Erős Antónia és Sárközi Ákos együtt!
Idén új zsűrije van a Magyarország Cukormentes Tortája versenynek, melyben a cukrász és a dietetikus tagokon kívül fitneszvilágbajnok és Michelin-csillagos séf is pontoz. A bírálók Budapesten, a Zila kávéházban rendezett elődöntőn választották ki a továbbjutókat. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan alkotások is a zsűri asztalára kerültek, melyeket a cukrászok a fehér mák, a bergamott, vagy épp a kardamom felhasználásával alkottak meg. De a sláger ízeknek a „nagy klasszikusok” bizonyultak, mint a barack, a dió, a csokoládé, a fekete ribizli, a meggy. Öt torta jutott a döntőbe:
- Álmodozó – Kovács Alfréd, Édes Vonal cukrászda (Vác)
- Bíborköd – lawal-Papp zsófia, Papp cukrászda (Makó)
- Cseppharmat – lakatos Pál és Bicsérdi Viktória, levendula és Kert cukrászda (Szigetszentmiklós)
- Meggy Mandula Szimfónia – Benczur Sándor, Kovács János, Marcipán cukrászda (Hódmezővásárhely)
- Nyári ébredés – Vadócz Jenő és Pethő Gábor, Promenád kávéház (Balatongyörök)
A nyertest, csakúgy, mint a Magyarország Tortája győztesét, júniusban választják ki. A két tortát augusztusban ismerheti meg a nagyközönség, és az ország számos cukrászdája árusítja majd. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika, támogatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Diabetes Társaság. A győztes torta elemzését az Eurofins labor végzi.
A program elsődleges célja, hogy a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetőek legyenek a kiválasztott édességek, melyeket bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei.
A cikk a Patika Magazinban jelent meg.
Keresse minden hónapban a gyógyszertárakban!
2025. május