XVI. Patika Nap: gyógyszerészek a népegészségügyben

0
985

16. alkalommal rendezik meg az Országos Patika Napot, idén 2019. június 12-én, szerdán zajlik az ország összes csatlakozó patikájában. Témája: A komplex gyógyszertári adherencia fejlesztő program elindítása.

A rendezvény az elmúlt másfél évtizedben egy olyan nyílt nappá vált, ahol az ország különböző gyógyszertáraiban a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat és az egészségügyben betöltött szerepüket.

Itt a lehetőség, hogy egy országos rendezvény keretében még inkább felhívjuk az emberek figyelmét, milyen fontos is a gyógyszerészi hivatás és munka!

Engedjünk betekintést a betegeknek abba, hogy a gyógyszerészek milyen nagy részt vállalnak a betegellátásban! Nyissunk a fiatalok, az életmódtanácsra vágyó egészséges emberek felé is.

Rendkívül fontos a gyógyszerészek szerepe, hisz közvetlenül hozzájárulnak a lakosság egészségügyi felvilágosításához, a gyógyszertárak a népegészség jelentős bázisai.

A rendezvény célja: a figyelem felhívása a patikusok felelősségteljes hivatására, a gyógyszerész-beteg közötti bizalmi kapcsolat erősítésére, valamint arra a tényre, hogy a biztonságos gyógyszerellátás alappillére még ma is a gyógyszertár.

Fő programelemként idén a COPD-hez és a geriátriai betegek cardiovascularis gyógyszerhasználatához kapcsolódó aktivitások szerepelnek – több gyógyszerész-, szakmai, valamint betegszervezet együttműködésével.

Számos patika fogadja ilyenkor a betegeket, látogatókat különböző programokkal, előadásokkal, egészségügyi szűrésekkel, sőt még sport- és kulturális programokkal is.

A Patikanaphoz kapcsolódóan indul el minden évben az a szakmai program is, amely az azt követő hónapokban a gyógyszerészek népegészségügyi aktivitásának fókuszába kerül. A program szakmai koordinálását a Magyar Gyógyszerészi Kamara biztosítja.  

Az ünnepélyes megnyitó

  • helyszíne: Pajzs Gyógyszertár, Kecskemét, Győzelem u. 9.
  • időpontja: 2019. június 12. szerda, 10:00 óra.

Kiemelt főtámogató:
EGIS Gyógyszergyár Zrt.

Kiemelt támogató:
BioCo

Támogatók:
HungaropharmaZrt.
Phoenix Pharma Zrt.
Satco Kft.

Galenus Kft. – Patika Magazin

Néhány éve patikamúzeumok is csatlakoznak a programhoz.
Arany Egyszarvú Patikamúzeum, Kőszeg
Fekete Szerecseny Patikamúzeum, Kőszeg
SOM Arany Sas Patikamúzeum, Budapest
De la Motte – Beer-palota, Budapest
Fekete Sas Patikamúzeum, Székesfehérvár
Kiscelli Múzeum, Budapest