Selfness Program néven indított terápiás, prevenciós, oktató programot a Budai Egészségközpont, amelynek célja, hogy ügyfeleiket személyre szabott életvezetési tanácsokkal és speciális terápiák alkalmazásával segítsék hozzá testi-lelki egészségük, azaz életminőségük javításához. Az egészségközpont az első olyan egészségügyi szolgáltató, amely hagyományos egészségügyi szolgáltatásait alternatív megoldásokkal bővítette: egy komplex szűrőprogram után alternatív terápiákra is lehetőséget kínál, melyet életmód mentorprogrammal egészít ki.

A selfness egy aktív testi-lelki folyamat, melynek során megismerjük és felfedezzük önmagunkat, abból a célból, hogy egészségessé, kiegyensúlyozottá, aktívabbá, kreatívabbá, életvidámabbá váljunk, és magasabb életminőséget érjünk el. Míg a wellness esetében a testi kényeztetésen, a passzív kikapcsolódáson van a hangsúly, addig a selfness a fejlődésre, a test, a lélek és a szellem egyensúlyára koncentrál.

A Selfness Program a Budai Egészségközponttól megszokott, legmagasabb szakmai színvonalat képviseli. Erre garancia egyrészt, hogy a programban résztvevő szakemberek területük elismert képviselői, valamennyi természetgyógyászunk orvosi végzettséggel rendelkezik. Másrészt, hogy a Budai Egészségközpont intézményi, vagyis szolgáltatói, technikai háttere megbízható működést biztosít. Végül, de nem utolsósorban, hogy szakembereink kizárólag a Magyar Tudományos Akadémia által elismert gyógymódokat alkalmazzák.

A betegség kezelése és életmódváltás

“Ügyfeleinkkel való beszélgetés közben azt tapasztaltuk, hogy nem csak egy-egy betegség kezelésében számítanak a segítségünkre, hanem életmódjuk megváltozatásához, a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtéséhez is igénylik a támogatásunkat. Egy tavaly, a GfK-val közösen készített piackutatásunk is egyértelműen megerősítette azt, hogy egyre többen nyitottak az alternatív terápiákra. A válaszadók 52 százaléka vett igénybe alternatív szolgáltatásokat a felmérést megelőző egy évben. Ezzel együtt 80 százalékuk jelezte, fontosnak tartja azt, hogy a terápiát végző szakember rendelkezzen orvosi diplomával. Az alternatív terápiákat összefogó Selfness Programunkkal komplex, ezzel együtt teljesen személyre szabott támogatást kínálunk ügyfeleinknek, hogy életmódjuk megváltoztatásával magasabb életminőséget érhessenek el” – mondta el Dr. Takács Ildikó, a Selfness Program vezetője.

 

A nyugati és a keleti orvoslás határán

A Selfness Programban egyesíti a Budai Egészségközpont a nyugati és a keleti orvoslás módszereit. A hagyományos diagnosztikai vizsgálatok, vagyis a kiterjesztett laboratóriumi vizsgálat, a fizikai állapotfelmérés, a csontsűrűség- és teljes testösszetétel-mérés mellett 3 kérdőív is részét képezi a speciális Selfness szűrőprogramnak. Felmérik a stressztűrő-képességet, az ügyfél önmagáról kialakított testképét, valamint a táplálkozási szokásokat. Mindezek mellett a szűrővizsgálat része egy természetgyógyász-orvosi konzultáció is. A terápiák között elérhetőek életvezetési tanácsadások mint táplálkozási és életmód tanácsadás, homeopátiás tanácsadás, fitoterápia, prevenciós terápia, 11 féle masszázs terápia, moxa terápia vagy például a köpölyözés is. Ezek mellett pedig egynapos workshopokat is tart az egészségközpont, melyen egy-egy témát dolgoznak fel a résztvevők egy pszichológus, egy életmód és táplálkozási tanácsadó, valamint egy mozgásterapeuta segítségével.

 

Mentorprogram

“Selfness Programunk attól egyedülálló, hogy a terápiákat külön-külön is igénybe lehet venni, de emellett komplex életmód mentorprogramra is lehetőséget kínálunk. Az utóbbi esetben a szűrővizsgálat elvégzése után közösen határozzuk meg a terápiákat, a célokat, és a mentorprogram keretében végigkísérjük ügyfeleinket a fejlődésben. Ez alatt állandó rendelkezésre állást biztosítunk, folyamatosan konzultálunk, naplót vezetünk az eredményekről, és a végén egy ismételt szűrővizsgálatot végzünk” – avatott be a részletekbe dr. Kuklis Eszter, a Selfness Program orvosszakmai vezetője.

Morpho Communications