Stroke Nap – Ingyenes rendezvény a szélütés megelőzéséért

0
1613

Május 13-án a budai Allee bevásárlóközpontban tart a Stroke Napot a Magyar Stroke Társaság. Délelőtt 11-től este hatig szakmai előadások, ingyenes szűrővizsgálatok, és a Megasztárból megismert sztárok várják a résztvevőket.

fizetett hirdetés

 

A Magyar Stroke Társaság tovább folytatja az évek óta tartó küzdelmét a stroke ellen. Az egymást követő negyedik évben útnak indított „Stroke — Ne késlekedj!” kampány mellett a tradicionálisan május elején megrendezett „Stroke Nap” révén is igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a szélütés veszélyeire és az azonnali segítséghívás jelentőségére.

 

A stroke-osok ötöde járásképtelen, vagy beszédzavaros lesz

 

Az agyi-érkatasztrófa megelőzése azért fontos, mert évente 42 ezren kapnak szélütést, ráadásul minden évben 8 ezer emberi életet követel a stroke. A túlélők 22%-a járásképtelen, többen kerekesszékbe is kerülnek. A stroke-betegek csaknem fele nem képes saját magáról gondoskodni, ötödük komoly beszédzavarral kénytelen megküzdeni.

 

A stroke kezelhető, de csak a tünetek megjelenésétől számított 3 órán belül

A stroke ugyanakkor kezelhető, de csak abban az esetben, ha a szakszerű segítség időben érkezik. 3 óra áll a szakemberek rendelkezésére, hogy megkezdjék az életmentő vérrögoldó eljárást. Pontoson ezért olyan fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szélütés tüneteivel, felismerje azokat és rögtön értesítse a mentőszolgálatot.

A stoke nap plakátja. Diók jelképezik az agyat.

Stroke nap az Allee-ban

A stroke-megelőzés és a fontos tudnivalók hangsúlyozása érdekében a Társaság idén május 13-án ismételten Stroke Napot tart, ezúttal a budai Allee bevásárlóközpontban.

A 10:45-től 18:30-ig tartó rendezvényen az interaktív szakmai előadások és az ingyenes szűrővizsgálatok mellett szórakoztató programok is várják a kilátogatókat.

A felhőtlen hangulatról többek között a Megasztárból jól ismert Fekete Dávid és Cserpes Laura, Szeleczki Dávid, Kökény Attila, Kállay Saunders András, valamint Tolvai Renáta gondoskodnak.

A rendezvény házigazdája Dombovári Vanda lesz.

 

 

Diamond Agency