Amikor valakinél krónikus vesebetegséget diagnosztizálnak, az nem csak a beteget, de az egész családot kihívás elé állítja. A betegeknek nem csak a heti 3-4 alkalmas kezelés terhével kell megbirkózniuk, de életvitelüket is gyökeresen meg kell változtatniuk. Néhány alapvető előírás betartásával, minőségi kezelés mellett ma már ezzel a betegséggel is teljes életet lehet élni. Ebben kíván segítséget nyújtani a www.bbraun-dializis.hu új honlap elindításával, amely hasznos információkkal, tanácsokkal szolgál a vesebetegek és családtagjaik számára.

Veseelégtelenség – az alattomos betegség

A krónikus veseelégtelenség igen alattomos betegség, mert évekig semmiféle panaszt nem okoz, emiatt gyakran már csak akkor fedezik fel, amikor a betegek azonnali dialízisre szorulnak. Vesepótló kezelésre abban az estben van szükség, ha a vese funkciói 10-15%-kal csökkennek, mert ilyenkor a vérben felhalmozódott méreganyagok életveszélyes állapotot idézhetnek elő. Magyarországon évente mintegy 10 ezer beteg szorul rendszeres dialíziskezelésre, de ez a szám évek óta folyamatosan növekszik.

 

 

Az új weboldal segítségével az érdeklődők választ kapnak a mindennapi életük során felmerülő számos kérdésükre.

Ebben segít az új honlap a vesebetegeknek

Az www.bbraun-dializis.hu tájékoztatást nyújt a vesebetegségről, a betegség kialakulásáról és a kezeléstípusokról. Ötleteket ad a helyes étkezéshez, mivel a fogyasztható ételek és italok száma jelentősen csökken, valamint információkkal szolgál a vesebetegek esetében kiemelten fontos folyadékfogyasztásról és annak korlátozásairól is. A vesebetegek speciális étrendjét segítve minden hónapban egy új, különleges, de mégis egyszerűen elkészíthető recept is felkerül a weboldalra. Továbbá szó esik mozgásról, munkáról, autóvezetéséről, és nem utolsó sorban a betegség lelki feldolgozásához is segítséget kapnak a betegek. Az oldalon elhangzottak megértését és a betegek tájékozódását szakmai szószedet, videokönyvtár és gyakran ismételt kérdések menüpont is segíti.

Well PR