Megvannak a II. kerekesszékes szépségverseny döntősei

0
1942

Az idén második alkalommal rendezik meg a Miss Colours Hungary kerekesszékes szépségversenyt. Nézzük, hogyan zajlott a válogatás, ahonnan a döntős lányok elindulhattak, s megkezdhették a felkészülést a március 9-i versenyre!

A Larus Rendezvényközpontban megrendezett válogatáson a Miss Colours Hungary szépségverseny nevében Pataki Zita, a rendezvény háziasszonya köszöntötte a versenyzőket.

Az RTL Klub műsorvezetője ismertette a jelentkezőkkel a válogatás szempontjait, amelyek a megjelenés és kisugárzás mellett a kommunikációs készség és a nagyköveti szerepkörről alkotott elképzelések, célkitűzések voltak. A zsűri fontos részleteket tudhatott meg a versenyzők céljairól, elképzeléseiről, és arról, hogy mihez kezdenének a királynői titulussal járó ismertséggel.

A győztes egy évig nagykövetként képviseli majd az akadálymentesítés ügyét, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben terjedhessenek a munka- és sportolási lehetőségek a kerekesszékesek számára is.

a 2012-es verseny

 

  • A zsűri meghatározott szempontok mentén vizsgálta a hölgyeket, de az egyes zsűritagoknak megvoltak a kiemelt szempontjai is. Varga Katalin arról beszélgetett a versenyzőkkel, hogy milyen elképzeléseik vannak az akadálymentesítéssel kapcsolatos lehetőségek terjesztésével kapcsolatban. „Nagyon határozott ötletekkel találkoztam, és jó érzés volt látni, hogy a szépségük mellett a jelentkezők mennyire elhivatottan állnak az akadálymentesítés terjesztéséhez, amit küldetésüknek éreznek” – tudhattuk meg az első magyar kerekesszékes szépségverseny győztesétől.
  • Orosz Barbara, a TV2 műsorvezetője a megjelenést, a külső és belső összhangot figyelte, és beszélgetett a versenyzőkkel az esélyegyenlőség fontosságáról a szépségiparban. „Jó érzés volt, hogy nemcsak tippeket adhattam a jelentkező hölgyeknek, hanem megoszthattuk egymással a gondolatainkat azzal kapcsolatban is, hogy miért tartják fontosnak az esélyegyenlőséget a szépségszakmában, ezzel is bemutatva, hogy a szépség mennyire sokszínűen jelenhet meg, és pont ettől csodálatos!” – mondta lelkesen a műsorvezető.
  • Én főként a hölgyek arcát, illetve fotogenitását vizsgáltam, hiszen azt kerestem, melyik lánynak mennyire kifejező a tekintete, milyen a kisugárzása. Már most láttam, hogy nagyon izgalmas fotózásnak nézünk elébe, mert minden jelentkező különböző karakter volt, és ezt szeretném is majd megjeleníteni a képeimen” – mutatta be szempontjait Nánási Pál fotóművész.
  • Kucsera Zsolt mesterfodrász a döntősök hajának hossza és színe mellett a lányok stílusát is vizsgálta. „Az a célom, hogy személyre szabott frizurákkal segíthessem a versenyzőket annak érdekében, hogy a legkifejezőbben jelenhessenek meg mind a fotózáson, mind a színpadon. Szerencsére a hölgyek nyitottak voltak a javaslataimra, így nem aggódtak, hogy milyen módon fognak megújulni a kezeim alatt” – mondta el Kucsera Zsolt.

A döntősök: Gulyás Viktória, Váczi Anita, Vasas Vanda, Almási Nikolett, Ivanova Daniela, Ferenczi Tünde, Oláh-Koppány Andrea, Szánthó Barbara.

A versenyzők felkészítése, profi szépségipari szakemberek segítségével 2013. március 8-ig zajlik Herceghalmon, az Abacus Business & Wellness Hotel-ben, ahol a ruhapróbára, smink és frizura próbára, valamint a színpadi koreográfia betanítására kerül sor.

Az eredeti cikket itt olvashatja el: http://www.misscolours.com/node/25