Sorsdöntő génjeink

A szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rák, a cukorbetegség, a mentális betegségek, az Alzheimer-kór, a kóros elhízás, a hosszú élettartam, a meddőség és számtalan genetikai rendellenesség tárgyalása révén az ön genetikai sorsa a jelenleg fellelhető leghitelesebb és könnyen érthető útmutatásul szolgál mindenkinek könyvünk, aki érdeklődik az örökletes betegségek kockázatai iránt.

ˇ A családban korábban előfordult genetikai rendellenességek kihatásai az egészségre, és az etnikai származás genetikai kockázatai
ˇ Genetikai hajlam a szívbetegségre, a magas vérnyomásra, a rákra, a cukorbetegségre, a mentális betegségekre, az Alzheimer-kórra, az elhízottságra, a hosszú élettartamra, a meddőségre és számos genetikai rendellenességre
ˇ A napjainkban rendelkezésre álló diagnosztikai, génhordozó, előrejelző vagy születés előtti tesztek, és a legújabb ajánlások arra nézve, melyiket mikor kell elvégeztetni
ˇ Mit jelent valójában az ön genetikai tesztjének az eredménye, és mikor kell genetikai tanácsadást igénybe venni
ˇ Hogyan kerülhetők el a szellemi fogyatékosságok és a születési hibák
ˇ Milyen ételeket kell mellőzni, és milyen gyógyszerek ajánlatosak ahhoz, hogy csökkenthetők legyenek az ön egyéni genetikai kockázatai

Hiteles útmutató tehát a genetikai rendellenességekhez, életmentő információk önnek és családjának

Genetikai sorsunk

Az elmúlt negyedszázadban elképesztő gyorsasággal bővültek a génekkel kapcsolatos ismereteink, és a közelmúltban mindezt betetőzte, hogy elkészült az Emberi Genom Projekt. A genetikának ez az új keletű, modern felfogása a tudomány történetében először teszi mindenki számára érthetővé a gén-alapú eljárásokat a genetikai betegségek megelőzése, előrejelzése és gyógyítása céljából. Az ön genetikai sorsa hozzáértő módon vezet végig ezeknek az új, zavarba ejtően bő információknak az útvesztőjében, döntő fontosságú útmutatást adva az “új genetika” alkalmazásáról az élet és az egészség megóvása érdekében.

A genetikai kísérletektől és a vizsgálati eredmények megfejtésétől kezdve annak ismeretéig, hogy a további genetikai tanácsadás mikor helyénvaló; a mellőzendő ételektől kezdve a megfelelő gyógyszerek szedéséig és a további választási lehetőségekig a világhírű genetikus, Aubrey Milunsky mindent bemutat, ami kiterjed arra: genetikai felépítésünk ismerete hogyan mentheti meg az életünket. A szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rák, a cukorbetegség, a mentális betegségek, az Alzheimer-kór, a kóros elhízás, a hosszú élettartam, a meddőség és számtalan genetikai rendellenesség tárgyalása révén az ön genetikai sorsa a jelenleg fellelhető leghitelesebb és könnyen érthető útmutatásul szolgál mindenkinek, aki érdeklődik az örökletes betegségek kockázatai iránt.

 

A genetika Spock-ja, Aubrey Milunsky

A dél-afrikai Johannesburgban született, és 1960-ban a Witwatersrandi Orvosi Egyetemen diplomázott. Három terület szakorvosa: belgyógyászatból a londoni Királyi Orvosi Akadémián, gyermekgyógyászatból az Amerikai Gyermekgyógyászati Szakbizottság előtt és klinikai genetikából az Amerikai Orvosgenetikai Tanácsnál tett szakvizsgát. A Harvard Orvosi Egyetemen és a Massachusetts-i Közkórházban orvos-genetikusként eltöltött 13 év után a humán genetika, a gyermekgyógyászat, a szülészet és nőgyógyászat, valamint a patológia professzorává nevezték ki a Bostoni Orvosi Egyetemen, ahol 1982 óta a Humán Genetikai Központ igazgatói posztját is betölti. Számos tekintélyes orvosi folyóirat szerkesztőbizottsági tagja, továbbá az orvostudomány területén kifejtett tevékenységéért a londoni Királyi Orvosi Akadémia tagjává választották. A Gyermekgyógyászati Kutatócsoportnak és az Amerikai Gyermekgyógyászati Társaságnak is választott tagja, elnöke volt az Amerikai Jogi és Orvostudományi Társaságnak.

Dr Milunsky nevéhez több, mint 350 tudományos dolgozat fűződik, 21 könyv szerzője, szerkesztője vagy társszerzője, beleértve a kilenc nyelven kiadott, Ismerje meg génjeit című művet. A Genetikai rendellenességek és a magzat: diagnózis, megelőzés és kezelés című orvosi szakkönyvének 4. kiadása világszerte széles körben olvasott a szakterület művelői körében.

 

A kötetet megrendelheti:

Aki a könyvet személyesen veszi át szerkesztőségünkben (1146. Budapest, Dózsa György út 19.), az 10% kedvezményben részesül. (A kedvezmények nem vonhatók össze.)

A kötetek paraméterei

A 416 oldalas, igényes, magyarázó ábrákkal illusztrált munka.

 

Galenus