Sorsfeladat asztrológus szemmel. Hogyan tudhatjuk meg sorsfeladatunkat?

0
871
Fotó: gettyimages.com

Gyakran hangoztatjuk, hogy „nincsenek véletlenek”, hogy „minden okkal történik”, vagy, hogy „sorsszerűen alakultak a dolgok”. De honnan tudhatjuk meg, hogy mi a sorsunk, a bevállalt feladatunk? A megérzéseinken túl, mi lehet ebben a segítségünkre?

Az asztrológiában nagy jelentőséggel bír a születési radix, amely megmutatja, hogy a születésünk pillanatában az égitestek hogyan helyezkedtek el az égbolton. Segítségével megtudhatjuk, hogy az egyes bolygók melyik életterületen álltak, milyen fényszögeket alkottak. Az elemzések során ebből indulunk ki, ezekből vonunk le az életünkre vonatkoztatott következtetéseket. Miért tudjuk ezt megtenni?

Azért, mert minden születés egy tudatos döntés eredménye. Nem véletlenül vagyunk itt a Földön, mindenki céllal érkezik. Akkor jövünk a világra, amikor olyan bolygóállás van, amivel a bevállalt feladatainkat meg tudjuk valósítani. Tehát nincs rossz születési képlet, vagy rossz bolygóállás.  Vannak emberek, akik több nehézséget vállaltak be, vagy nehezített az életútjuk, de ezek sem véletlenek. Az asztrológiai elemzés nem jóslás, hanem tájékoztatást ad az ösztönös tulajdonságainkról, cselekvésmintáinkról, múltból hozott képességeinkről, és arról, hogy a jelen életünkben milyen dolgokat kell megtapasztalnunk, megtanulnunk. Megadja azt az irányt, amelyet az életutunk során követnünk kell.

A sorsfeladatunk megtalálása és múltbéli jellemünk értelmezésekor a holdcsomópontot hívjuk segítségül, amely nem bolygó, hanem egy pont a térben. A leszálló holdcsomópont az a pont, ahol a Hold északról délre haladva metszi a Nap keringési pályáját. A leszálló holdcsomópont jegye mutatja a mélyen belénk ivódott szokásokat, megrögzött tulajdonságokat, félelmeket, a teljesített és megszerzett tudást, ismeretet.  Ennek értelmezése révén megérthetjük azokat az ösztönös reakcióinkat/viselkedéseinket, melyek akkor jönnek elő, amikor nem várt, hirtelen helyzetbe kerülünk, amikor sarokba szorítanak bennünket.

A leszálló holdcsomóponttal szemben áll a felszálló holdcsomópont, a térben az a pont, ahol a Hold délről észak felé haladva metszi a Nap keringési pályáját. Ennek jegye mutatja az életfeladatunkat, azokat a tulajdonságokat, melyeket el kell sajátítanunk. A házhelyzete pedig információt ad arról az életterületről, ahol mindezek majd várnak ránk. Valójában a múltból hozott eszközökből kiindulva kell eljutnunk a tanulandó feladataink felé. Akinek a leszálló holdcsomópontja például a Kos jegyében van, hozza magával a bátorságot, tettrekészséget, aktivitást. Jól tud önérvényesíteni, a múltban úgy haladt előre, hogy mások érdekeit, érzéseit figyelmen kívül hagyta. Kényszerhelyzetben támad, harcol. Ilyenkor a felszálló holdcsomópontja a Mérleg jegybe megy. Az lesz a feladata, hogy megtanuljon másokra figyelni, másokért cselekedni, önmagát kicsit hátrébb helyezni, az „arany középúton” maradni.

Ahogy említettem, a felszálló holdcsomópont házhelyzete azt mutatja meg, hogy milyen területen kell mindezeket a feladatokat megvalósítani. Akinek pl. a 7-es házba megy a felszálló holdcsomópontja, akkor a párkapcsolat lesz az az életterület, ahol ezeket megtapasztalhatja. Ilyenkor a párkapcsolatban neki kell többet adnia, le kell lassulnia. A 7-es házra jellemző tevékenységben is megtapasztalhatja a sorsfeladatát. Lehet olyan jellegű a munkája, ahol szerződéseket kötnek, ahol a tárgyalópartner igényeit kell figyelembe venni, képviselni, vagy segíteni. Úgy kell megvalósítanunk az életfeladatunkat, hogy az elmúlt életek tapasztalatai közül egyeseket megőrzünk, másokat elhagyunk, illetve kiegészítünk. Végső soron pedig megtanuljuk az újakat, ami által fejlődünk, többek leszünk.

Miért fontos a sorsfeladatunk megismerése?

A mindennapi rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut az elcsendesedésre. Pedig olyankor tudunk a belső énünkkel kapcsolatba lépni, a megérzéseket meghallani, az élet helyes irányát megtalálni. Vannak jelek, amikor nagyon letérünk az útunkról, ilyenkor jönnek a betegségek, balesetek, vagy azt tapasztaljuk, hogy folyamatosan akadályokba ütközünk. Ha nem halljuk meg tisztán a belső én hangját, segítségül hívhatjuk az asztrológiai elemzést. Ezáltal megismerhetjük személyiségünk belső mozgató rugóit, valamint tiszta iránymutatást kaphatunk arról, hogy az életünk merre haladjon tovább. Az addigi homályos jövőkép kitisztul, a bizonytalanság eloszlik, a megerősítés pedig lelki megnyugvást ad. 

Dr. Nagy Etelka
karma asztrológus/mikrobiológus Ph. D.