Ünnepi bölcsesség: „Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” Szent István

Kos

(március 21.–április 20.)  Elsősorban a munkánk és az együttműködéseink fognak fontos szerepet kapni ezen a héten. Szívjuk fel magunkat friss levegővel, erővel, és tegyünk meg mindent, amit csak tudunk! A csillagok állása azt mutatja, hogy amit most meg tudunk valósítani, az sokáig képes lesz jó irányba befolyásolni az életünket. Sose szégyelljünk segítséget kérni másoktól, hiszen ebben a szakaszban érkezhetnek olyan külső információk, melyek hosszú távon segítenek majd. Ez a hét virágzó lesz azoknak a Kosoknak, akik álmaikat követik.

Bika

(április 21.–május 21.) Aktív időszakot fogunk megélni, és ha ügyesek vagyunk, akkor meglehetősen rendezetten, szervezetten. Úgy tudjuk ugyanis a lehető legjobban megoldani a dolgokat, ha felkészülünk, tervezünk, rendszert alakítunk, ha összeszedettek vagyunk, és nem bízunk semmit a véletlenre. Fontos, hogy a Bika szülöttek időt találjanak szórakozásra és társadalmi eseményekre, hogy pihenjenek, és ezzel együtt élvezhessék az életet.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Kissé fáradtnak érezhetik magukat az előző hét káoszát követően. Néhány váratlan és szerencsés eset adódhat, de ha nem elég szemfülesek, egy pillanat alatt minden eltűnhet. Célszerű ellenőrzés alatt tartani impulzív természetünket. Szerdától a kommunikációs vonal fog fókuszba kerülni, életünk minden terén. Mind a beszélt, mind az írott kommunikáció is feltűnőem megszaporodhat a hét folyamán. Természetes, hogy a személyes, egyénre szabott tanácsadás, és a nagy közönségnek előadott mondanivaló is nagy jelentőséggel bír. A lényeg az, hogy a felkészülésre szánjunk időt. 

Rák

(06.22.–07.22.) Lehet, hogy egy kicsit túl hangosnak és erőszakosnak fogjuk megélni a környezetünket ebben a késő nyári szakaszban. Lehetőség szerint meg kellene próbálni egy kicsit kivonulni a mindennapoktól. Dolgozzunk a terveinken, a vágyainkon, és csak olyan emberekkel vitassuk meg az elképzeléseinket, akikkel vagyunk olyan viszonyban, hogy tudunk együtt csendben lenni, sértődés nélkül is! 23 – 25 én fontos, hogy a Rákok legyenek óvatosak és kerüljék a kockázatot. Emellett meg kell próbálniuk elkerülni azokat a pletykákat, amelyek jól felturbózva, bőségesen elkezdenek áramlani.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Ezen a héten arra kell majd vigyáznunk, hogy ne pörögjük túl magunkat. Ne vigyük túlzásba a kommunikációt, és ne legyünk túl buzgók. Próbáljunk meg egy kicsit elcsendesedni és olyan dolgokkal lefoglalni magunkat, amelyek kreatívak, alkotó jellegűek, és amelyek nemcsak díszítik az életterületeinket, de szinte gyógyítják és felemelik a környezetüket! Születésnaposak éljék meg a percet, és a pillanatot, hagyják, hogy kényeztessék őket. Ne az ajándékok értékét méricskéljük, hanem a szándékot, mellyel örömet akarnak okozni nekünk!

Szűz

(08.24.–09.23.)  Az énünk és a munkával kapcsolatos életterületek kerülnek fókuszba. Ahhoz, hogy minden olyan simán menjen, ahogy szokott, szükség lesz a bevetett személyes varázsunkra is. Most nem fogunk tudni lepasszolni dolgokat, delegálni teendőket, nekünk kell beletenni azt a kis pluszt, amitől az majd jó lesz, szép lesz. Karrieristaként a Szűz jegy szülöttek, akik új állást keresnek, érdekes javaslatot kapnak, amelyek miatt értékesnek és magabiztosnak érezhetik magukat. A családjával töltött idő energiával töltheti fel, intenzív pihenést kínálva.

Mérleg

(09.24.–10.23.)  Mi magunk, és a lelki nyugalmunk kerül terítékre ebben a nyárvégi időszakban. És ami ehhez kelleni fog, az a helyes döntéshozatal és higgadtság. De az is, hogy próbáljunk olyan emberekkel beszélgetni, akiknek a társaságában töltekezni is tudunk. Legyünk aktívak, és tegyünk meg olyan dolgokat, amelyek emelik az életviteli színvonalunkat! Az utazás célját gondosan választotta ki, de ellenőrizze az összes úti okmányt, és dolgozzon ki minden apró részletet is!

Skorpió

(10.24.- 11.22.)  Eljött az idő, hogy bizonyos dolgokat lezárjunk, befejezzünk. Semmi esetre sem haragból, vagy keserűségből, inkább abból a megfontolásból, hogy ami nincs jó hatással ránk, ami visszatart, az már ne kapjon több szerepet az életünkben. Arra már ne kelljen többlet energiát fordítani, vagy éppen ne kelljen eltűrni ezt, azt. Noha a pénz vonatkozásában az ember általában nagyon óvatos és éber, a Skorpióknak most még óvatosabbnak kell lenniük. A karriert illetően nagyobb rugalmasságot kell mutatniuk, ha előre akarnak lépni, vagy a munkahelyüket akarják megváltoztatni! 

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  Nagy szerepet kapnak a vágyaink, az álmaink, az ambícióink és a terveink. Viszont ahhoz, hogy ezek be is érjenek, meg is valósuljanak, szükségünk lesz némi segítségre is – főként az anyagiak, az aprólékos teendők elvégzése terén – és némi lelki támogatottságra is. Ezzel megmaradhat nekünk az a szabadság, hogy képesek legyünk alkotni és álmodni, a külsőségek nyomása nélkül. Emlékezzenek az idei kihívásokra! Életkedvük, és kitartásuk, valamint belső erőik segítségével minden problémájuk meg fog oldódni.

Bak 

(12.22.-01.20.)  Az együttműködéseink kerülnek fókuszba az életünk különböző területein. Ideális időszakunk lesz tanulásra, akár régi dolgok terén, akár új területek felfedezésében. Kiváló időszakunk lesz új életviteli rendszereket felépíteni. De ezeket mind akkor fogjuk a lehető legjobb minőségben megélni, ha összefogunk másokkal! Így az együttműködéseink is nagy hangsúlyt fognak kapni! Kiváló lehetőségek merülnek fel az egyedülálló Bakok számára is, akik ideális partnert keresnek. Első találkozásaiknál legyen nagyon figyelmes, mert sok ember képes ideig – óráig rejtegetni belső énjének totális zűrzavarát!

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Az intuitív oldalunk kerül előtérbe ezen a héten, olyan Vízöntősen. Elsőként szép lassan és biztosan meg fogjuk vizsgálni az adott témaköröket és történéseket, majd miután rájövünk, hogy mely részekben nem tudunk nagy kárt tenni, átengedjük magunkat az intuíciónak, a belső megérzéseinknek, és az adott témakörön belül ténylegesen hagyni fogjuk a kibontakozását! A családi élet megváltozhat például egy csecsemő érkezésekor, de várható más boldog, családi események bekövetkezése is.

Halak

(02.20.– 03.20.) Érzékenyebben és spirituálisabban fogjuk látni a mindennapokat ebben az időszakban, és másoknak is segítünk saját észrevételeinkkel, megvilágosodásainkkal. Arra természetesen vigyázzunk, hogy ne prédikáljunk, és ne legyünk túl erőszakosak, mert a rosszul megválasztott stílussal akár a mondanivalónkat is elronthatjuk. Fontos, hogy a Halak jegyében születettek bármilyen területen megosszák problémáikat, vagy aggodalmaikat! Mert ha megtartják maguknak, akkor fokozódó szorongás miatt végül rossz döntések következményeinek lesznek kitéve.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu