Melitta horoszkóp (11.11.-11.17.)

0
471
Fotó: pixabay.com
„Könnyen észrevehető szépsége van a novembernek, amikor a narancssárga, piros és aranyszínű őszi levelek pörögve lobognak.”

Kos

(március 21.-április 20.) Tizenegyedike környéke régen az ünneplésnek nagyon kedvezett. Ilyenkor érett be az újbor, és elég nagyra nőttek már a libák, hogy levághassák őket. Lehetőleg Márton napján. Más. Ha sikerül egy negatív érzelmet elengedned, a helyébe sok jó dolog kerülhet. Kitartóan próbáld megtalálni a magad boldogságát, amire igazából szükséged van, amire, vagy akire vágysz! A nagy szerencsecsillag a pénzügyek házában támogatja az otthon területét, ami azt jelzi, hogy egzisztenciálisan – nagy valószínűséggel – jobb idők jönnek.

Bika

(április 21.–május 21.) „Márton napján aki libát nem eszik egész évben éhezik” mondja a fáma. Bármennyire szeretnél már hátra dőlni és pihenni egy kicsit, de ez a hét is húzósra sikerül. És most ráadásul a nyakadba akasztják a nevezetes nap étkeinek elkészítését is. Igyekszel mindenkinek megfelelni, miközben a saját utadat is egyengetned kellene. Miközben mindenki másra gondolsz, ne feledkezz meg a saját értékeidről, érdekeidről sem! Egy új kolléga/nő felbukkanása okozhat némi érzelmi kavarodást a lelkedben. Te sem vagy/leszel számára közömbös. Amennyiben kapcsolatban élsz, a te döntésed lesz, hogy mit engedsz meg magadnak, másnak.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A hiedelem úgy tartja, hogy aki kicsit ittas lesz Márton napján az újbortól, az megszabadul a következő évben a fej-, és gyomorfájástól. Miközben az életed egyik területét próbálod helyre rakni, a másikon komoly galibák vannak létrejövőben. A legfontosabb, hogy ne ess kétségbe! Amikor valaki eljátssza a bizalmadat, esetleg kihasznál, elárul téged, nagyon mélyen megharagszol rá. Teljesen természetes, hogy számodra fontosak a megbízható emberek. Őszinte, tiszta lelkületű barátokkal vedd körbe magad, a férgesét hagyd kihullani!

Rák

(06.22.–07.22.) A Márton napi libalakoma jó lehetőséget ad arra, hogy családdal, barátokkal kicsit jobban összeüljünk, beszélgessünk. Tedd ezt te is, amennyiben lehetőséged van rá, lazulj kicsit! Ha valamit elhatároztál, akkor módot is fogsz találni arra, hogy megvalósítsd. Legyél határozott, és akkor támogatód is akad nem is egy. A költekezések terén nem igazán ismersz határokat, ezért gyakran olyan dolgokra költöd a pénzed, amit később megbánsz, mert nincs is szükséged rá. Legyél megfontoltabb ezen a téren is!

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Érdemes lesz kiengedni a hangodat, ha jogtalan sérelem ér. Őrizd meg a méltóságod, de ne hátrálj meg semmitől, és ne érd be optimalizálásokkal! A múltadból csak a tapasztalatot őrizd meg. Próbáld helyén kezelni az érzéseidet, és ne hagyd, hogy bármi is elragadjon, de azt sem, hogy elfojts valamit, aminek helyet kellene adnod! Az anyagiak terén érdemes megtalálnod az egyensúlyt, mert van, hogy túl sokat költesz, aztán amikor kéne valami, azt nem veszed meg, mert nem maradt rá pénzed. Sok helyen él még a hagyomány, hogy Márton pohara a Márton-napi újborhoz kapcsolódik, mivel ezen a napon már kiforrt az újbor. Mértékkel fogyasztva a jó bor egészség.

