Könyvajánló: Mit üzen a jövőbeli énünk?

0
365

A Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központja a piacon egyedülálló interaktív egészségfejlesztő eszközt hozott létre. Bár első ránézésre hagyományos könyvnek tűnik, amikor kinyitjuk, rögtön kiderül, hogy ez valójában nem csupán egy prevenciós útmutató. 

Az Egészség elvitelre egy személyre szabott lapozgatós játékkönyv, amit érdemes a beleépített játéknak megfelelően olvasni. Eszerint a könyvet valamennyien a jövőbeli énünktől kapjuk, aki azt kéri, változtassunk a jelenlegi életmódunkon. Hogy mi a teendőnk? Ezt a könyvhöz tartozó önkitöltős kérdőívekből tudhatjuk meg. Ezek kiértékelése vezet minket azokhoz a fejezetrészekhez, amelyekkel valóban dolgunk van. 

A könyv tizenkét aktuális, sokakat foglalkoztató egészségügyi kérdéskört tár fel, a táplálkozástól, a mozgáson át egészen a különböző addikciókig. A témákhoz tartozó önkitöltős kérdőívek kiértékelései pedig lehetővé teszik azt, hogy az olvasót a rá jellemző részekhez irányítsák, és ezáltal választ kapjon azokra a kérdésekre, amelyek foglalkoztatják, egyúttal megoldási lehetőségeket kínálva az őt érintő rizikóállapotokra, problémákra. Mindezt egy izgalmas, kreatív történet foglalja keretbe, közel hetven színes infografikával, illusztrációkkal, hasznos tippekkel és érdekességekkel. Az olvasó az egyes fejezetek végén megfogalmazhatja a témában saját vállalásait. Egyedülálló részei a könyvnek a szűrésekkel és a digitális függőségekkel foglalkozó fejezetek, amelyek hiánypótlók mind a szakmában, mind pedig a lakosság körében.

Különleges felépítése miatt olvasható hagyományos módon, lineárisan és lapozgatós, személyre szabott könyvként is. Utóbbi esetben az olvasó dönti el, milyen sorrendben kíván haladni az egyes fejezetekkel. Miközben játékos keretrendszere tudományos evidenciákon alapul, közvetlen hangvétele áthidalja az egészségfejlesztés területén rendszeresen fennálló kommunikációs korlátokat. Célközönsége elsősorban a 15–50 év közötti korosztály, ugyanakkor jó szívvel ajánljuk a játékosabb kedvű idősebb generációnak is. 

A könyv a Semmelweis Kiadó gondozásában készült, Papp Magor szakmai tervei és főszerkesztői munkája alapján, Papp Magor és Borenszki-Gutási Éva kreatív szerzői tevékenységének eredményeképpen, közel húsz szakmai szerző, továbbá egy kreatív csapat, illetve próbaolvasók bevonásával, több mint ötszáz szakirodalmi hivatkozás feldolgozásával. A fejezetekhez a Semmelweis Egyetem honlapján elérhető online háttértartalom is kapcsolódik, amely folyamatosan frissül. A tartalom aktuális, egyénre szabott, a végeredmény pedig egy olyan termék, amely utat mutat a minőségi élethez, mégis bárki táskájában könnyedén elfér.

További részletek: https://semmelweis.hu/egeszsegfejlesztes/elvitelre/

Könyvajánló:
Magyarország vezető orvos- és egészségtudományi intézményeként a Semmelweis Egyetem fontos küldetése, hogy az egészség megőrzéséhez és a minőségi élethez hiteles információt és iránymutatást adjon a lakosság kezébe. Ez az egyedülálló, interaktív könyv egy különleges térkép, ami az Olvasókra szabott, teljesíthető célok kijelölése révén valós segítséget nyújthat egy egészségesebb életforma megtalálásához. Ragadja meg ezt az alkalmat, éljen vele! 

Prof. Dr. Merkely Béla

a Semmelweis Egyetem rektora

A kezedben van. Talán kaptad, talán vetted. Rögtön kinyitottad, vagy csupán hosszas halogatást követően lapozod fel. Lehetőség. Te döntesz, hagyod-e porosodni, vagy megragadod, és élsz vele. Mindegy, hány éves vagy, mindegy, milyen testi adottságokkal, családi és anyagi háttérrel rendelkezel, sőt még az is mindegy, hova jártál iskolába és mi a szakmád! Rajtad múlik, hogy a jelenlegi állapotodhoz képest jobban érezd magad a bőrödben! 

Dr. Papp Magor főszerkesztő
a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ mb. igazgatója