Pirula a patikamanó – mesekönyvsorozat két kötete

0
3159

Maja lázas és Marci elesik című mesekönyveink a Pirula, a patikamanó sorozatban jelentek meg.

Pörgő – forgó patika, hívlak téged Pirula!

Egy igazi jó barát: Pirula, a patikamanó! Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Minden szülő szeretné, ha egészséges felnőtté válna gyermeke. Pirula, a patikamanó varázslatos utazásra viszi a kicsiket, hogy szakmailag elfogadott hasznos és pontos egészségügyi ismereteket tanuljanak meg a mese világán keresztül. A mesék célja a gyerekek szórakoztatása, kalandra csábítása. A mesekönyv különlegessége, hogy a szülők sem maradnak ki a felkészülésből, nekik az adott témához kapcsolódó oktatófüzet tartalmazza a szakemberek által összeállított információkat.

Az első kötetben a kis főhős, Maja megbetegszik, belázasodik, majd a mesék világából érkező barátjával, Pirulával, a patikamanóval varázslatos útra indul az orvosságok kincseskamrájába, a Pörgő-forgó Patikába, ahol Borsmenta, a gyógyszerésznő uralkodik. A mindent tudó gyógyszerész néni, és az izgága, vidám patikamanó magyarázatot ad a gyerekek kérdéseire. Mi történik, ha lázas vagyok? Miért és hogyan kell a lázat csillapítani? A láz és a betegség a mesében izgalmas kalanddá válik, ráadásul a mesés utazás alatt hasznos információkat is tanulhatnak a kis kalandorok a minden gyermeket és minden szülőt megrémítő kérdésről, mit tegyenek, ha felüti fejét a láz.

A második kötet két kis főhőse az izgő-mozgó Marci és nővére, Maja. Marci térdhorzsolása után ismét segítségül hívják Pirulát, a patikamanót. Viszontláthatjuk a Pörgő-forgó Patika bölcs gyógyszerész-tündérét, aki okos tanácsokkal látja el a gyerekeket, és választ ad a minden gyerekben felmerülő kérdésekre. Mi történik, ha lehorzsolom a bőröm? Miért kell kitisztítani a sebet? Csíp-e a fertőtlenítő, stb. Marci sérülése vidám kalanddá válik Pirula és Borsmenta segítségével, és ahogy az első kötetben, így itt is hasznos információkhoz juthatnak a kis olvasók.

Könyvajánló videó

Dr. Szarvasházi Judit, a Pirula könyvek szerkesztője, a Galenus Kiadó főszerkesztő-gyógyszerésze ajánlja figyelmünkbe a mesekönyv eddig megjelent két kötetét:

Rendelje meg

A könyvet (bruttó) 2750 Ft / db-ért megveheti:

  • a nagyobb könyvesboltokban

A kötetet megrendelheti:

Aki a könyvet személyesen veszi át szerkesztőségünkben (1146. Budapest, Dózsa György út 19.), az 10% kedvezményben részesül. (A kedvezmények nem vonhatók össze.)

A kötetek paraméterei

210×210 mm-es, kemény táblás, cérnafűzött, 36 oldalas gazdagon illusztrált mesekönyv, 16 oldalas szülőknek szóló szakmai melléklettel. Szerző: Bartos Enikő, Illusztráció: Pálfi Györgyi

Forrás: Galenus