Könyvajánló: Jó étel, jó élet – receptekkel

0
2441

Ez a tanácsadó segít a fiatal lányoknak, kezdő háziasszonyoknak, babás családoknak és mindenkinek, aki szeretteinknek, barátainak vagy saját magának főz.

Dr. Kerekes Judit gyermekorvos, táplálkozási kézikönyve ételreceptekkel, babás, gyermekes családoknak!

Könyvünk megrendelhető a Galenus webáruházban!

A táplálkozás a csecsemők és kisgyermekek számára jóval többet jelent puszta étkezésnél, hiszen az első életévek idején kapott megfelelő táplálás és szeretetteljes gondozás nem csak a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat egyik előfeltétele, de esélyt kínál a hosszú, egészséges és örömteli élethez is. Gyermekein első három évében a táplálás elsődleges célja – az energiapótlás mellett – a növekedés, a fejlődés biztosítása és a későbbi, esetleg csak felnőttkorban jelentkező betegségek megelőzése.

A kicsik táplálásának alapvető követelménye az adott fejlettségi szinthez, aktuális igényekhez alkalmazkodó, minőségileg kielégítő, mennyiségileg elegendő, a tisztasági követelményeknek megfelelő és élvezhető táplálék biztosítása, kiemelt figyelmet szentelve a babák fejletlen gyomor-bélrendszerének és éretlen immunrendszerének.

Ön egy hiánypótló tanácsadó kézikönyvet tart a kezében, melynek szerzője nem csak gyakorló szülő és nagyszülő, hanem több évtizedes gyermektáplálási és családterápiás gyakorlattal rendelkező szakorvos. A szerző 35 éves gyermekorvosi praktizálása alatt nem volt se cukorbeteg, se vesebeteg, se májbeteg vagy táplálékallergiás, emésztési problémás beteg gyermek a körzetében.

A könyv a legfontosabb elméleti tudnivalók ismertetése mellett sajátos felfogással kínál jól érthető gyakorlati útmutatót a szoptatáshoz, a kiegészítő tápláláshoz, a babaételek készítéséhez, a felnőtt ételek „babásításához”. Segít továbbá a táplálással összefüggő problémák felismerésében, és azok diétás kezelésében. Az édesanyáknak, nagymamáknak így már nem kell hosszasan törni a fejüket, hogy mi kerüljön az asztalra, hiszen a könyv közel 600 szemléletformáló, egészséges és könnyen elkészíthető ételrecepttel varázsolja változatossá a kicsik és nagyok mindennapjait.

Mert mi a fontos? Úgy etess, hogy beteg ne lehess!

Forrás: Galenus