6 vágyfokozó étel

0
2022

A szerelem hatalmas lánggal loboghat vagy egészen halványan pislákolhat, a lényeg, hogy soha nem aludjon ki teljesen. Mindezért persze tenni kell, kezdésként egy fantasztikus vacsorával, mely alapanyagainak köszönhetően forró éjszakát varázsol.

A nemi vágyat fokozó módszerek, eszközök sora hosszú, ezért az alábbiakban csak egy válogatást adunk, mely a minden veszély nélküli, de hatékony lehetőségekre terjed ki. Lehet párban tesztelni!

A vágy és a szerelem konyhája

Méz, ginzenggyökér, vanília, szerecsendió, szegfűszeg, rozmaring, kakukkfű, póréhagyma, petrezselyem, paradicsom, sáfrány, kapor, fokhagyma… Ezek mind fokozhatják a szerelmi vágyat, és a lista itt még nem ért véget. Természetesen a hatásuk tudományosan nem igazolt, viszont évszázadok tapasztalatán alapszik, így joggal gondolható, hogy nincs füst tűz nélkül!

  • A szarvasgomba

„A nőket gyengédebbekké, a férfiakat vállalkozóbbakká teszi” – jelentette ki egy híres gasztronómus 1825-ben. A szarvasgomba ismertségét nyilvánvalóan tartalmának köszönheti: bizonyos benne lévő anyagok közel állnak a tesztoszteronhoz (férfi nemi hormon).

  • A fokhagyma

A Talmud (a zsidó vallás alapkönyve) szerint növekedik tőle a sperma termelődése. A középkorban egy jó fokhagymás ragu garantálta a hosszú és sikeres szerelmes éjszakát. De a tradíció szerint csak a férfiaknál hatásos. Viszont jól meg kell emészteni, mert annak híján ellenkező hatást vált ki, „megöli a szerelmet”.

  • A ginzenggyökér

Ez a legismertebb és a legkeresettebb szerelmi vágyat fokozó növény a világon! A kínai császárok bőven fogyasztották, hogy kielégítsék nagyszámban tartott ágyasaikat…

  • A mustár, a fűszerek és a gyógyfüvek

Egyes európai országokban a férfiak lenmaglisztes borogatásba mustármagot kevertek, azt tették a nemi szervükre, hogy növeljék az erekciójukat. A fűszerek közül a sáfrány, a szerecsendió vagy a bors ismert hatású, mely ugyanarra az élettani jelenségre épül: ez a véredények tágulása, mely vérbőséget okoz a férfiak nemi szervében.

  • A kecskebéka combja

Meglepő? Nem is annyira, ha tudja, hogy a kecskebéka rovarokkal táplálkozik, nevezetesen a kőrisbogárral. Ez a rovar egy olyan anyagot termel – a kantaridint –, mely vértolulást okoz a nemi szervekben, ezért előszeretettel fogyasztották a bogarat vágyfokozóként. A szexuális magatartása miatt hírhedtté vált De Sade márki tette ismertté: börtönbe került amiatt, hogy nem tartotta be a dózist, ami két örömlány halálát okozta, valamint Richelieu bíboros is tovább vitte a hírét (híres „bonbonjai” tévedhetetleneknek bizonyultak). Az elmúlt századokban nem is volt ennél erősebb méreg, ha nagy adagban vették be. Néhány békacomb megkóstolása azonban nem okoz semmi bajt.

  • A csokoládé

Azonos a droggal? Nem egészen, viszont édes és nagyon finom… hozzá lehet szokni. Kaliforniai Egy szív alakú doboz tele csokoládéval.kutatók San Diegóban egy, az idegekre ható anyagot találtak benne, melynek az „anandamide” nevet adták (ez a szanszkrit „ananda” – boldogság – szóból származott). Ez az agyban tényleg egy enyhe kábítószerhez hasonlatos hatást válthat ki. Kis mennyiségben fogyasztva relaxáló, de felfokozott érzékelés és enyhe eufória okozója is lehet. A kakaó egyes összetevői elősegítik ennek az anyagnak a kiválasztódását. Amit megerősít évszázadok tapasztalata: a csokoládé növeli a szerelmi vágyat, és eufórikus állapotot idézhet elő. Ezenkívül tartalmaz még egy PEA (fenil-etilamin) nevű anyagot, melyet elkereszteltek „a szerelem molekulájának”, és stresszoldó magnézium is van benne. Válasszon hát egy kis csokoládés desszertet a vacsora végén, és szerelmes éjszakának fog elébe nézni!

A napfény, a legtermészetesebb izgatószer

Az ön libidója (nemi vágya) „vacog”, azaz hibernálva van a téli hónapok alatt, majd tavasszal „olvadozni”, éledezni kezd, és nyáron tombol? Nincs ebben semmi meglepő! A nyár vitán felül a szerelemé. Először is egyszerű biológiai okból: a fény, intenzitása folytán, de azáltal is, hogy meghosszabítja a napot, a hipofízisen keresztül robbanásszerűen megindítja annak a hormonnak a termelődését, mely a nemi vágyért felelős. Ráadásul mivel a napok ilyenkor hosszabbak, több idő jut erre-arra… Tavasztól fokozatosan lazítson a szoros téli ruházatán, és mindjárt szabadabbnak, „hozzáférhetőbbnek” érzi magát.

Egy vagy két pohár pezsgő

Egy pohárka pezsgő enyhíti a feszültséget, eufórikussá tesz, és segíti a legfélénkebb embereket is, hogy kibújjanak korlátaik alól, és feloldódjanak a gátlásaik. Mindazonáltal jobb, ha nem issza meg az egész üveggel, és nem helyettesíti a pezsgőt néhány pohárka erősebb itallal. Ha túlzásba viszi az ivást, az alkohol, ha nem is mindig betegíti le, mindenképp elálmosítja. A férfiaknál nemhogy elősegíti, hanem gyengíti az erekció képességét. Az ideális, ha a szerelmesek belekezdenek egy üveg italba, de nem isszák ki fenékig.

Simogatás és masszázs

A vágy felkeltésének nincs jobb módja, mint a testi érintést. Izgató hatását kémiai folyamatok magyarázzák. A simogatás vagy a masszázs hormon-felszabadító hatást vált ki a hipofízis (agyalapi mirigy) segítségével, mely a kellemes, jó érzést okozza. Az agyműködés tanulmányozása során, amikor két test közeledik egymáshoz, megfigyelhető az alfa-sugarak jelenléte, melyek a relaxációs állapotra jellemzőek. Öné a választás lehetősége tehát, hogy ezeket a cirógatásokat intimebb szférába tereli-e… Az egyetlen ajánlott eszköz ehhez a két kéz, átitatva illatos olajjal (mely lehet pézsma, ylang-ylang, rózsa stb.). Azután kezdjen hozzá a szerelmeskedéshez minden szemérem vagy tétovázás nélkül!

Semmi nem ér fel a fantáziálással

Ez az egyik legjobb eszköze a szerelmi vágy felkeltésének – nem lehet túlzásba vinni, és mellékhatása sincs. A szexológusok szerint a fantáziálás felszabadítja a szexuális izgalmat, képes kompenzálni a valóság apróbb hiányosságait, sőt még az orgazmus elérését is meggyorsítja, és biztosabbá teszi. A partner képzeletének megmozgatása azzal, hogy részt vesz valaki az erotikus álmok megvalósításában, a hosszabb idő óta együtt élő pároknál színt visz a szerelembe, és segít megszüntetni a rutint.

 

Galenus

Összeállította: Bartos-Somkuti Dóra