Egészségtudomány a mindennapokban

0
445

– a Semmelweis Egészség Napok októberi rendezvénye

Több mint ötvenféle, a mindennapok során felmerülő, egészségmegőrzéssel kapcsolatos ingyenes előadással, workshoppal és interaktív programelemmel készül az idén 250 éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem a Semmelweis Egészség Napok októberi eseményére. Az Egészségtudományi Kar által szervezett rendezvény a programsorozat második állomása.

A rendezvény során számos aktuális téma napirendre kerül, legyen az a helyes táplálkozás, a mozgásszervi betegségek megelőzése, vagy épp a szenvedélybetegségek elkerülése. Szó lesz a stresszkezelés gyakorlati megoldásairól, téma lesz a 2-es típusú diabétesz, valamint a mikroorganizmusok terjedése is.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a családtervezésre, valamint a kisebbek egészségére is, így külön előadás foglalkozik a gyermekbalesetek megelőzésével, a gyerekek pedig tartásjavító tornán is részt vehetnek. A rendezvény során számos interaktív programot kipróbálhatnak a látogatók, a bátrabbak pedig elsősegélynyújtási versenyen is elindulhatnak.

A programok ingyenesek, de többségük a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. A regisztráció szeptember 20-án indul. 

Részletes program és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva. 

Semmelweis Egészség Napok – Egészségtudomány a mindennapokban

Időpont: október 4. 15:00-20:00
Helyszín: Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, (1088 Budapest, Vas u. 17.)