Melitta horoszkóp (11.28.-12.04.)

0
426

KOS

(március 21.–április 20.)  Hogy miképpen látjuk ugyanazt a dolgot, az nemcsak a személyiségünktől, de pillanatnyi lelkiállapotunktól is függ. Van egy nézőpont, ahonnan nézve minden egynek tűnik. Nem könnyű megtalálni, de most nagyobb esélye van rá önnek is. Aki eltölt egy rövidke időt a Kossal, annak ennyi is elég, hogy rájöjjön, milyen forrófejű, temperamentumos teremtés. Ő nem beszél a másik háta mögött, hanem eléáll, és kendőzetlenül a szemébe mondja, hogy mi nem tetszik neki. Az eleinte erőszakosnak tűnő, de valójában kedves szívű Kos meggyőződése, hogy nem undok, csak őszinte. Adventi gondolatok: A várakozás beteljesülésének pillanatában semmivé foszlanak az odáig megtett út nehézségei.  Mint mikor egy kisgyermek megszületik: a kilenc hónap terhe és aggódása, félelmei és lemondásai senkit nem érdekelnek többé.

Bika

(április 21.–május 21.) Semmit nem szabad sürgetni, siettetni, engedje, hogy most az egyszer élete párja diktálja a tempót! Ön könnyebben fogja követni, mintsem az tenné, próbáljon meg ez egyszer ön alkalmazkodni! Ezzel csak növelni fogja a ragaszkodását. A Bika nem csupán előre enged mást a sorban, vagy tesz szívességeket, hanem még csodálatra méltóan türelmes is. Persze, ő is csak ember, így van az a pont, ahol elborul az agya. De ahhoz rengeteg kell, és csak akkor robban, amikor más már rég dühöngene. A türelmes természettel megáldott Bika nem titkolja az érzelmeit és mindenkihez kedves ezen a héten is. Adventi gondolatok: A várakozás lehet vágyakozás is, ami azt jelenti, hogy az ember reménnyel telve érzi, tudja, jobb lesz valami. Valami ilyen az ember hite is, melyben ott van a jelen nehézségének átélése, de van benne egy hatalmas reménység, melyben az ember biztos abban, hogy jobb lesz, hogy minden meg fog változni.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Csendes hétre van kilátása. Vásárlás, takarítás, ügyintézés, levelezés: ez lehet a heti terv. A hirtelen jött sok szabadidőt felhasználhatná arra, hogy kicsit többet foglalkozzon gyermekeivel, családtagjaival, vagy állataival. A jó és a rossz kettőssége miatt az Ikrek lehet nagyon kedves, vagy igazán gonosz. Általában jóindulatú, de kimondottan hangulatember, aki egyáltalán nem fél a konfrontálódástól, ha rossz a kedve. Amikor jó hangulatban van, akkor tündéri, ha rosszban, akkor nagyon utálatosan viselkedik. Adventi gondolatok: Jó alkalom a lelki megtisztulásra, az egymásra figyelésre, a közös, nagy beszélgetésekre. Lassítsunk kicsit az egész éves rohanás után, csendesedjünk el! Gondolatainkkal, másokért való önzetlen tetteinkkel készüljünk fel az ünnepekre! 

Rák

(06.22.–07.22.)  Izgatott hangulat köszönt a Rákokra ezen a héten. Nem csoda hát, ha ön sem kevésbé nyugtalanul reagál az eseményekre. Jó lenne, ha valahogy mégis megpróbálná lelassítani magát, hogy tisztábban lásson, és el ne kapkodjon valami fontosat! Bár a Rák képes arra, hogy nagyon kedves legyen, mégis ebben sokszor megakadályozza az ingadozó személyisége. Az érzelmeinek parancsolni gyakran képtelen, túlérzékeny, néha kimondottan nyűgösen Rák alapvetően jóindulatú, de a hangulatingadozásai mostanában gyakrabban zsémbessé tehetik. Adventi gondolat: Advent első vasárnapján felgyullad egy gyertya fénye, melegítse át szívedet, legyen fénylő eredménye. Kezdődhet a csodavárás…

Oroszlán

(07.23.–08.23.)   Oly régen hallgatott már a szívére, hogy most már nem tudja tovább halogatni a dolgot. Még az sem érdekli, hogy később megbánhatja. Szerelemre vágyik, de csak a jót akarja el/kivenni belőle. Ilyen is van, csak ezt illik előre tisztázni. Az Oroszlán kedves és elbűvölő személyiség, aki nagyon sértődötten tud viselkedni, ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzelte. Abban az esetben, ha az Oroszlán rájön, hogy át akarják verni, akkor nem fél elővenni a gonoszabb énjét. Adventi gondolat: Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy „meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk”. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra – ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől még semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni – beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a mienk.

Szűz

(08.24.–09.23.) Alapvetően nem akar rosszat a Szűz, de a görcsös személyisége miatt hajlamos sokáig rágódni még a legkisebb dolgokon is. A Szűztől nem idegen a passzív-agresszív viselkedés, ahogy az is jellemző rá, hogy nem olvas be a másiknak, hanem annak háta mögött igyekszik keresztbe tenni neki. Ha valakit meg akar bántani, akkor azt elsősorban epés megjegyzésekkel teszi. Adventi gondolat: Nem figyelünk egymásra eléggé. Nem külön-külön kellene figyelni, hanem együtt és naprakészen, akármilyen fáradtak is vagyunk. Kíváncsinak kell lenni minden egyes új gondolatra, új vágyra és élményre, az örömre és a bánatra egyaránt. Ha nem tesszük, egyszer csak arra ébredünk egy nap, hogy valahol útközben elveszítettük a másikat. Tudjuk, mire gondol, merre jár, de nincs velünk. De ha nem veszítjük el a ráfigyelés képességét, és tényleg végighallgatjuk, akármilyen fáradtak is vagyunk, hogy a másik mit gondol erről-arról, együtt megyünk tovább, egymást megerősítve.

