Védjük az immunrendszert! – Játék

0
597
Fotó: unpslash.com/Marina Khrapova

Immunrendszerünk nagyjából képes megvédeni bennünket a kórokozóktól, néha azonban mégis előfordul, hogy a kórokozó betegséget okoz. Magától értetődő, hogy szeretnénk minél ritkábban megbetegedni, ezért felvetődik a kérdés, hogyan segíthetjük immunrendszerünket a védekezésben.

A hűvös évszakok egyik állandó és rendkívül kellemetlen vendége a megfázás, amelynek zavaró tüneteit, a torokfájást, az orrfolyást és a köhögést mindenki megtapasztalta már. A megfázás a világ talán leggyakoribb és legrégebbi betegsége, amit egy gyors lefolyású vírusfertőzés okoz. Sokszor hallottuk már, hogy vigyázzunk a hidegben, azonban a náthát nem a hűvös időjárás idézi elő.

A csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére.

A megelőzés érdekében a leghatásosabb, amit tehetünk, hogy napi minimum 8 órát alszunk,  rendszeresen mozgunk, odafigyelünk az  egészséges táplálkozásra és sűrűn mosunk kezet. Figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra és vitaminbevitelre is.

JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK!

(szponzorált) A Patika Magazin és a Verbena közös játékában 5.000,- Ft értékű Verbena ajándékcsomag sorsolunk ki azok között, akik a facebook poszt alá hozzászólásként megírják a helyes választ!

Kérdés: Többségében melyik vitamin található meg a csipkebogyóban?

A válaszhoz segítséget itt kaphat: verbena.hu

Játék kezdete: 2020. december 7.
Játék vége: 2020.december 10. éjfél
Sorsolás: 2020. december 11.

A nyereményről:

Gyógynövényes cukorkák, melyek íze kellemes meglepetést okoz…
Minden Verbena cukorka hozzáadott C vitamint és valódi gyógynövény kivonatot tartalmaz. A felhasznált gyógynövények pozitív hatásait már a régi időkből ismerjük. A cukorkák összetételével igyekszünk követni az aktuális trendeket és az egészséges életmódot.
(x)