Ezentúl egy helyen várják a betegeket – összeköltözött a Szemészeti Klinika

0
1104

A teljesen felújított Mária utcai Szemklinikán látják el a jövőben a betegeket a Semmelweis Egyetemen. A Szemészeti Klinika eddig két helyszínen működött, a Tömő utcában és a Mária utcában. Ezentúl egy épületben található minden ellátás, például az ambulancia és a hat világszínvonalon felszerelt műtő.

Ez azért rendkívül fontos, hogy a szemészeti sérültek azonnal a legmagasabb szintű sürgősségi ellátást kaphassák. A klinika biztosítja – egyedülálló módon – a hét minden napján a sérült gyerekek szemsebészeti ellátását is.


A két klinika műszerparkját is összevonták, az ellátáshoz szükséges speciális mikrosebészeti eszköztár és szaktudás immár egy helyen érhető el. Az összevonással mind az ellátás színvonala és nagyságrendje, mind tudományos munka szempontból is a szakterület legkiemeltebb intézményét hozták létre. A Szemészeti Klinika ambulanciáján évente 210-225 ezer beteget vizsgálnak, az elvégzett szemészeti műtétek száma 7-8 ezer. Az összevonásról még 2005-ben döntöttek, melyet elsősorban a Tömő utcai épület állagromlása indokolt, de az öt évig tartó, 2 milliárdos építkezés és felújítás eredményeként nagymértékben nőtt az ellátás hatékonysága is.

Semmelweis Egyetem