Mérleg

(09.24.–10.23.) A Mérleg kedves csillagjegy, legtöbbjüknél igaz, hogy mindig és mindent megtesz annak érdekében, hogy mások boldogok legyenek. A Mérleg egész életében a harmóniára törekszik, kibékít, vigasztal, és akkor érzi magát elégedettnek, ha azt látja, hogy a környezetében mindenki kiegyensúlyozott. Ugyanakkor lehet, hogy a Mérleg túl kedves, ugyanis a saját érdekeit gyakran a háttérbe nyomja. Adventi gondolat: Túlságosan rohanunk. Túl gyorsan beszélünk. Túl gyorsan gondolkodunk, már ha gondolkodunk! Mailezünk, SMS-ezünk, és az üzeneteinket nem olvassuk el újra, túl sokat tudunk és mégis nagyon keveset, azokról, akik hozzánk tartoznak, akik „ránk vannak bízva”. Ne engedjük, hogy a dolgok értelme vesszen el, ami miatt érdemes küzdeni!

Skorpió

(10.24.- 11.22.)   A Skorpió legtöbbször gyanakvó, nehezen nyílik meg, ráadásul ő az az ember, akivel jobb jóban lenni, mert az, aki mégis konfrontálódik vele, az ronda háborúra számíthat. Olyan emberekkel lesz ma körülvéve, akikkel jól megértik egymást, akiket szeret, akikkel öröm az együttlét. Nem is csoda, ha különösen boldog, érzelmes napra számíthat. Ráadásul a pénzügyek terén is nagyon jó dolgok történhetnek. Adventi gondolat: Próbáljuk ki: sokkal izgalmasabban fest a világ, ha nem csak arra figyelünk, ami a szemünk előtt van, hanem arra is, ami nem látható!

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  A maga útját járó Nyilas most kipletykál, másokat a hátuk mögött, érdekli minden, nem tartja távol magát a friss hírektől. Ha valaki nem illik az életébe, egészen jól felismeri azt, és elkerüli. A Nyilas kedves és kellemes természete nagyon üdítő is tud lenni. Nem helyes, hogy egyedül kell viselnie a terheket, de még egy kis türelemmel kell viseltetnie az illetővel szemben. Egyszer fordulhat a kocka, és akkor visszakaphatja a sok jó tettet. Adventi gondolat: Igen, minden embernek van gondja, baja, de legalább most szakítsunk egy kis időt arra, hogy figyeljünk jobban egymásra! A kedvesség, egy mosoly, egy jó tanács gyógyít, erőt ad annak is, aki mondja, és annak is, aki hallja.

Bak 

(12.22.-01.20.) 

A távolról sem tündéri, kenyérre kenhető Bak temperamentumos, önfejű teremtés, aki hezitálás nélkül zárja ki az életéből azt, aki nem áll az ő pártján. Ha a Bak valakit meg akar bántani, akkor nemcsak a szavaival okoz neki fájdalmat, hanem mások előtt is képes megszégyeníteni ellenfelét. Ha csak egy picit képes lesz visszafogni magát, mind a magánéletében, mind a karrierjében nagyszerű fordulat előtt áll. A legjobbat kaphatja mindkét életterületen. Adventi gondolat: 

Kell egy-egy este a családdal, barátokkal…
Kell egy-egy este egy jó könyvvel, vagy zenével a csendben…
Kell egy kis béke bentre!

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Az önzetlenség mintaképe az angyali természettel megáldott, kedves, segítőkész jegy, akit egyszerűen jó érzéssel tölt el, ha segíthet. Ha azt akarja, hogy a munkája jól menjen, akkor elsősorban a közös hangot kellene újra megtalálnia mind a kollégáival, mind az üzleti partnereivel. Ha érezteti, kimutatja a szeretetét, lojalitását, egyszóval, ha kedvesebb tud lenni, mint amennyire követelőző, akkor minden sokkal simábban mehet.  Adventi gondolat: Mindenek fölött nincs hatalmunk, gyakran az események nem a mi irányításunk alatt vannak, azonban van, amiről mi dönthetünk és hallgathatunk a tanácsra: – „Vigyázz a lelkedre, testedre, szívedre, elmédre! Pihentesd meg a lelked is, adj időt magadnak a rohanásban!”

Halak

(02.20.– 03.20.) Kiváló ez a hét arra, hogy tisztázzon bizonyos félreértéseket. Immár biztos, hogy nem egyoldalúan csakis önt foglalkoztatja valami. Van valaki, aki igen kitartóan bámulja önt, az valószínű, hogy nem a pontos időt szeretné megtudni. Amennyire csak tudja, kerüli a konfliktusokat, kirázza a hideg a negatívitástól, és abban hisz, hogy kedvességgel sokkal többre lehet menni, mint törtetéssel, ezért ez alapján éli az életét. Adventi gondolat: Hamarosan itt az ünnepi hajrá, lassan elragad minket a forgatag. Színes fények, hömpölygő tömeg, egyre több a külső inger és elvárás, még is nagyon fontos figyelnünk a halk szóra: – „Vigyázz magadra, csendesedj el!” Eljut hozzánk a hang?

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu