Augusztus 10-tól augusztus 16-ig

Kos

Ha békére vágysz, akkor neked kell azt megteremteni és a létrejövő állapotot következetesen megtartani. Megtörténhet, hogy betegség dönt le a lábadról, de az is lehet, hogy olyan feladatot kell elvégezned, amelyhez egyáltalán nem érzel semmi kedvet. Ha nem találsz más megoldást, ess neki, legyél túl rajta! A Hold ezen a héten is üzen neked. Úgy fogod érezni, hogy valami beteljesedett, ezzel egyidőben kiteljesedik, de mégis lesz pici hiányérzeted. Ne csodálkozz! Inkább várj kicsit, és majd kiderül, mi kell még a valódi teljességhez az életedben!

Bika

Nem kedvez az idő a munkával kapcsolatos megbeszéléseknek. Ha egy mód van rá, akkor ezt halaszd el, mert most olyan dolgokra mondhat például a felettesed nemet, ami nagyon fontos neked. A konstellációk arra utalnak, hogy később viszont minden a kedved szerint alakulhat. A Hold a vizes, azaz a vízzel kapcsolatos dolgaidat támogatja. Minden H2O-val kapcsolatos dolgot hatékonyan intézhetsz: mosást, felmosást, öntözést, hajmosást, mosogatást, függönymosást, szobanövények lezuhanyozását, tehát bármit, ami vízzel kapcsolatos teendő. Egy hét elegendő lesz rá!

Ikrek

A munkában, megélhetésben alakulhat ki nehéz helyzet, amelyen talán képtelen lehetsz most úrrá lenni. Szedd össze magad, beszélj a problémádról egy olyan barátnak, aki kívülállóként jobban látja a helyzetet, és a tanácsát fogadd meg! A Hold most szigorról, a fegyelemről és a szívósságról szól. Ezek a képességek felszínre kerülnek. Ami jó, de csak addig, amíg nem kezded sanyargatni önmagadat. Törekedhetsz a hatékonyságra, ameddig nem érzed megerőltetőnek.

Rák

Munkahelyed nem a mosoly országa, mivel a kollégák között is van olyan, akinek a viselkedése előtt döbbenten állhatsz. Ő egyike azoknak, akik szinte nem is ebben a világban élnek. Megtörténhet, hogy olyan ajánlatot kapsz, amelyet vétek lenne visszautasítani. Pénzügyek intézésére kiváló ez a hét. A Rák Nap és a Bak Hold szemben állása a víz és a föld ellentétét mutatja. Mindkettő a termékenység szimbóluma, és pontosan ezért nem kéne harcolniuk egymással. Mégis ez történik. A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Most a szemből jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje, csak így kerülhetsz el mindenféle balesetet.

Oroszlán

Kissé ingerlékenyebb lehetsz a héten és problémáid adódhatnak a közvetlen környezetedben élőkkel. Ám ez sem tart örökké. Talán ahogy közeledik az este, lenyugszol, és felszabadultabbnak érzed majd magad. Alkalmas a hét nagyobb, értékesebb műszaki cikkek vásárlására, a folyamatok áldásos lebonyolítására. AZ Oroszlánnak mindig fontos a haj, annak elegáns viselete. Most a Hold ebben támogat téged. Érdemes ezen a héten hajat vágatnod, pláne, ha annak töredezik a vége. Lehet festetni, daueroltatni, mert ilyenkor gyorsabban regenerálódik a haj, dúsabb és fényesebb lesz. Vigyázz viszont, mert ezzel együtt a hiúságod is nőhet, vagyis könnyen megsértődhetsz, ha valaki nem veszi észre a változást, vagy nem dicsérnek meg!

Szűz

Minden gördülékenyebben fog menni a következő időben, főleg pozitív kisugárzásodnak köszönhetően. Kreatív, vagy művészi témákkal kerülhetsz kapcsolatba, és a munkád során is olyan esemény történhet, ami miatt örömödben fülig érhet a szád. A Mérlegben járó Hold miatt, elengedhetetlen, hogy elegendő folyadékot vigyél a szervezetedbe. De ne cukros üdítővel, kávéval terheld a gyomrodat. A növények is szomjasak: öntözz minden második nap kint és benn egyaránt. A körömápolás is aktuális, akár manikűr, vagy pedikűr formájában.

