A hólyaghurut, a köznyelvben felfázás, az egyik leggyakoribb betegség. Elsősorban a nőket érinti, de férfiak esetében sem ritka. Kórokozója szinte mindig az Escherichia coli baktérium. Tünetei: a gyakori vizelés és nők esetében a vizeletürítéskor fellépő égető, erős fájdalom. Sokan évente 2-3-szor is tapasztalják ezt a húgyúti kellemetlenséget.

 

A felfázás kezelési módjai

A húgyúti fertőzéses betegség (HFB) kezelésére az orvosok antibiotikumokat alkalmaznak, házilag gyógyteák és űlőfürdő a szokásosak. Az elmúlt években került forgalomba hazánkban a tőzegáfonyából készült étrend-kiegészítők sokasága, amelyek között vannak viszonylag hatékonyabbak, de több nem vagy csak napi számos kapszula bevételével nyújt segítséget. A problémát az jelenti, hogy nem mindegy honnan származó tőzegáfonyából készül a gyümölcskivonat és az sem, hogy mit tekintenek hatóanyagának, és azt hogy nyerik ki.

Az „i SAY Felfázásra” tőzegáfonya-kapszula

Az  „i SAY Felfázásra” az első EU-ban elfogadott, klinikailag bizonyított hatású tőzegáfonya alapanyagú termék, amely orvostechnikai eszköz kategóriában került bejegyzésre. Elsőként Hollandiában került forgalomba.

A termékkel végzett klinikai vizsgálatok eredményei és az EU egészségügyi hatóságának jóváhagyása folytán az „i SAY Felfázásra” készítményről állítható, hogy alkalmas a hólyaghurut, a HFB kezelésére és visszatérésének megelőzésére. Hatóanyaga az amerikai nagyszemű tőzegáfonyából (Cranberry, Vaccinium macrocarpon) szabadalmaztatott eljárással készülő Cranberry-Active™, amely  klinikailag bizonyítottan megszünteti a húgyút gyulladt állapotát, csökkenti a húgyútban felszaporodott E. coli baktériumok mennyiségét. Intenzív, hosszan tartó hatású, egyetlen dózisának (500mg/kapszula) aktivitása még 36 óra elteltével is mintegy 50%-os.

Hatóanyaga: Cranberry-Active™

Az eddig forgalomba hozott tőzegáfonya-tartalmú készítmények vagy csak a gyümölcs levében lévő hatóanyagokat tartalmazzák koncentrált formában, vagy csak egy, célzottan valamelyik fitokémiai komponensét, pl. a proantocianidint (PAC). A Cranberry-Active™ a teljes gyümölcsből készül olyan eljárással, amely a cranberry (vagyis az amerikai nagyszemű tőzegáfonya) valamennyi élettanilag fontos kémiai komponensét standardizáltan tartalmazza. Hatóanyag-összetétele kémiai, strukturális szempontból jelentősen eltér más ilyen termék összetételétől. A hatóanyag védettségét 6 amerikai és 3 nemzetközi szabadalom biztosítja.

Orvosi ajánlás

  • Megelőzésre: naponta 1 kapszula javasolt, különösen olyan időszakokban, amikor legyengült az immunrendszer, stresszes időszakokban, alváshiány esetén, valamint strandoláskor, illetve az arra érzékenyeknek: hűvös időben. Fontos, hogy fogyasszunk sok folyadékot!
  • Kezeléshez: húgyúti fertőzések kezelésére napi 2 kapszula javasolt 15 napon keresztül, egész nap sok folyadék fogyasztásával. Ha egy-két napon belül nem javulnak a tünetek, vagy véres vizeletet, esetleg vesemedence-gyulladására utaló tünetek tapasztalunk, orvoshoz kell fordulni!

 

Az „i SAY Felfázásra” a szervezetre teljesen kíméletes, nincs ismert mellékhatása.

A kapszulahéj növényi eredetű cellulóz (nincs állati eredetű alkotórésze), így vegetariánusok is fogyaszthatják a készítményt.

 

  • Recept nélkül vásárolható.
  • Egészségpénztári kártyára elszámolható.

Részletes információ a Pharmaforte weblapján

Szponzorált cikk