Szűz

(08.24.–09.23.) Legyél óvatos, és ne tegyél fel mindent egy hirtelen jött érzelemre! Élvezd a pillanatot, de legyél éber. Ezen a héten nem sikerül annyi mindent elrendezned, mint amennyi mindent szerettél volna. Ne aggódj nincs veszve semmi, megvár téged. Egy barátod újfajta érzelmekkel közeledik feléd, ami neked nincs ellenedre, de ne ugorj rögtön fejest a kapcsolatba! A hiúságodnak jót tesz de ha jobban végiggondolod, te is rájössz, hogy nem lennétek jó páros. Régi hiedelem: a pásztorok ezen a napon terelték ki utoljára a nyájat a legelőre, és többágú vesszővel köszönték meg a gazdáknak az ún. bélesadót, vagy rétespénzt. Ezeket a vesszőket nevezték Márton vesszejének. Úgy tartották, ahány ága van, annyit fial a disznó. Tavasszal ezzel a vesszővel hajtották ki az állatokat.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Lehetséges, hogy fel kell vállalnod a véleményedet egy olyan helyzetben, amiről mások talán mást gondolnak. Ha úgy érzed, hogy valami nem alakul az elképzeléseid szerint, ez bizonytalanná tehet. De nincs okod aggodalomra. független személyiség vagy, aki szereti maga meghozni a döntéseket, nem szívesen engeded át az irányítást másnak. Emiatt van az, hogy általában amit akarsz, az előbb-utóbb a tiéd is lesz. Sok hagyomány kötődik a nov.11-hez. Márton pohara a Márton-napi újborhoz kapcsolódik, mivel ezen a napon már kiforrt az újbor. Azért vigyázz, mert csalfa még ez a bor! Korgó, morgó hangokkal közli, hogy átveszi az irányítást a gyomor felett. Ilyenkor nagyon ügyesnek kell lenned, hogy bizonyos dolgokat időben tudj lehúzni, másokat meg felhajtani!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Legközelebb hallgass arra, amit a belső éned súg, és ne arra, amit a környezeted javasol! Mivel nagyon erős érzéseid vannak, a szerelemben rendkívül nehezen tudod elfelejteni a korábbi bántásokat. Ezek folyton visszatérnek hozzád gondolatban. Egyedül, vagy szakemberrel dolgozz azon, hogy megszabadulj tőlük! Pénzügyek terén érdemes hosszabb távú célokat kitűznöd magad elé. Legyél tudatában, hogy november 11-én, a Márton-napi újbor kóstolgatás szertartása misztikummal övezve zajlott, és az egész évi munka gyümölcse ekkor mutatkozott meg!

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Meg kell találnod, mi az, ami boldoggá tesz, és mi az, ami energiát ad neked. Ideje például jobban odafigyelned arra, hogy csak annak adj kölcsön, akitől vissza is kapod! A már becsületüket eljátszottakat ignoráld! A partnered érdekében sokszor feladod azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek téged. Ez lehet egy hobbi, egy barát, akár egy munka; számodra a kapcsolatod az első, és nem saját magad. Próbáld visszanyerni az irányítást a saját érzelmeid felett! November 11-én Márton napjához kapcsolódik a Márton vesszeje szokás is. A mezőgazdaságban ez a nap az évi munkálatok befejezését, a földtulajdonosokkal való elszámolást jelentette. Számolj el te is magaddal, hagyd elmenni mindazt, ami nem életedbe való!

Bak 

(12.22.-01.20.) A hagyomány szerint „Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” Ne szorongj, vagy nézz farkas szemet az érzéssel. merj segítséget kérni, hogy fejlődni tudj! A belső érzelmi világodról – nagyon helyesen – nem igazán beszélsz, csakis annak, aki mindenkinél közelebb áll hozzád. A többieknek ezekről a dolgokról fogalmuk sincs. Megbízol valakiben, és ez egy nagyon értékes ajándék. Őrizd meg, mert sokat fog jelenteni még a későbbiekben a kapcsolatotok szempontjából.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Járj nyitott szemmel, mert lehet, hogy most egy olyan megoldásra bukkansz, ami sok régi gondodat meg tudja oldani. Ha valami olyasmit csinálsz, amiben hiszel, akkor minden esélyed megvan, hogy abban sikereket érj el. Amikor a véleményedet kérik, te nem fogod vissza magad, és elmondod azt, amit valóban gondolsz. Még akkor is, ha ezzel megbántasz másokat. A Márton napi libák szimbólumállatok: többnyire a nőiességhez és a háziassághoz kötik a hattyúra hasonlító madarakat. Ősidők óta közvetítenek ég és föld között, sokáig a szerencse jelképeinek számítottak. Hasznos, óvatos és figyelmes állat, az éberség megtestesítője.

Halak

(02.20.– 03.20.) Be kell fejezned egy fontos feladatot, mielőtt átadhatod magadat a hétvégi pihenésnek. Próbálj másképpen rendszerezni, pontot tenni a folyamatban lévő ügyek végére! Csak az sebezhet meg, akinek te magad megengeded. Ha valaki bántani akar, nem érdemli meg, hogy helyet adj neki a szívedben, ha pedig kizárod onnan, nem lesz többé hatással rád. Márton naphoz számtalan hiedelem kötődik: A lúd a római mitológiában Mars isten madara volt, és ez a kapcsolat adta a Márton madara elnevezést.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online