Augusztus 17-tól augusztus 23-ig

Kos

Általában a kényelmet keresed, most sem lesz ez másképp. A valóság kevésbé érdekel. Azokat a helyzeteket részesíted előnyben, ahol lassan, kényelmesen töltheted az időt. Baráti kapcsolataid változatosan alakulnak. Jelenleg inkább megfigyelő lehetsz a társaságban, de lehet, hogy éppen ez a viselkedés tesz érdekessé. Az élet apró örömei egyre nagyobb szerephez jutnak. Anyagiak területén akkor esélyes az előrelépés, ha megragadod a váratlanul eléd kerülő lehetőségeket is. Többen a tanácsodat kérik. Mondj véleményt bátran, de ne vedd magadra mások agyongyömöszölt puttonyát.

Bika

Olyasmiről szerzel tudomást, ami előreviheti a dolgaidat, ám a siker még egyáltalán nem garantált, így nem is érdemes beleélned magad. Továbbra is állj készenlétben, hogy az esetleges váratlan helyzetekre gyorsan tudj reagálni, de egyelőre ne vegyél készpénznek semmit! Járj figyelmesen a világban, vedd észre a kínálkozó lehetőségeket! Fontos: ne foglalkozz a gyűlölködőkkel, mert magadat is összekoszolod velük! Ha szembejönnek, térj ki előlük!

Ikrek

Teljes mellbedobással dolgozol valamin, ami különösen fontos számodra. Eddig azonban nem nagyon akart jönni az eredmény, sőt – legnagyobb csalódottságodra – úgy érezhetted, mintha inkább hátrafelé haladnál. Nem kellene ezen bosszankodnod, inkább érdemes belátni, hogy most nem tehetsz többet az ügy érdekben. Fogadd el, hogy időnként a sors beleszól az életedbe, lelassít, vagy éppen leállít valamit.  Lazíts, ne görcsölj, csak tedd a dolgodat továbbra is alázattal és szorgalommal, s meglátod, jönni fog az eredmény is! Légy kitartóbb!

Rák

Aggályaidat igyekszel titkolni mások előtt valamivel kapcsolatban, mert nem szeretnéd, hogy faggatni kezdjenek róla. Valaki azonban mégis ráérez a nyugtalanságodra és egy alkalmas pillanatban neked is szegezi a kérdést: vajon kivel kapcsolatos az ügy, mi bánt? Mivel ez a dolog meglehetősen nyomaszt, jobb, ha bizalmasodnak kibeszéled, elmondod, hogy mi az, ami ennyire bánt! Hidd el, ettől megkönnyebbülsz, de az sem kizárt, hogy olyan tanácsot kapsz, ami mindent a helyére tesz benned.

Oroszlán

Mindent megteszel azért, hogy tökéletes legyél, hogy senki ne találjon semmiféle kifogásolnivalót az életeden. Ezért folyton azon jár az agyad, miként lehetnél még jobb. Így azonban rendkívül fárasztó életet élsz, mindig formában kell lenned, mert az emberek ezt szokták meg tőled. Gondolod, hogy csalódást okoznál nekik, ha egyszer csak megbotlanál, s valami nem úgy sikerülne, ahogyan azt eltervezted, vagy elvárják tőled? Hahó! Eljött az idő, hogy rendet tegyél magadban, a fejedben és te érezd magad jól a bőrödben. Magadnak élj, ne másoknak! Amennyiben változtatnál a jelenlegi helyzeten, ne késlekedj! Nem kell folyamatosan környezeted elvárásai szerint cselekedned, ez a saját életed.

Szűz

Valaki olyasmivel traktál, ami egyáltalán nem érdekel. Kisebb jelzéseiddel, ha nem érsz el eredményt, akkor nyíltan, de szépen közöld vele, hogy a téma téged frusztrál.  Légy határozott, diplomatikus! Nem törvényszerű senkit megbántani, ha el akarod mondani a véleményedet. Alapigényed a kapcsolat, és mestere vagy a társasági érintkezésnek. Az égitestek augusztus 20–ra minőségi társasági eseményeket hoznak. A lassan elkezdődő fogyó Hold segít majd a súlyod csökkentésében. Rendbe tudod tenni agyongyötört gyomrodat, túlterhelt emésztőrendszeredet.

Mérleg

Hatalmasat csalódtál egy hozzád közel álló személyben. Hittél a mesében, a szép szavaiban, aztán rá kellett döbbenned, hogy minden csupa illúzió volt.     Mivel közös feladatot képviseltek, nem megy a leválás azonnal, amit szíved szerint most tennél. Kérd az égieket, segíteni fognak, és egy nem várt csavarral, megoldják a helyzetet, csak legyen hited és bízzál! Elképzelhető, hogy lesz mindenféle magyarázata a dolgaira. De utána sem fog változni semmi, felesleges magadból hülyét, egyben áldozatot csinálni!

Skorpió

Össze-vissza járnak a gondolataid, ide-oda cikáznak, ezért nem tudsz megfelelően koncentrálni arra, ami most a teendőd lenne. Mivel hosszútávon ez semmi jót nem eredményez, igyekezz elvonulni egy rövid időre a világ elől és próbáld meg rendezni gondolataidat! A kapkodás nem segít, még nagyobb káoszt eredményez, mint ami eddig volt. Kipihenten sokkal hatékonyabban fogsz dolgozni, viselkedni, megélni és felismerni.

Nyilas

Rendkívül elkeserít a tudat, hogy nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogyan azt elképzelted, miközben úgy érzed, minden tőled telhetőt megtettél a sikerért. De nem érdemes most feladnod, hisz rengeteg áldozatot hoztál már az ügyért, így próbálj valamilyen újabb motivációt találni! Amennyiben hátat fordítasz, és elballagsz, azt nagyon megbánhatod. Ráadásul magadnak okozod a legnagyobb csalódást azzal, hogy nincs benned elegendő kitartás. A siker kemény munkával és áldozatokkal jár.

Bak 

Olyan lehetőség kínálkozik számodra, amit az első pillanatban el sem mersz hinni, hiszen megoldatlan problémák sorának lezárására kapsz esélyt. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, mert ez a „tizenkilencre lapot húzni” tipikus esete, így pontosan tudod, hogy elég nagy a kockázat. Viszont aki soha nem mer kockáztatni, annak igen kevés az esélye bármit nyerni. Ha pár ismerősöd furcsán kezd viselkedni, pl. nem mond valamit, hanem „nyilatkozik”, hagyd rájuk! Elkapta őket a „morbus politicus” ragály. Az ilyeneket legfeljebb az idő gyógyíthatja meg.

Vízöntő

Minden társasági eseményen részt veszel. Főleg azokat a helyeket keresed, amelyek nosztalgiával töltenek el. Alaptermészeted szerint a valóság talaján állsz, mostanában mégis inkább a fantázia győz, egyre jobban vonz az ábrándos mesevilág. Pedig ha összekapod magad, szerencsés napoknak nézel elébe. Főleg, ha hosszú távú tervek kidolgozásán munkálkodsz. Olyan dolgok is megvalósulhatnak most, amelyeket már elveszettnek gondoltál.

Halak

Egy parázs vita hevében olyasmit mondasz, amit szinte azonnal meg is bánsz, de visszaszívni már nem tudod. Borzasztóan bánt a dolog, hisz egy olyan embert sértettél meg, aki elég közel áll a szívedhez és pontosan tudod, hogy szándékosan soha nem rúgtál volna ekkorát belé. Igyekezz mihamarabb rendezni a helyzetet, mert egyetlen nézetkülönbség sem ér annyit, hogy emiatt közeli kapcsolatok menjenek tönkre. Még akkor sem, ha nyilvánvalóan neked van igazad. Legközelebb érdemes háromig számolni, diplomatikusabban viselkedni.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu