételgetett paneleket, és valami újra, többre vágyik. Tehát lásd el új, és újabb „inputokkal!”

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online