Fotó: 123rf.com

Ápoltan, vonzóan minden bizonnyal magabiztosabbnak érezzük magunkat a bőrünkben, s inkább mellénk szegődik a siker a munkában és a családi életben.

Ősszel csökken a levegő hőmérséklete, s ezzel együtt a bőr maga termelte „krémje” is. Ilyenkor a bőrt már védeni kell a szél ártó hatásától. Nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy újabb krémet kellene vásárolni. Általában ilyenkor még elég, ha bevált krémünk zsírtartalmát megnöveljük bőrrokon anyagokat tartalmazó növényi olajokkal, például egy kevéske jojoba- vagy avokádóolajjal.

A bőrproblémák jelentős részét a nem megfelelő, vagy a túlságosan sok kozmetikum használata okozza. Mennyiség helyett inkább a minőséget célozzuk meg. 

A lábunkat, a testünket, a hajunkat se hanyagoljuk el. Étkezzünk változatosan, de mértéktartóan. Együnk sok vitaminban gazdag idénygyümölcsöt és zöldséget. Az izmok megdolgozásával csökkentsük a munkahelyi ártalmakat. Ne feledkezzünk el arról, hogy a szépségápolás csak akkor eredményes, ha következetesen és rendszeresen végezzük, s hogy akarattal a szépséghibák jelentős része kiküszöbölhető.

Markovics Vera
kozmetikus