Amikor a férfinak jó, de a nőnek nem annyira

0
2116

„Mintegy két éve élek párkapcsolatban, és gyakorlatilag nincs orgazmusom, mert a párom minden szexuális együttlétkor túl gyorsan ejakulál (korai magömlése van). Emiatt mindketten frusztráltak vagyunk. Vajon van megoldás? Hiszen szeretnék segíteni neki!”

A korai magömlés a leggyakoribb szexuális férfiprobléma: az erősebbik nemhez tartozók mintegy 30%-ra panaszkodik arra, hogy olykor túl gyorsan ejakulál. Ami még zavaróbb, az a körülmény, hogy közülük 8-10%-nál rendszeresen fordul elő – azaz minden egyes alkalommal. A korai magömlésnek azonban nagyon komoly következményei lehetnek a párkapcsolat tartósságára nézve, hiszen, ha a férfi még az előtt ejakulál, hogy a partnere eljutott volna az örömérzés tetőfokára, a nőnek csak a kielégítetlenség marad. Ebből sértődöttség, vita alakul ki – ahelyett, hogy a megértő partner a megoldások módozatain gondolkodna -, ez pedig, ha rendszeressé válik, alááshatja a legjobb szerelmi viszonyt is.

Mit tehet a nő?

 • Ne becsülje alá a problémát – legalábbis ne tegyen úgy!

Minthogy a gyors ejakuláció valójában nagyon is zavarja, ne intézze el a dolgot az aktus után úgy, hogy a férfi kérdésére azt válaszolja: „nem baj, majd máskor jobban megy Drágám”. Sokkal többet ér az őszinteség, és tanácsosabb így kifejeznie magát: „Valóban kellemetlen számomra is, mert szeretek hosszú ideig szeretkezni veled,”

 • Javasolja a gyakoribb szexet!

Ekkor természetesen nagyobb esélye lesz annak, hogy a férfi ejakulációja később következzék be, és a közösülés egyre tovább tartson – különösen, ha időközben a pár szexológushoz fordult, és így a férfi és a nő gyakrabban, közösen jut megoldásra, Az ideális ejakulációs ritmus kifejlesztéséhez két-három együttlét szükséges hetente. A nő ne engedje ritkítani, vagy – a férfi esetleges, totális elkeseredettsége és tanácstalansága folytán – akár időlegesen mellőzni a szexuális aktivitást, mert az csak elmélyíti a problémát.

 • Változatossá kell tennie az örömszerzés forrásait!

A nő mutassa meg a férfinak, hogy nemcsak a penetráció (behatolás a nemi aktus során) okoz neki élvezetet, hanem a mindenfajta kényeztetés is teste erogén zónáin. Ez csökkenteni fogja a férfira nehezedő pszichés nyomást, amely ahhoz a vágyához kötődik, hogy kontrollálja az ejakulációt, és hosszan tartsa a penetrációt.  Azaz a teljesítmény-kényszer okozta szorongása egyre inkább alábbhagy.

 • Ne legyen túl szexis!

Ha a nő arra törekszik, hogy nagyon szexis fehérneműt válasszon a szexuális együttlét idejére – csak ellentétes hatást érhet el vele. Hiszen az ilyen fehérneműt azzal a céllal gyártják, hogy a férfi minél hamarabb izgalomba jöjjön az így „öltözött” nő láttán – ez esetben viszont a cél elérése, azaz a gyorsaság, természetesen a nőt is és a férfit is frusztrálja.  A nő részéről a túl erotikus kisugárzású viselkedés sem tanácsos, mert a férfinak ilyenkor inkább egy gyengéd nőre, semmint egy szexbombára van szüksége!

 • Viszont legyen aktív az előjátéknál!

A szerelmi előjáték során a nő sokat foglalkozzék a párjával, halmozza el a kényeztetés minden formájával az egész testén… kivéve az erogén zónákat! Hiszen ne feledje: nem szabad korai nemi izgalmat előidéznie.. Aktív magatartásával viszont minél jobban csökkentenie kell a férfiban a már kezdődő szorongást gyenge szexuális teljesítménye miatt. Ösztönzőleg kell hatnia rá, el kell oszlatnia azokat az előzetes félelmeket, melyeket pld. az „úgysem tudom megnyújtani” és a hasonló gyötrő gondolatok idéznek elő.

 • Tudja, hogy milyen pozíciót kell előnyben részesíteniük!

A férfi akkor választ jól, ha a számára kevésbé ingerlő testhelyzetet javasolja – ez lényeges a közösülés során, ha lassítani akarja az orgazmus elérését. A legjobb módja az ejakuláció késleltetésének, ha ő van alul, feltéve, ha nem mozgatja ritmikusan a medencéjét az aktus alatt. Ennél a pozíciónál a nő van domináns szerepben, és határozhatja meg a ritmust, miközben a férfi még finoman „irányíthatja” is.

 • Tanítsa meg neki a mozdulatlanság élvezetét!

Kérje meg a férfit, hogy tartson szüneteket a penetráció alatt. Eközben mindketten maradjanak mozdulatlanok, és élvezzék ezt a közös érzést.

 • Tüntesse fel pozitívan a problémát!

Ha a férfi nagyon gyorsan ejakulál, azt jelenti, hogy a szexuális izgalom hamar bekövetkezik nála, ami annak következménye, hogy nagyon erősen kívánja a nőt. A partner magyarázza meg neki, hogy ez a tény élvezetet kelt benne – így enyhítheti a probléma súlyát.

 • Ne feledje a gyengédséget!

Végig az aktus során mondjon a férfinak lágy, megértő, szerelmes szavakat, és ez a gyengédség át fogja hatni a nemi izgalom kialakulásának ritmusát, fokozódása lassabban fog végbemenni, így az ejakuláció is kontrollálhatóbb lesz.

Mit tehet a férfi?

Amikor egy férfinak szexuális problémája van, a partnere nagyban segítheti annak megoldásában. Mindazonáltal nem tehet meg mindent. Elengedhetetlenül fontos, hogy a férfi tudatosítsa magában, hogy esetünkben például korai ejakulációs problémáját kell megoldania. Vegyen igénybe minden lehetséges eszközt – ha nem ismer eleget, tájékozódjék.

 • Olvasson a témával foglalkozó könyveket, cikkeket

A szexológusok, orvosok szakkönyveinek tanulmányozásakor a férfi számos tudnivaló birtokába jut, és törekedjék megfogadni olyan tanácsokat, melyek az ő problémájára vonatkoznak, jelen esetben az ejakuláció késleltetésének elérésére.  Egy tanulmány kimutatta, hogy az ilyen szakirodalmat olvasó férfiaknak a 81,7%-a kevesebb nehézséggel küzd szexuális téren.

 • Forduljon szexuál-terapeutához, orvoshoz

Ha a partner együttérző hozzáállása és a tájékozódás (szakirodalom) sem segít, természetesen a személyes konzultáció szexuál-terapeutával és orvossal még nagy javulást hozhat. Pszichoterápiát is igénybe vehet a férfi, ha a szakemberekkel történt megbeszélések során a korai magömlés hátterében súlyos pszichés problémára derül fény.  Persze olykor orvosi probléma is felmerülhet, ami természetesen más megközelítést igényel. Emellett az utóbbi időben már léteznek olyan gyógyszerek, melyek alkalmasak a korai ejakuláció kezelésére. De ezek csak akkor ajánlottak, ha a fent említett, egyéb megoldások és kezelési módok nem vezetnek eredményre.

Galenus