Melitta horoszkóp (12.24.-12.31.)

0
245

KOS

(március 21.–április 20.) Akik párban ünnepelnek, figyeljenek egymásra, mert a Hold szenteste a Kos jegyében igen aktív lesz, ezért most sokkal érzékenyebben reagálnak mindenre! Különösen szükségük van a kedvesük megértésére, gyöngédségére. A karácsony többi napja szépnek és meghittnek ígérkezik, főleg, amikor a család – lehetőség szerint – együtt lesz. Ettől függetlenül könnyen előfordulhatnak apró balesetek, amik miatt idegesebb lesz a hangulat, pedig ezek az apróságok akár viccként is felfoghatók. Szerencsés esetben a család várja a hazatérő édesapát, az állomáson izgalommal várjuk a vendéget, a gyerekek várják az ajándékot, jól végzett munka után várjuk a fizetést, a nyugdíjat, várjuk vágyaink, álmaink beteljesülését, valóra válását.

Bika

(április 21.–május 21.)  Türelmetlen kultúránkban igen nehézzé vált bármiféle várakozás. Türelmetlenül várjuk, hogy a piros lámpa zöldre váltson; keressük a könyvet, amelynek segítségével a leggyorsabban lehessen megtanulni egy nyelvet; keressük a leggyorsabb módszert a fogyásra. Túl lassúnak tűnik sokszor a számítógép is, még azt is nehéz kivárni, amíg a telefon tárcsázza a beírt számot, és amíg a másik oldalon a hívott fél fölveszi. Hogy ne is beszéljünk olyan várakozásokról, mint az állomáson a vonatra várni, hivatalokban a sorban állás, várni a nemi élettel a házasságig, várakozás egy hivatalos papír, vagy a szerelő érkezésére. Lassan úgy érezzük, hogy életünk egy merő várakozás. Pedig ez távolról sincs így. Eljött a kötelékek erősödésének ideje. Együttélésekből házasság lehet még akkor is, ha egyelőre csak együtt járnak, és esténként mindenki a maga lakásában hajtja álomra fejét. A már működő házasságokban nyugodtabb lesz ez a karácsony, mint a tavalyi volt, annak ellenére, hogy a mostani helyzetnek is más a hatása. Boldog és békés napokkal számolhatnak a Bikák ezen a héten, ez vonatkozik a munkahelyi, az érzelmi életükre, sőt szellemileg és fizikailag is nagyon kiváló passzban lesznek.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Érvényes lehet a türelmetlenség az imára is: az imádságban sincs már türelmünk várakozni Isten válaszára, kérésünk teljesülésére, hanem föladjuk a várakozást, a reményt, és sértetten abbahagyjuk. Régebbi kapcsolatokban félő, hogy problémákkal teli, zavaros helyzet állhat elő az ünnepek alatt. Ha évek során elhidegültek egymástól, egyiküknél külső kapcsolat teszi szenvedélyessé a mindennapokat. A héten szüksége lesz arra, hogy lehetőleg minden nap jusson ideje némi fizikai levezetésre. Ha dolgozik két ünnep között, nagyon jó lenne, ha a munkából hazafelé vezető út legalább egy részét sétálva tenné meg. A karácsonyi ünnep külsősége mit se ér e tiszta, ártatlan és egyetemes szeretet nélkül. Vajon valaha is meg fogja teremni valódi gyümölcseit közöttünk?

Rák

(06.22.–07.22.)   Megtanulni virrasztani, megtanulni várni a hajnalt. Talán ezektől vagyunk emberek” – állapítja meg Henri Nouwen holland professzor, katolikus író. Simone Weil francia írónő pedig azt állítja: „A reményteli, türelmes várakozás a spirituális élet alapja.” Karácsonykor az egész készülődés stressze fáradtság formájában jöhet ki a Rákokon. Fizikailag gyengébben ébrednek, lelkileg érzékenyebben lesznek. A két ünnep között nem baj, ha megengednek maguknak egy kis pihenést. Megérdemlik. A házasságokban, együttélésekben előfordulhatnak viták, de próbáljon ön is megértő lenni partnerével! Az még véletlenül se forduljon elő, hogy máshol megélt frusztrációját vétlen családtagon vezeti le!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Ami a várokozást illeti, nyilván nem semmittevésről, unalmas időtöltésről van szó, hanem arról, hogy épp ennek a hitbeli, és mégis valós eseménynek a tudatában új erőre kapjunk, több lelkesedéssel, szeretettel, megbocsátással, ötlettel és leleményességgel vágjunk neki az új egyházi évnek. Annál is inkább, mert az, hogy Jézus megszületett, számunkra létkérdés. Kiválóan fogják magukat érezni, minden adott a kellemes, boldog szentestéhez. Szeretet, szerelem és a gazdag gasztronómiai étkek egyaránt hozzájárulnak ehhez. Az Oroszlán párok szentestéje olyan jól sikerül, hogy másnap legszívesebben kettesben folytatnák az ünnepet. Ezt azonban nem tehetik meg, ezért karácsony másnapján muszáj felkerekedniük. Viszont boldogságukat, jókedvüket nem tudják, és nem is akarják titkolni. 

Szűz

(08.24.–09.23.) A legfontosabb az, hogy a karácsony téli napfordulót követő ünneplése szimbolikus jelentéssel bír. Jelképes, hiszen ily módon is kifejezésre kerül, hogy a fény, a Világ Világossága legyőzi a sötétséget. A párok a csendes szentestét élvezhetik. Valószínű, hogy kettesben ünnepelnek, és nem kerítenek nagy feneket a készülődésnek. Az összetartozás érzése lesz a legfontosabb számukra, melyet szerelmes estével tesznek még szebbé. Karácsony első és második napja már sokkal mozgalmasabb lesz. Jó hangulatú, kellemes ünnepnapok alakulnak. A szingli Szűzek szenteste valószínű, hogy otthon maradnak. A többi napokon lehetőség szerint menjenek barátaikhoz, vagy rokonokhoz, mert esélyük lehet egy találkozásra, amiből aztán bármi is lehet!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Karácsony mélyebb megismeréséből láthatjuk, hogy milyen gazdag is az ünnep kerete. Töltsük meg hát gazdag tartalommal, Isten ajándékával: Egyszülött Fiával. Lakozzék hit által a szívünkben! Szívük szerint az év utolsó egy két hetét otthon töltenék a Mérleg szülöttek. Annyi ötletük, tervük van pl. a lakás átrendezését illetően, ami egy egész hónapot kitöltene. Ha ezt nem tehetik meg, akkor esténként és hétvégén tevékenykedjenek, de mindig csak egy kicsit! És tárják ki az ajtajukat, mert lesz egy két kedves vendég és velük áldás lép az otthonukba! Családtagjaik bogarait most nézzék el, ne rontsák el vele az ünnepet!

Skorpió

(10.24.- 11.22.)   Ha már javában benne vagy a karácsonyi készülődésben, és azt sem tudod, hol áll a fejed, állj meg egy pillanatra, és gondold végig, miről is szól az év legszebb ünnepe! Legfontosabb, hogy anyagi területen megtalálják, ill. megtartsák az egyensúlyt. Jön a pénz, de megy is. Ezzel nincs semmi baj addig, amíg a bevétel több mint a kiadás. Ennek elérésére minden esélyük megvan. A bolygók azt mutatják, hogy most a kezükre, sőt a zsebükre játszik a legtöbb körülmény. Amennyiben hosszabb ideje élnek együtt párjukkal, kapcsolatuk újra több lesz, mint egyszerű egymás melletti élés. Megtalálják az összhangot egymás között, ennek aztán kellemes következményei lesznek.  

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé. A szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje. A kettesben töltött szenteste teljesíti vágyukat, hogy összebújjanak, és közösen élvezzék az együtt töltött idő minden percét. Karácsony többi napján előbújnak a szerelmi fészkükből, és keresik a barátaik társaságát, melyet a Hold állása erőteljesen segít. A szingli Nyilasok szentestéje egyhangúnak ígérkezik, a következő nap azonban változást hoz, mert érdekes emberekkel találkozhat. Ne tervezzenek előre semmit, így talán közelebb kerülnek egy olyan kapcsolathoz, amit eddig észre sem vettek!

Bak 

(12.22.-01.20.) Mikor felidézzük a régi karácsonyokat, rájövünk, hogy kis apróságok – nem a nagy csodák – adják a legbensőségesebb boldogságot. Ügyesen elbújhatnak a Bakok pár napra. Jobb, ha most nem velük foglalkoznak a többiek, mert így nyugodtan tehetik a dolgukat. Ami elterelheti mások figyelmét, az pár pletyka. Ebbe semmiképpen se folyjanak bele! Meg se hallgassák, mert felkavarhatja önöket! Az utolsó héten évi számadásra készülnek, leteszik a régi dolgokat, és helyet csinálnak egy újnak. Karácsonyuk békésnek ígérkezik.  Különösen, ha betartják a közlekedés alapvető szabályait.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) „Leszállt egy angyalka, s azt súgta nékem: gondolj ma azokra, akik a szívedbe férnek! Eszembe jutottál te és a családod, ezúton kívánok békés karácsonyt!” A karácsonyi időszak jó ürügy baráti találkozókra. Minden alkalmat ragadjanak meg erre a Vízöntők, anélkül, hogy maguk és mások egészségét veszélyeztetnék! Ettől lesz/lehet eseménydús az év utolsó hete. Nem szólhat az élet mindig csak a munkáról. Vagy ön, vagy partnere megismerkedett, vagy a jelenben megismerkedik valakivel, és ha ez az új kapcsolat ártatlan is, a vele járó titkolózás, üzenet áradatok megingathatják az ünnepi nyugalmat.   

Halak

(02.20.– 03.20.) „Háztól házig, szívtől szívig, az egyik helytől a másikig – a karácsony melege és élvezete mindannyiunkat közelebb hoz egymáshoz.” A párban ünneplők kissé unatkozni fognak szenteste, de az ünnep első napja már pörgősebb, vidámabb lesz. A társaságban töltött karácsony jókedvet és vidámságot ígér, de második napjára egy kis nézeteltérést jeleznek a bolygók, ami pozitív hozzáállással elkerülhető. Akinek nincs még párja, ne töltse egyedül a szentestét, a családdal, vagy barátokkal kellemesebben telhet az idő! Közben nem ártana pár fohász az égiekhez, annak érdekében, hogy végre szűnjön meg ez az emberhez méltatlan, magányos életforma.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu