Melitta horoszkópja

0
334

2019. december 7-től 13-ig

Kos

Nagyon ígéretesnek mutatkozik ez a hét. Főleg az egyedülállók kapják össze magukat. Nagy és vegyes eseményhalmaz van kilátásban, amely előreláthatóan meghozza egy új szerelem csodáját annak, aki igazán várja. Így rád is érvényes lesz az, hogy az Advent a várakozással teli időszak sok szépet tartogat. Sok hétig adódik alkalmad érzelmeid kinyilvánítására, új dolgokat tudhatsz meg eddig számodra ismeretlen dolgokról. A Mars hatalmas lökést ad karriered fejlődésének, s arról is gondoskodik, hogy biztonságban érezhesd magad. Az ünnepi készülődésben a közös séták alkalmával figyeljük környezetünket! Gyűjthetünk tobozt, egy-egy színes levelet, csipkebogyót, platánfa termést. A gyűjtögetést gyermekünk, és mi magunk is bizonyára nagyon fogja/fogjuk élvezni. A sétára kiskosarat is vigyünk magunkkal, összegyűjteni a természet kincseit! Hazaérve mindezt közösen elrendezhetjük, a bogyós terméseket cérnára felfűzve, girlandot is készíthetünk. Csillagánizs, szárított citrom-, vagy narancskarika hozzáadásával illatos és dekoratív lehet a kompozíció. 

Bika

 Tevékeny, termékeny időszak következik be életedben. Ezzel együtt párkapcsolatodban kisebb viharok várhatók, melynek oka, hogy időnként felerősödik benned az ellenőrzési és birtoklási vágy. Ráadásul hajlamos vagy kedvesed fejéhez vágni olyan dolgokat, amelyek miatt amúgy is lelkiismeretfurdalása van. Munkádban tartózkodj a szabálytalan ügyletektől, még akkor is, ha úgy tűnik, ezekre sose derülne fény! Fontos: érzelmi, családi, baráti kapcsolataidba ne hagyd befurakodni a politikát! Mostanában a más véleményen levőket nem ellenfélnek, hanem ellenségnek tekintik, így barátságok halnak meg, családok robbannak szét, stb. Ha te önálló gondolkodó vagy, ne várd el a tömegtől, hogy saját maguk alkossanak véleményt bizonyos dolgokról! Ők a tévéből tudják meg gondolataikat, véleményüket. Neked segíthet a népi megfigyelés: az adventi időszakban a menta és csalántea fogyasztása mágikus erővel bír.

Ikrek

Lassacskán visszatér életedbe a harmónia. Végre külön tudod választani az előnyöset a lényegtelentől, így pontosan a megfelelő irányba fogsz haladni. Az eddigi heves, gyakorta megfoghatatlan szerelmi körülmények helyett megtalálod a békét és a nyugalmat ígérőt.  Ezzel együtt a régi rossz emlékek végleg szétfoszlanak. Aki családon belül összeveszett párjával, az jobb, ha igen gyorsan meg is békél. Amennyiben kétségeid lennének vonzerőddel kapcsolatosan, teszteld a reakciókat! Az ünnepi készülődésbe vonjuk be gyermekünket, unokánkat is! A mézeskalács készítésben a gyermekek nagy része örömmel vesz részt. Bevonhatjuk gyermekünket a tésztagyúrás, nyújtás, majd a szaggatás során is. Az illatos mézeskalács figurák készítése közben megismertethetjük őket a hozzávalókkal. A formákat díszíthetjük dióval, mákkal, szegfűszeggel, kókuszreszelékkel, tojásfehérjével. A fahéj és szegfűszeg varázslatos illata átjárja otthonunkat a sütés alatt. Tanítsuk meg gyermekünknek, hogy egészségünk védelméhez hozzátartozik a kézmosás és a kötény használata! Közös kis köténykét anyával bizonyára szívesen vesz majd fel gyermekünk. Az adventi koszorú hétről hétre kigyúló gyertyái a hit, remény, szeretet és öröm jelképeként világítanak. Legyen értelme annak a lángnak!

Rák

A csillagok szerint a fiatal Rák kezd számítógép, telefon-függővé válni. Ellenőrizd, te hogy állsz ezzel! Ha a képernyőre meredve ingerülten és elutasítóan válaszolsz a hozzád szólónak, már gond van. Az igazi bajt akkor tudod megtapasztalni, ha már saját magadnak is nehezére esik becsukni pl. a Facebook-ot, s kikapcsolni a gépet. Ilyenkor éned egy része már a virtuális világban létezik, s ez fokozatosan elszakít a valóságtól. Próbálj mértéket tartani! Eszeveszett sebességgel robogunk az ünnepek felé, de mi lenne, ha erre a hétre félretennéd a rohanást, és lelassulnál kicsit, s megpróbálnál ráhangolódni az ünnepekre. Próbálgass sütögetni, főzicskélni, forralt bort készíteni! Meglátod, milyen jó érzéssel tölt el.

Oroszlán

Szinte hihetetlen, de hamarosan a második, majd harmadik gyertyát is meggyújthatjuk az adventi koszorún. Ez egyrészről szuper, ám az idő rohanása sokszor a tennivalók felhalmozódásával jár. Mielőtt a hátad közepére kívánnád a készülődést, csendesedj el, elmélkedj! Környezeted nagyra értékeli igazságosságodat, ám túlzott elvárásaid, kritikáid elől igyekeznek elmenekülni. Mint ahogyan az is konfliktus előidézője lehet, ha te kapsz indokolatlanul bárkitől kemény bírálatot. Vigyázz, ne legyen mérvadó a mindig szigorú önkritikád! Botor dolog másoktól ugyanazt elvárni, mint saját magunktól. Ha picit lazábban kezeled ezeket a dolgokat, észrevehetően szűnik körülötted a feszültség.

Szűz

Mindig lesznek olyanok, akik irigykednek arra, amit eddig elértél. Ne bánd, ez csak azt bizonyítja, hogy jó irányba haladsz és sikeres vagy. Elég, ha te tudod, hogy semmi nem hullott az öledbe, mindenért kőkeményen meg kellett dolgoznod. Persze, akik irigykedni akarnak, azokat ez úgysem érdekli. A gyengébb Bakoknak figyelni kell arra, hogy a Mars egy ideig a barátság házában áll. Az ilyen időszak a baráti kapcsolataidban okozhat feszültségeket, esetleg összetűzéseket. Az ünnepek közeledtével világszerte megnő az adakozási kedv. Ez jó dolog, tehát ahelyett, hogy elővennéd a „bezzeg csak ilyenkor” szöveget, inkább szállj be az adomány-dömpingbe! Élelmiszert, ruhaneműt, használati tárgyat, és pénzt is felajánlhatsz. De ha egyikből sem áll rendelkezésedre nélkülözhető mennyiség, akkor megfontolhatod az önkénteskedést is.

Mérleg

Kedves Mérleg! Többször merülhet fel benned a vágy: milyen jó lenne, ha se rokona, se ismerőse nem lennél senkinek. Éppen a közelállók azok, akik miatt nehéz helyzetbe kerülhetsz, akik miatt kínosan érezheted magad. Mozdulj ki kicsit otthonról, mert ha pl. bulizol, akkor fantasztikus formában leszel! Sokak szemében rendkívül kívánatos vagy, ami új erőt ad neked! Arra ügyelj, hogy barát magánéletébe ne avatkozz bele, ne tedd csábítással próbára a kapcsolatod! Az adventi idő sok mindennek az elrendezését teszi lehetővé. Fontos felismerned, hogy a megbocsátással nem elsősorban másnak teszel szívességet, hanem lehetővé teszed a saját belső békédet. A megbocsátásnak nem felejtést kell jelentenie, csupán egyfajta szemhunyást a múlt felett: „igen, ez történt, de nem engedem, hogy megmérgezze a jelenem”.

Skorpió

Ha úgy érzed, hogy a hálószobában ritkulnak az együttlétek vagy sok a kifogás, ne tegyél úgy, mintha minden a legnagyobb rendben menne! Keresd meg annak okát és szépen beszéljétek át! Remélhetőleg még sikerül megoldani a problémát. Munkában nagyon fel vagy pörögve, szeretnéd jól végezni a dolgokat. Tudd, hogy kitartásod meghozza a várva várt eredményt! Arra azonban készülj, a lusták szemét gyakran szúrod és sok a pletykálkodás a háttérben! Ahogy közeledik az ünnep, úgy öltöztetjük egyre szebb, díszesebb ruhába a lelkünket is. Ez a sok-sok apró esemény, amellyel az ünnepre készülődünk, igazán mozgalmassá teszi advent hátralévő pár hetét. Mindenhol ünnepi zenéket játszanak, adományokat gyűjtenek. Csatlakozz te is valamilyen formában, hogy szép legyen majd a karácsony! 

Nyilas

Amennyiben vannak kisebb gyermekeid, lepd meg őket valami adventi érdekességgel. Pl.: a gyerekek minden nap húzhatnak egy cédulát, amin 1-1 érdekes program található (mézeskalácsot sütünk, játszóházba megyünk, plusz egy mesét olvasunk este), fogják élvezni ezt az egészet. Amúgy, átalakulás vár rád. Tudnod kell, hogy a 12 jegy közül téged érint a legpozitívabban ez a változás. A vágyaid nagy része valóra válik, és a személyiséged is kiteljesedhet, vagyis mindenkinek megmutathatod, milyen is vagy valójában. Szinte magad is meglepődsz majd azon, hogy mostantól kezdve mennyivel könnyebben mennek majd a dolgaid, legyen szó az élet bármely területéről. Kapcsolataidban dominánsabbá válsz, és meghatározó szerephez jutsz.

Bak 

A szerelemben fontos, hogy türelmes legyél, és meghallgasd a másikat. Saját érzelmeidet sem ártana átgondolnod, mert amíg nem tudod, hogy mit akarsz, a megvalósítást sem érdemes elkezdeni. Szórakozz, ismerkedj és mozdulj ki otthonról! Ha így teszel, megismerhetsz valakit, aki a munkában is hasznodra válhat, sőt, egy elveszettnek hitt barátság is újjáéledhet! A Bakok egy része kötelességnek érzi, hogy kedvesét folyton azzal a kérdéssel nyaggassa, hogy mi lesz velük? Van, aki az aznapot sem látja, nemhogy előre tervezzen. Ebből óriási vitád lesz, ha nem hagyod abba. A vasárnap jóval békésebbnek látszik.  Angyalaidnak bármilyen gyengeségedet, gondodat elmondhatod, magadban, meditálva. Ők megtalálják számodra a legjobb megoldást, és megvan rá a módjuk, hogy közöljék veled a legtesthezállóbb elintézést. Munka fronton most a kapkodás és agyalás tölti be a mindennapokat. Ha nem figyelsz, baj lehet, főleg, ha pénzzel és/vagy veszélyes anyagokkal dolgozol. Kedvesed nagyon megbánt azzal, hogy nem enged el a „barátoddal” külföldre, vagy nem díjazza, hogy megvedd a százhuszadik ugyanolyan felesleges ruhát, amit úgyse hordanál. Ha azt nézzük, neked is neki is igaza van. Te keresed meg az árát, miért ne vennéd meg? De az is jogos, ne a vásárlásokkal kompenzálj! Három héttel karácsony előtt egy piros palástba öltözött angyal száll le a földre egy törékeny serleggel, hogy ajándékot vigyen a mennybe. De vajon milyen ajándék férhet el a serlegben? Törékeny és gyönge, mert a nap életet adó sugaraiból készült, csupán a tiszta szeretet elég könnyű ahhoz, hogy ne tegye tönkre. Az angyal észrevétlenül körbejárja az otthonokat, s összegyűjti a szívből jövő szeretetet, a mennyben élők pedig fényes csillagokat készítenek belőle, hogy az égre nézve minden ember szívét boldogság töltse el.

Vízöntő

Egész héten olyan érzésed lesz, mintha most ébredtél volna fel, és be akarod pótolni az eddig elvesztegetett időt. Pedig nem kéne kapkodnod. Minden nap nagyon jó fényszög van az égen, ami szerencsésen alakítja dolgaidat. Tárgyalás, üzletkötés során ne erőltesd túl a dolgokat! Add elő, amit szeretnél, a többit pedig korrekten bízd a másik emberre! Az ünnepi készülődésben ne feledkezz meg kedvesedről, annak testi-lelki igényeiről. Amit te nem adsz meg neki, azt másutt keresi, és amennyiben az adott helyzet elvarázsolja, könnyen lehet ott is marad. Ugye ezt te sem akarod? Esténként tedd lehetővé a jó kis beszélgetéseket, tervezzetek, alakítsatok ki mindkettőtök számára egy jól működő rendszert az életetekben! A vásárlásokat is, melyeket lehet, végezzétek együtt! Közben üljetek be valahova egy forró csokira!

Halak

A csillagok jelenlegi, többszörösen áttételes egymásra hatása sok érzelmet összekuszál, ami feszültséget szít benned, s ha van, akkor párkapcsolatodban is. A hét végére Mars óriási adag energiával tölt fel. Sok új ötleted lesz, hogyan javíthatsz szerelmi életeden, s képes leszel lendületben tartani szerelmedet is. Ha meg végképp reménytelen az ügy, egyszerűen csak vesd bele magad extra erővel a párvadászatba, hisz nyitott ajtók várnak. Bár téli idő van, de nem az időjárástól jó, vagy rossz a kedved. Hiszen te döntesz az éppen aktuális hangulatodról. Egy kis gyertyafény, egy bögre forralt bor vagy puncs, egy kellemes aromás fürdő, a pozitív gondolatok mellett, hozzájárul a békés, meghitt adventi hangulathoz.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu