Fotó: pixabay.com

A szemöldök vonala harmonikusabbá teheti az egész arcot, annak meghatározó részévé válhat – keretet adva a szemnek –, ha megfelelő módon alakítjuk ki formáját, vastagságát, hosszát. A helyes ív megválasztása az arc egész karakterét befolyásolhatja, és mindenképp hatással van tekintetünkre is.

Ugyanúgy kell ügyelni tehát a szép, szemünk alakjához és arcunk jellegéhez illő ív megadására, mint annak kidolgozására. Emellett rendszeresen kell formázni a szemöldököt, és nem szabad elhanyagolni akkor sem, ha alig jut időnk rá – ellenkező esetben még több törődést és munkát fog igényelni. És az állandó cél elérése érdekében nem árt, ha megfogadjuk az alábbi 5 jó tanácsot.

Határozzuk meg a szemöldök vonalát!

A szemöldök nagyjából három részre osztható, ha az arc közepe felől indulunk ki. Ezek az alap- és a középrész, valamint a hegyesen végződő zárórész. Az elsőhöz általában alig kell hozzányúlni, mert napjaink divatja szerint annak inkább sűrűbbnek, vastagabbnak kell lennie a szemöldök többi részéhez képest. A második szakaszt kell leginkább formáznunk, az legyen a legíveltebb, szemünk alakjához igazodva, míg a harmadik rész a legfinomabb, vékony vonalával mintegy lezárva majd a tekintetet. A szemöldök vonalának meghatározása „egyszer s mindenkorra” történjék, az ív alakját ne változtassuk gyakran. 

Szabjuk meg a hosszát!

De hogyan is történhet ez a legpontosabban? Tartsunk egy ceruzát függőlegesen az orr mellett, a belső szemzug irányába. A szemöldöknek ennél a függőleges vonalnál kell kezdődnie. Forgassuk ezután a ceruzát az orrcimpától a külső szemzug felé, így megtudjuk, hogy a szemöldök meddig érjen: amerre a ceruza vége mutat, addig tartson a hossza. Ha ezek a meghatározó pontok már adottak, utána szedjük ki azt a szemöldökrészt, amely „kilóg” ebből a zónából.

Fotó illusztráció: pixabay.com

Legyünk precízek!

Ne siessük el a szemöldök formázását, és dolgozzunk pontosan. Akárhogy sietünk, és akármilyen vastagnak találjuk, meg se próbáljuk „tépni” a szemöldököt! Egyszerre csak egy szőrszálat szedjünk ki egy megfelelő, jó minőségű szemöldökcsipesszel, melyet előzetesen alkoholban fertőtlenítettünk. Ne epiláljunk a szemöldökvonal fölött, mert azzal azt kockáztatjuk, hogy bánatos tekintetet kölcsönzünk magunknak. Majd a tükörben ellenőrizzük az eredményt, és korrigáljunk mértékkel, ha szükséges.

Tüntessük el a hiányt!

Amennyiben eleve vékony a szemöldökünk, és hiány mutatkozik a vonalában, egy nem túl sötét szemöldökceruzával rajzoljunk kis vonalkákat felfelé mutató irányban. Amikor úgy látjuk, sehol sincs már hiány, azaz „imitáltuk” a szőrszálakat, rajzoljuk át újra az egész szemöldökvonalat egyszerre. Ezután célszerű árnyalni (mintegy átkenni) a már megfelelőnek ítélt szemöldököt tompa tónusú, ahhoz és hajunk színéhez is igazodó szemhéjpúderrel.

Fotó: pixabay.com

Ha elrontottuk, kérjünk szaktanácsot!

Amennyiben igyekeztünk követni a fenti utasításokat, és mégis úgy érezzük, nem sikerült a szemöldökünket megfelelően formázni, arcunktól idegen tekintet néz vissza ránk a tükörből, sőt, még szinte öregítettük is vele magunkat, ne keseredjünk el, hanem forduljunk egy szakmában jártas, hozzáértő kozmetikushoz. Az ő tanácsai alapján és szakszerű munkáját megfigyelve a későbbiekben ismét hagyatkozhatunk saját gyakorlatunkra.

Forrás: Galenus