Őszi véradások „Földön-vízen-égen”

0
407

Közös ügyünk szinten tartani a hazai vérkészleteket. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete nagyrendezvényekre költözik ki, és kéri mindazokat, akik vért adhatnak, segítsenek embertársaikon.

A termés beérésével, az iskolakezdéssel, a nyárvéggel és az őszi újrakezdéssel függnek össze a szeptemberi ünnepek. A szülők, a szabadságról visszatérők teendői megsokasodnak ez időben is, ezért a vöröskeresztesek igyekeznek „házhoz vinni” a véradásokat: szeptemberben nagyrendezvényekre, városok, települések centrumaiba települnek ki véradóalkalmakkal, és új helyszíneken is jelentkeznek. A nyár végén megcsappant vérkészleteket biztonságos szinten tartani közös ügyünk, ezért a vöröskeresztes önkéntesek, munkatársak szeretettel kérik azokat, akik vért adhatnak, hogy tegyék meg, segítsenek nehéz helyzetbe jutott embertársaikon.

 

Szeptemberi nosztalgia

 

A hónap első csütörtökén, szeptember 6-án kolbásszal és sörrel vendégelnek meg minden donort a Hajdú-bihari Napló Székházában 13.30 és 17.00 óra között, így nem csak a nyár, hanem a régi véradások iránt is nosztalgiázhatnak a véradókkal a vöröskeresztesek. Aki nem ér rá aznap, választhat a debreceni kitelepülések közül, hiszen szeptember 7-én a Fórum Bevásárlóközpontban, 12-én a Svetits Katolikus Gimnáziumban szerveznek nyilvános véradást. A sportszeretők különösen örülhetnek az új véradóhelyszínnek, az Iskola utcán működő Cross Sport Team épületének, ahol szeptember 14-én várják a segítőszándékú embereket. Három nap múlva az induló vagy érkező utasok a MÁV Állomáson segíthetik a véradás ügyét. Impozáns helyszínnek ígérkezik a Dorcas Camping, ahová szeptember 21-én egészül ki véradással a rendezvény. Az egyetemisták is vért adhatnak nagyformátumú évnyitójukon, a yoU Day-en. A hónapot záró, szeptember 29-i Szív Világnap debreceni programjaira kigördül a véradókamion.

 

Új helyszín régi címen

 

Ismert címen, mégis új helyszínen adhatnak vért Hajdúböszörményben a donorok szeptember 10-én. A Kinizsi Pál tér 10. alatti munkahelyen már sok véradást szerveztek a vöröskeresztesek, de a telephelyet árvevő új cégnél (a Tungsram Operations Kft.-nél) most először. Hajdú-Bihar megye lakói településeik nagyrendezvényeit látogatva is vért adhatnak. Hajdúszoboszlón a Slambucfőző örömnapon, a Káposztás napokon Hajdúhadházon, s – itt említjük meg, hogy – a debreceni Csapókerti Közösségi Házban a Szomszédsági napokon. Hajdúböszörményben a hónap idusán Egészségnapot rendeznek a főtéren, s a programok véradással is kiegészülnek – a művelődési központban. Itt minden donort finomságokkal várnak a szervezők.

 

 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Szeptemberi kitelepült, nyilvános véradásairól az alábbi link alatt tájékozódhat:

http://www.hajdubiharmegye.voroskereszt.hu/index.php/hirek-koezlemenyek/36-hirek-koezlemenyek/1492-2018-08-29-07-43-10

[Forrás: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete]