2019. február 2-től február 8-ig

Kos

E jegyben születettek lendülete nem csökken, bár nem biztos, hogy tudják, hogy az eszükre, vagy inkább a szívükre hallgassanak. A kettő nem zárja ki egymást, talán ebből kellene kiindulni. Pénzügyekben számíthatnak némi bevételre, melyet elsősorban munkájukat érintő célokra fektessenek be! A siker nem várat sokáig magára. A közlekedésben legyenek nagyon éberek!  A csúszós utakon tartsanak tisztes távolságot a kerékpárosoktól!

Heti bölcsesség: Fordítsd az arcodat a nap felé és minden árnyék mögéd kerül!

Bika

Jogi ügyekben, külfölddel, utazással kapcsolatosan, tanulásban komoly segítséget kaphat. Eddig eltitkolt papírok, iratok láthatnak napvilágot. Előző életének nem éppen dicsekvésre méltó részletei közül most pár kiderülhet. Vállalja fel őket, a tagadás, a céltalan, sunyi hazudozás csak ront a helyzeten!  A hatóságokkal némi konfliktusa várható, ha szerencsés, akkor csupán apró szabálysértési ügyben.

Heti bölcsesség: Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.

Ikrek

Az Ikrek hatalmas lendületet, tetterőt érezhetnek, mely segítheti vállalkozásukat, erősítheti gyerekeikkel való kapcsolatukat. A sportban eredményeket, a magánéletben szerelmet hozhat. Pénzügyeiket az angyalok segítik, bőség érkezhet, mely számukra nagy megnyugvást jelent. Épp ezért ne feledkezzen meg szülei iránti tiszteletadásról, gondolja végig, mennyit köszönhet nekik!

Heti bölcsesség: Az vagy, amit egész nap gondolsz, jellemed a gondolataid összességéből tevődik össze.

Rák

A racionális ész helyett most a szív veheti át a vezető szerepet. Nem csoda, hisz az érzelmek, a szeretet, a szerelem ideje van. A munkájuk és a másokra való odafigyelés fontossága előtérbe kerülhet, s kapnak is hozzá előző életből jövő, némileg meglepő segítséget. Baráti körében új alakok tűnnek fel. Vigyázzon, kezelje őket, életfelfogásukat kellő kritikával, mert könnyen bajba keverhetik!

Heti bölcsesség: Ha nem ismered fel, hogy van hatalmad nemet mondani, soha nem fogsz tudni igazán igent mondani.

Oroszlán

A jegy szülötteit céljaik eléréséért folytatott küzdelemben most általában segítik. Szimpatikus bölcsességük, tudásuk, higgadtságuk mindenki számára láthatóvá válhat. Próbáljanak nem mindenáron megfelelni a világnak, mert most erősen bennük lehet a konfliktusok mindenáron való elkerülése! Ez pedig akár a gyávaság látszatát is keltheti. Művészi képességeik előjöhetnek, merjék vállalni!

Heti bölcsesség: A kaland nem odakint van; a kaland bennünk rejlik.

Szűz

Munkájukban sikereket érhetnek el. Nem csoda, hisz szívvel-lélekkel teszik a „dolguk”. Idővel céljaik megváltozhatnak, mely által újjászületnek – óhatatlan, hogy valamit el kell engedni. Ez nehéz lehet. Közlekedésben ne rohanjanak, ne legyenek türelmetlenek! Ha autót vezetnek, különösen vigyázzanak a kamikáze kerékpárosokra, akik úgy tekernek, mintha a temetőbe tartanának, ahonnan vissza se akarnának jönni.

Heti bölcsesség: Egyedül te magad teremthetsz békét meghasonlott lényed egymással harcoló részei között.

Mérleg

Nehézség adódhat otthonuk és a munkájuk között. Társuk hosszabb pórázra engedése, az érzelmi zsarolások elkerülése segíthet a megoldásban. Ha bővíteni akarják pénzkereső tevékenységüket, ne ábrándozzanak, hanem tervezzenek! S lehetőség szerint ne éjszaka, mivel a kiábrándítóan józan nappali fényben sokkal élesebben látszik minden kis részlet. Már most látható, hogy télvégi terveinek megvalósítása során jó kis kalamajkába kerül, pont az ilyen merengések miatt.

Heti bölcsesség: A lélekgyógyulás valójában nem más, mint önmagunk megnyitása a valószínűtlen és korlátlan lehetőségek tárháza előtt.

Skorpió

Ha nem zuhog odakint, szakítsanak időt arra, hogy minél többet a szabadban tartózkodjanak! Jót fog tenni, ha szerveznek egy kirándulást, de az is segít, ha csak sétálnak  egyet a közeli parkban. Ha olyan munkát vállal, ahol másokkal kell törődnie, jól acélozza meg szívét – lelkét! Az elesettség különböző fokozatainak közvetlen megtapasztalását csak a kifejezetten erős, szeretettel teli lélek tudja elviselni.

Heti bölcsesség: Ha olyannak látjuk az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket; ha viszont úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor segítjük őket azzá válni, amivé képesek.

Nyilas

Rendkívül színes lehet most az életük, hisz szabadságvágyuk, türelmetlenségük, különleges ötleteik miatt sok változatos eseményt élhetnek át. Mindehhez még hozzájárulhat, hogy tele vannak most érzelmekkel, a „nagyon nagy szerelem” is itt lehet a közelben. A hét közepén némi kellemetlensége lehet egy magát istenségnek képzelő személlyel. Ne hagyja magát! Ha jobban megnézi, láthatja, nem különb ő egy szemétdombon, nyeszlett fisztulázó hangon, öntelten kaparászó, tépett kakaskánál.

Heti bölcsesség: A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása.

Bak 

Ne rohanjanak az utakon! Nagyon türelmetlenek lehetnek, de ennek az árát meg kell fizetni. Az is benne van a pakliban, hogy nem csak pénzben. Az élet többi területén viszont bennük van a higgadt, bölcs nyugodtság, mely teremtő erővel rendelkezik. Próbálják ezt az utakon is alkalmazni! Nagyobb összegű bevételre számíthatnak, amiből akár valamiféle utazásra is futhatja. Ha komoly pénzhez jutnak, ne feledkezzenek meg hozzátartozóikról!

Heti bölcsesség: Vannak, akik mindig morognak, mert a rózsáknak töviseik vannak. Én hálás vagyok, hogy a töviseknek vannak rózsabimbói.

Vízöntő

A jegy tulajdonsága a végtelen szeretet, másoknak való segítés vágya. Ugyanakkor a teremtés ereje is bennük lehet, mely sok tárgyalást, beszélgetést, szereplést hozhat számukra. Munkájukban sikerek várhatók, ám a baráti körükben a szeretet áramlása elakadhat. Környezete nem érti, illetve nem hiszi el, hogy miképpen lehet a végtelenségig önzetlen. Azt hiszik, hogy ez egy szerep, egy póz. Pedig nem, a Vízöntő ilyen.

Heti bölcsesség: Másokban a szeretet melegét kelteni csak a bennünk lévő szeretet melege által lehet.

Halak

Legyenek éberek, mert pénzügyekben most becsaphatók. Mézesmázos szavak, cukros mosolyok, de a szemek mélyén látszik a kíméletlen számítás hideg csillogása. Óvakodjanak a kapzsi emberektől, nekik önök csak újabb áldozatok, akinek valamilyen módon az összes pénzét ki kell csalni! A Halak jegyűek, lelki békéjük érdekében is, szánjanak naponta pár percet, szüleik, nagyszüleik emlékének. Ha még életben vannak, minden létező módon becsüljék meg őket!

Heti bölcsesség: Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát! A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu