Fotó: gettyimages

Február másodikán a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál, s meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Kos

(március 21.–április 20.)  A Kos jegyében születettekre jó hangulatú, nyugalmas és derűs hét vár, szinte minden szempontból. Amire jobban kellene figyelned, hogy a család mellett a barátokra is igyekezz kis időt szakítani, mert szükségetek van egymásra! Legalább egy-két hetente érdemes kicsit összejönni, beszélgetni, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat. Az egyedül élő Kos most ne számítson fergeteges új szerelmi kapcsolatra! Ez a hét inkább arra lesz jó neked, hogy alaposan felkészülj egy nagy találkozásra. Most nem csak a karriered építésében mozognak megfelelően a bolygók. Arra is remek esélyt kapsz, hogy végre aktívan ki tudd magad pihenni és egészségedet még tovább tudd erősíteni. Semmi esetre ne hagyd magad belehajszolni a folyamatos, robotszerű munkába, mert az állandó készenléttől, a kevés pihenéstől és a gyakori stresszes helyzetektől az immunrendszer vészesen meggyengül! 

Bika

(április 21.–május 21.) Romantika, szerelem, nagy érzelmi hullámok. Ezek jellemzik a Bika február eleji napjait. Csak légy óvatos, mert a szerelem első látásra valóban tarthat egy életen át, de ha mégse olyan lovat akartál, ki is fordíthat önmagadból, vagy éppen vagyonodból. Igyekezz némileg megfontoltan dönteni, már amennyire ez egy szerelmes szívtől elvárható! Ha a jelölt olyan kisugárzású, és pár találkozás után is ugyanolyan nagy hatással van rád, hogy valóban őt tudod elképzelni életed párjának, akkor persze nincs min gondolkodni. Bele kell vágni és átadni magad a boldog napoknak, heteknek, éveknek! A külsődre fordíts most több figyelmet, ez ugyanis nem csak a megfelelő partner keresésekor fontos, de nagy jelentősége lehet a munka kapcsán is. Amennyiben például új állást keresel, rengeteget jelent az első megjelenés során kialakult benyomás, a kép, amit rólad alkotnak. Nem feltétlenül kell a legutolsó divat szerint öltözködni, de ha meg tudod tenni, akkor érdemes szolidan a ruhatáradat felfrissíteni. Ráadásul ettől a hangulatod is megújul. Bikaként sajnos hajlamos leszel a fejfájásra. Legalább napi egy órát szánj magadra, legyél sokat friss levegőn, sétálj, sportolj többet! 

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Régóta nem köszöntött az Ikrekre olyan vegyes érzésekkel teli időszak, mint a mostani. A napjaid tele lesznek kellemes és érzelmes fordulatokkal, majd esetleg lázadásokkal. Ezeket ráadásul nem csak te magad okozod, hanem egyfajta tanításként sodorja eléd az élet. Engedd, hogy szeressenek, abból nem lehet baj! Itt az ideje, hogy jóval nyitottabb légy, tanuld meg elfogadni, majd mások felé is adni a tiszta szeretetet! Az Ikreknek megvan az a jónak, vagy rossznak mondható szokásuk, hogy vagy nagyon kényelmesek, vagy ha van valami új, abba néha meggondolatlanul belevágnak. Pénzügyek terén fontos, hogy becsüld meg az anyagi forrásokat, mert ha azok elapadnak, igen nagy baj lehet belőle! Amire azonban figyelned kell, hogy a kiruccanások, programok alkalmával semmiképp ne ess át a ló túlsó oldalára, ne mutass kifelé olyan képet, ami nem te vagy, és ami nem is illik hozzád! Mostanában a te jegyedre jellemző, hogy gyakorta léphetnek fel bőrbetegségek, kiütések, melynek okát célszerű kideríteni! 

Rák

(06.22.–07.22.) Nem ígérhetünk felhőtlen hetet a Rákoknak. Nagyobb bajok, komoly problémák nem merülnek fel, de eléggé nehezen, vagy inkább akadozva mennek most a dolgaid. Mintha homokszem került volna a gépezetbe, valamiért minden napra jut egy kis idegeskedni valód. Lehetséges, hogy túlzottan magasra teszed saját magaddal/másokkal szemben a mércét. A Rákok párkapcsolatában egyébként nem lesznek különös bonyodalmak, a szilárd kapcsolatok még jobbá válhatnak, a friss szerelmek pedig szépen alakulhatnak. Ami Rák létedre a legintenzívebben foglalkoztat, ez az anyagi javaid alakulása. Az biztos, hogy most megéri a nagyobb energiabefektetés, mert igen jó üzleteket köthetsz, és ügyesen kezeled a megszerzett pénzt is. A pénzszerzési manővereid közepette azonban többet kell törődnöd ezekben a napokban az egészségeddel. Ezért, és a télutó időszakában könnyen felmerülő vitaminhiányos állapotot is valahogyan ellensúlyozni kell. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Kellemes napok elébe néznek a párban és egyedül élő Oroszlánok egyaránt. Aki most keresi a párját, az nagy szerencsére, és talán egy életre szóló kapcsolatra számíthat. Februárnak eme kezdő hetében remek anyagi lehetőségek jönnek szembe veled. Ha úgy érzed, hogy használhatóak, dolgozd ki azokat, és hozd ki magadnak belőlük a legjobbat! Vigyázz, hogy becsületesen járj el minden üzleti ügyben, mert ha nem így teszel, akkor az egész végkimenetele több kárral járhat, mint haszonnal! Az egészségeddel jóval többet kellene törődnöd, az állandó hajsza és az izgalmak eléggé megviselnek, fizikailag és lelkileg egyaránt. Mint Oroszlán szülött, nem nagyon tudod korlátozni a bevállalt munka/tanulás mennyiségét, amin mindképp változtatnod kell. Ha lerobbansz egészségileg, akkor a munkából/tanulásból is kieshetsz, az pedig lelkileg szintén megviselne. 

Szűz

(08.24.–09.23.) Szinte az összes Szűz szülött munkahelyi kérdésekkel van elfoglalva. Ez nem jelent feltétlenül problémát, sőt sokak számára éppen remek lehetőségek adódnak az előrelépéshez, a kiugráshoz. Hagyd mégis, hogy e nagy elfoglaltság közepette az élet a magánjellegű kérdéseidet is megoldja! Amennyiben egyedülálló Szűzként élsz, remek esélyed van arra, hogy egy kedves, számodra fontosnak tűnő személlyel megismerkedj. Még nagyobb az a lehetőséged, hogy új barátokat szerezz. A tartós kapcsolatban élők rendezhetik az egymás közötti súrlódásaikat. Az egészségedet nem fenyegeti különösebb veszély, fizikailag és lelkileg is stabil leszel. Folyamatosan támogasd a szervezetedet azokkal a vitaminokkal, és minden jóval, amelyekkel ez az állapot hosszabb távon is fenntartható!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Mérleg létedre nem szoktál egy döntésen ennyit hezitálni. Ha van egy régóta húzódó, lezáratlan kapcsolatod, akkor ennek most mindenképp pontot kell tenned a végére! Akár egyedül vagy, akár már egy újabb kapcsolatban, az ilyen és hasonló helyzetek megmérgezik az ember mindennapjait. A régebb óta együtt élőknél, te, mint Mérleg, jó hangulatban leszel. Végre magad is teljesen képes vagy megnyílni, és egyre több szeretetet árasztani valaki felé, aki ezért nagyon hálás lesz. Most is rengeteget dolgozol, mint általában, de nagyobb változások nem várhatók munka fronton. Arra törekedj, hogy szilárd talaj legyen a lábad alatt, mert számodra különösen fontos, hogy biztonságban érezd magad! Úgy tűnik, már túl vagy egy kisebb téli betegségen, de mivel eléggé felfokozott és strapás életet élsz, így neked folyamatosan oda kell figyelned a helyes táplálkozásra, és arra, hogy kellően ki tudd magad pihenni! Csak így leszel képes a maximumot kihozni magadból, anélkül hogy elfáradnál, vagy lebetegednél. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Remek előrejelzések láthatók egészségi, pénzügyi és szerelmi téren is a Skorpiók horoszkópjában. Az egyedül élőknek kiváló alkalmuk adódik többször is ismerkedni. A párban élő Skorpiók élete a megszokott mederben zajlik, számukra elengedhetetlen a szabadság. Mindenesetre akár párban, vagy egyedül élsz, figyelj arra, hogy mozdulj ki, fogadd el a baráti meghívásokat, hisz ezek nélkül nem teljes a te életed sem! Igen kedvező jelek mutatkoznak az üzleti és pénzügyi életed terén is. Amibe most belefogsz, az mind jól fog elsülni és kamatozón zárul. Az egészségedet nem fenyegeti komoly veszély, mégis légy résen és figyelj, vigyázz magadra! Nem is a betegségektől kell tartani, inkább arra ügyelj, hogy kapkodás közepette ne érjen semmiféle baleset! 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Február hónapnak első hete a Nyilasok számára egy izgalmas, de megoldandó feladatokban is dúskáló periódus. Párkapcsolatok terén, ha most keresed a nagy ő-t, akkor légy nyitott, ismerkedj! Ne csapj le az első adandó alkalomra úgy, hogy az kötelező! Adj magadnak lehetőséget, hogy a számodra leginkább megfelelő társat megtalálhasd! A stabil párkapcsolatban élő Nyilasokra jó napok köszöntenek. Pénzügyeidben nagyobb változások nem lesznek mostanában, de talán egy kicsit lazíthatsz a nagy spórolás terén. Nem ütöd meg a főnyereményt, azonban a munkahelyeden valamiféle díjazásra számíthatsz, egy remekül megoldott feladat kapcsán. Egy mozit, egy kirándulást mindig megengedhetsz magadnak, akár családdal együtt. A közérzeted kielégítő, de ettől függetlenül ne hanyagold el sem a tested, sem a lelked ápolását! 