Mérleg

Minden gördülékenyebben fog menni a következő időben, főleg pozitív kisugárzásodnak köszönhetően. Kreatív, vagy művészi témákkal kerülhetsz kapcsolatba, és a munkád során is olyan esemény történhet, ami miatt örömödben fülig érhet a szád. A Mérlegben járó Hold miatt, elengedhetetlen, hogy elegendő folyadékot vigyél a szervezetedbe. De ne cukros üdítővel, kávéval terheld a gyomrodat. A növények is szomjasak: öntözz minden második nap kint és benn egyaránt. A körömápolás is aktuális, akár manikűr, vagy pedikűr formájában.

Skorpió

Minden megtörténhet veled ezen a héten. Nem kizárt, hogy egyéjszakás szerelmi kalandba bonyolódsz. Illetve az is megtörténhet, hogy belemerülhetsz egy több éven át tartó titkos viszonyba. Kiváló az idő pénzzel kapcsolatos ügyek intézésének, különösen, ha venni, vagy eladni szeretnél valamit. A bolygók szerint innentől feszegetheted a határokat, reformokon, újításokon gondolkozhatsz. És mindenképpen szellőztesd ki fejedet, a tüdődet, a lakásodat, az ágyneműdet! Meglátod, milyen jót fog tenni.

Nyilas

Fantasztikus időszak veheti most kezdetét, és úgy érezheted, a sors végre a tenyerén hordoz. Amennyiben szülő vagy, gyermeked miatt nyugodtnak érezheted magad. Még az is lehet, hogy marad némi kis időd a hobbid megélésére, mielőtt elkezdődne az új tanév. A mai napon a Nyilas Hold játszik főszerepet mely meglehetősen izgatottá tesz. Ne lepődj meg, ha folyamatosan mehetnéked lesz. A jelenlegi Hold állás szerint prioritást kap a józanság, a karrier, a céltudatosság, és a realitás. Ez munka terén jó hír, de párkapcsolati téren sértődésre adhat okot. Sok évszázaddal ezelőtt fogászati tilalom volt ilyenkor, egy két helyen még ma is tudnak róla. Ennek ellenére mehetsz fogorvoshoz, de lehet, hogy vissza kell járnod párszor.

Bak 

Kommunikációs készséged szinte tökéletesnek mondható. Képes leszel világosan és egyértelműen kifejezni a gondolataidat, meghallgatni és figyelembe venni mások véleményét, tanulni belőlük, és ha kell, egyezséget is tudsz kötni. A Bak Hold merőben más energiákat hoz, és egészen más tevékenységeknek kedvez. Fegyelmezettebbé válsz, ami a kísértő, hizlaló édességek kapcsán kifejezetten kedvező. Nem kell böjtölnöd, de érdemes visszafogottabban enned, innod. Ha este tiszta az ég, megnézheted a Perseidák gyönyörű hullócsillagait. Erre augusztus 12 – 14 között van esélyed, sötétedéstől éjfél környékéig.

Vízöntő

Szellemileg a héten friss, éber, és érdeklődő lehetsz. Remek alkalom kínálkozik tudati, spirituális látóköröd kiszélesítésére, minden lehetséges módon. Ha utazol, akkor azt alaposan tervezd meg, így el tudod kerülni a kisebb-nagyobb kellemetlenségeket. Pár napban a tűz elem dominál nálad, ami nem biztos, hogy a hőmérséklettel függ össze. Inkább mindenféle lelkesedésre terelődik a hangsúly. A tűz által szimbolizált energiát hasznosíthatod bármilyen meleggel, hővel kapcsolatos tevékenységre: sütés, befőzés, sport, napozás.

Halak

Fékezd meg pergő nyelvedet, ne pazarold az időt mások kibeszélésére! Semmitmondó szellemi pengeváltásokra, vagy felesleges fecsegésre ne pazarolj időt! Ne fordítsd mások ellen azokat a titkokat, melyeket megosztottak veled! A munkahelyeden folyamatos változások várhatók, de ezek nagyban téged nem befolyásolnak, nem érintenek. A Hold jelenlegi állásának örömére süthetsz, főzhetsz, befőzhetsz. A kenyér, amit sütsz például terjedelmesebb lesz az átlagosnál. Ha lekvárt főzöl, abba most kevesebb cukorra lesz szükséged. Egyszóval konyhai alkotásaid garantáltan jól fognak sikerülni.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu