Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Akkor 2018. szeptember 8-9-én a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a 22. Vegetáriánus fesztiválon a helyed!

Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is húsmentesen él.

Receptek, kóstolók, életmód-tanácsadás, és minden, ami vegetáriánus!

2018. szeptember 8-án, szombaton reggel 10-kor kezdődik a 22. 22. Vegetáriánus fesztivál a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.)

Délben Dr. Bérczy Judit holisztikus orvos rávilágít, hogy a mellékvese fáradtság számos diszharmonikus folyamat elindításában oki tényezőként jelenik meg, mint például a pajzsmirigy-alulműködés, a túlsúly vagy a meddőség. A vegán életformára való áttérés segíthet a mellékvese regenerálásában, az egészség felé vezető úton.

14 órakor Bánfi Ibolya életmód- és táplálkozási tanácsadó elmondja, hogyan győzhető le a magas vérnyomás. Recepteket, kóstolót és otthon is elvégezhető egyszerű és hatásos vérnyomáscsökkentő praktikákat ad a hallgatóságnak.

Ezt követően Dr. Hargitai Réka ismerteti az utóbbi évtizedekben napvilágot látott epidemiológiai tanulmányok eredményeit a növényi étrend egészségre gyakorolt pozitív hatásáról, és részletesen kitér majd arra is, hogy melyik rákfajták fordulnak elő kisebb számban a vegán táplálkozás mellett.

16 órakor pedig Dr.Weixl-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta előadásában összehasonlítja a 70 évvel ezelőtti és a mai talajviszonyokat, élelmiszertermelési, elkészítési és felhasználási módszereket, valamint a környezeti tényezők változásait, hatásait.

Végül 17 órakor Maharishi Bhramananda Yogi előadásában kifejti a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeit, aminek ismeretében és figyelembevételével egyszerű és természetes módon tarthatjuk fenn egészségünket.

Vasárnapi programok

Vasárnap Tóth Gábor 13 órakor kezdődő előadása szempontokat ad a mindennapi vegán étrend kialakításához, felhasználva az elmúlt évek külföldi szakirodalmait és klinikai tapasztalatait is.

Ezt követően Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos a testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésének jelentőségére hívja fel a figyelmet és rávilágít arra is, hogy az egyensúly egyik legfontosabb pillére a táplálkozás.

15 órakor Tóth Viktor triatlonedző – aki maga is 20 éve vegán – mutatja be a teljes embert figyelembe vevő Organikus Multisport módszert, melynek egyik alapvető feltétele, hogy az edzések a természetben zajlanak, időjárástól függetlenül.

A szervezők nagyszerű programokkal várják a legkisebbeket is

A környezettudatos szemléletű családi rendezvényen szó lesz még  a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről és a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is. A két nap alatt a tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség nyílik  természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, de lesznek relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok és csoportos jóga is. Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik szombaton a játszószobában tölthetik majd az időt.

Az esemény idei arca Kowa, aki immár 16 éve maga is vegetáriánus. „Részemről ez egy szellemi döntés. Fontos állomása volt az életemnek, hogy háromnegyed évig krisnások között éltem. Még ma is ez a szakrális háttér a gerince a táplálkozásomnak.” – mondta a “Kowalsky meg a Vega” frontembere. A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, valamint hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvényre a belépés ingyenes!

 

[Forrás:Galenus]