Bak 

(12.22.-01.20.) Szerelmi kérdésekben a Bak szülöttnek nem lesznek egészen biztonságban. Belegabalyodhatnak egy eléggé komplikált kapcsolatba. Annál is inkább érdemes átgondolnod, ha olyan személyt néztél ki magadnak, aki körül elég nagy az összevisszaság, és nem biztos, hogy a te kedvedért képes/akar az életvitelén változtatni. A munkád során jobban kellene arra koncentrálni, hogy a rád bízott feladatokat önállóan oldd meg, hiszen nem lehet állandóan másokra támaszkodni, vagy másoktól várni a segítséget. Csak akkor jöhet el számodra is az anyagi biztonság, ha magad végzed el, látod át a feladatokat. A hét második felében sok jó ötleted támad, kreativitásod is magasnak mutatkozik. A sokféle megoldandó probléma közepette megtörténhet, hogy apróbb egészségügyi gondjaid támadnak, így például küzdhetsz némi végtag fájdalommal, gyomorfájással, vagy gyomorégéssel. Ha nem is kell magad gyógyszerekkel teletömni, de mindenképp kérj tanácsot, járj utána a problémák valódi okának!

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Remekül alakul a kapcsolatod, akár már egy régóta tartó szerelemről van szó, akár egy új viszonyról. A dolgok alakulásában az is benne van, illetve még az sem kizárt, hogy egy diákszerelemmel újra összehoz a sors, és ebből alakul ki egy hosszan tartó belső kötődés. No persze az ezzel járó „többet akarok” nyűglődésekkel együtt. Az üzleti életben vegyes időszak vár rád, megfelelően tudod alakítani a pénzügyeket és haszonra tehetsz szert a hét közepén, ha szemfüles és ügyes vagy. A Vízöntő jegyében született emberek ezen a héten inkább reumás, kicsit fájdalmas betegségekkel küzdenek meg. Lesz amire elegendő a lazító kenőcs, de sajnos előfordulhat az is, hogy szakemberhez kell fordulnod. Hogy ne legyen semmiféle komoly nyavalyád, fordíts ezután is nagyobb figyelmet magadra!

Halak

(02.20.– 03.20.) Az egyedülálló Halak számára februárnak ez a kezdő hete nem a párkapcsolatok időszaka lesz, amitől persze cseppet sem kell elkeseredni. Ismerkedj, menj minél többet társaságba, de arra számíts, hogy az igazit nem biztos, hogy a héten fogod megtalálni! Majd jön, amikor jönnie kell. A párban élő Halaknak sem lesz felhőtlen a hét, talán inkább az jellemzi érzelmi életedet, hogy kissé zavarossá válhatnak a dolgok. Úgy érzed, a párod igen kevés időt tud rád szánni és ettől kissé hisztis leszel. Persze nem az a megoldás, hogy magadban duzzogj, beszéljétek meg a dolgokat! Pénzügyek terén viszont kedvező napok jönnek. Az egészséged az, amire most némileg több figyelmet kell fordítani. Kisebb műtétek sem kizárhatók. A nagy energiafelhasználáshoz igencsak kell a test és a lélek folyamatos edzése, karbantartása, harmóniája. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu