A változókorban, amely 10–15 évet ölel fel életünkből, fokozottabban kell törődnünk önmagunkkal, mert nagy kincs az egészség és fontos a jó erőnlét.

Jól megkomponált, intelligens tápanyagok, azaz  multivitaminok, ásványi anyagok, növényi kivonatok: mint Q10, lutein, Ginkgo biloba és bioflavonoidok bevitelével biztosíthatjuk a mai modern nő jó közérzetét és egészségét, támogathatjuk a fizikai és mentális teljesítőképességét 40 felett.

Miért más a változókori nők vitamin- és ásványianyag-szükséglete?

A változókor idején a hormonháztartás végérvényesen megváltozik. Romlik a memória és a keringés állapota, gyengül a látás.  Megkezdődik a csontok leépülése. A bőr megereszkedik, a haj ritkul és fénytelenné válik, a köröm töredezik.

A nők egészségmegőrzésének 6 legfontosabb területe:

  1. az aktív életstílus,
  2. a normál látás,
  3. az agy és idegrendszer,
  4. a szív és vérképzés,
  5. a csontozat és fogazat,
  6. a bőr-, haj- és köröm állapotának támogatása.

Nem kell lemondanunk korábbi aktív életvitelünkről, amelyet annyira szerettünk. A szem „gondozása” a kor előrehaladtával egyre fontosabb, mert a retina és szemlencse károsodhat a napsugárzás, füst és levegőszennyeződés miatt. A memória megőrzése elemi fontosságú a szaporodó, szerteágazó feladataink miatt, amit egyre nehezebb fejben tartanunk. Jó közérzetünk, fittségünk kulcsa a szív és vérképzés egészséges állapota. A csontritkulásra való hajlamot, a fogak állagának megváltozását kedvezően befolyásolhatjuk. A bőr rugalmasságának megőrzése a kollagénképződéssel új lehetőséget nyit.

Az alapvitaminok és ásványi anyagok a megfelelő napi beviteli mennyiségben, speciális növényi kivonatokkal kombinálva hozzájárulnak a memória megőrzéséhez, a normál látáshoz, az egészséges szív, csontozat és fogazat, valamint a haj, bőr, köröm állapotának fenntartásához.

AZ ÉLET a változókorban sem ér VÉGET!

 

Dr. Vadász Ágnes
szakgyógyszerész