Kollagénútvesztő: ételek, italok, étrendkiegészítők

0
19
Kollagénútvesztő: ételek, italok, étrendkiegészítők
Fotó: biotechusa.com

Mivel maga az egészségtudatosság a konyhában is kezdődik, így érdemes tisztában lennünk azzal, hogy melyek azok az ételek, amelyek kollagénben gazdagok. A csontos, húsos, inas fogások a legjobb források, így egy ízletes csontlevessel nem tudunk mellé lőni. Érdemes minél hosszabb ideig, alacsony hőfokon készíteni, hogy a lehető legnagyobb mennyiségben oldódjon a kollagén az elfogyasztásra kerülő levesbe. Emellett pedig a C-vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök C-vitamin tartalma hozzájárul a normál kollagéntermeléshez, ezen keresztül a haj, a bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához.

Természetes forrásokból – például egy jó hús- vagy csontlevesből – is nyerhetünk kollagént, és általánosságban igaz, hogy a szervezet számára szükséges tápanyagokat érdemes elsősorban az ételeinken keresztül bevinni. Ugyanakkor nem érdemes teljesen elzárkózni az étrendkiegészítőktől sem. Ezek a készítmények ugyanis legtöbbször hidrolizált, vagyis előemésztett formában tartalmazzák a kollagént, úgynevezett kollagénpeptidekként. Ennek köszönhetően a szervezet sokkal könnyebben fel tudja dolgozni és hasznosítani őket, mint a természetes forrásokból származó, nagyobb molekulaméretű kollagént.

A BioTechUSA kollagénkínálatában nem csupán a klasszikus, széles körben ismert marha- és sertésalapú készítmények találhatók meg, hanem hal- és csirkeeredetű kollagének is elérhetők, ráadásul por és folyékony változatok közül is válogathatunk, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb típust – legyen szó étkezési szokásokról, diétás irányelvekről vagy egyszerűen személyes preferenciáról.

Forrás: biotechusa.com