Fotó: gettyimages

„Ott van az ajándék. A csomagban. A dobozban. A fa alatt. Nézd csak meg. Bontsd ki. Látod? Látod az ajándékot? Nem. Nem láthatod. Te csak egy tárgyat látsz. Nem az ajándékot. Nem az igazi ajándékot. Mert az láthatatlan. Az igazi ajándék az ajándékban van. Abban, amit látsz, amit kezedben tartasz. Ott van benne. Láthatatlanul. A szeretet, a jószándék, a rádgondolás. Amivel ezt az ajándékot adták neked. Az ajándékban az igazi ajándékot. A szeretetet.”

Kos

(március 21.–április 20.) Miért segíts valakit, miért adj? Ne csak azért, mert megszállt a karácsonyi hangulat, hanem mert adni jó. Nemcsak azért, mert aki kap, valamilyen módon hasznát veszi az adománynak, örül neki, hanem azért is, mert te is jobban érzed magad attól, hogy tettél valamit egy másik emberért. A szenteste valódi üzenetére figyelj, és igyekezz megtalálni a harmóniát az adventi időszakban! A teljes pénzügyi biztonság tudata mellett nagyon boldog hétre számíthatsz. Egyébként is lázasan készülsz a karácsonyra, de majd elégedetten dőlhetsz hátra, mert mindent el tudsz rendezni, ami fontos ebben az időszakban. Lehetséges, hogy a hét elején még dolgozol, de most bármi történhet, mert egyszerűen nincs olyasmi, ami elvenné a felhőtlen jókedvedet. 

Bika

(április 21.–május 21.) Ha karácsony kell hozzá, akkor gondolj arra karácsonykor, hogy a gyerek akkor is gyerek, ha olyan családban született, ahol sok mindent nem tudnak neki megadni, amire szüksége van a normális fejlődéshez! Amennyiben neked megadatott a jószerencse, ne sajnálj a tiedből valamit adni, ajándékozni! Tedd te is boldogabbá ezt a zord világot! A valódi meglepetések mestere vagy, nem lesz nehéz. Lehet, hogy az elmúlt időszakban sok minden nem úgy alakult, ahogy szeretted volna, de panaszra mégsem lehet okod. Érdemes lenne a hét elején a függőben lévő ügyeket lezárni, hogy aztán már csak a karácsonyra és a családra koncentrálhass. Ha vendéget fogadsz az ünnepekre, önmagában már az is rengeteg házi munkát ad neked. Nincs okod aggódni, mert minden a lehető legjobban sikerül! 

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  A legszegényebbek karácsonykor maradnak leginkább egyedül. Gondoskodásunkkal és ajándékainkkal enyhíthetjük elhagyatottságukat. Egyedül, vagy baráttal tegyél te is valamit, hogy legalább egy ember arcára mosolyt csalj! Az ünnepi készülődéssel járó frusztrációk okozzák, hogy sokkal makacsabban ragaszkodsz az elveidhez, mint általában. Próbáld elkerülni a vitákat a családdal, nem éri meg, hogy feszült hangulatban kezdődjön a karácsony, úgy mint tavaly is történt! Mutasd meg, mennyi nagyvonalúság rejlik benned, és milyen könnyen kötsz kompromisszumot! Végső soron rajtad múlik az otthoni meleg hangulat. A karácsonyfát klasszikus, tradicionális gömbökkel, fényfüzérrel díszítsd, és pontban megbeszélt időben terített asztallal várd a vendégeket! 

Rák

(06.22.–07.22.)  Nem szégyen egy szegény emberhez lehajolni, és megkérdezni, hogy van. Esetleg hagyni őt beszélni, meghallgatni. Abból a telepakolt szatyorból valamit kivenni és jó szívvel odaadni. Nekik ez sokat jelent. Gyermeki örömmel készülődsz minden évben a karácsonyra, mert szeretnéd, hogy az a legszebb legyen. Persze állandóan rohansz és időhiánnyal küzdesz, de megéri. Végre szerencsésebb időszak következik az életedben. Legtöbbünket a siker és a szerelmi boldogság egyszerre érinthet meg ezen a héten, ami különösen ritkaság. Amennyiben odafigyelsz a dolgaidra, a karácsonyi időszakot békésen éled meg. Az adni vágyás vezérel, te tényleg akkor vagy a legboldogabb, ha láthatod a szeretteid örömét. Örülj neki, és élvezd a megérdemelt együttlétet, pihenést, boldogságot! 

Oroszlán

(07.23.–08.23.)    Lehet, hogy te nem csomagot adsz szegényeknek, hanem tehetségeddel, kedvességeddel hívsz fel rászorulókat, mondasz mesét beteg gyermekeknek, vagy szerepelsz valahol.. Ezzel, ezekkel teszed szebbé az elesettek karácsonyát. Imádod a sejtelmes adventi fényeket, gyertyákat, az izgatott készülődést. Az áruházi tülekedést viszont nagyon rosszul tűröd, ezért inkább online rendelsz. Szerelmes, érzelmes időszakkal köszönt be a karácsony hete. A személyiséged fejlődése szempontjából is fontos napok előtt állsz. Bár kicsit más menetrendet követ a család, mint egyébként ilyenkor, mégis őszintén örülsz majd a közös időtöltésnek. A vasárnap különösen alkalmas a mindent tisztázó beszélgetésekre. Élj vele! 

Szűz

(08.24.–09.23.) Vannak idősek, akiknek a családja szétszórtan él a világban. Aki meg nem, abból sok embertelen módon nem törődik vele, velük. Ha tudsz ilyen emberről a környezetedben, akkor szólj pár jó szót, és vigyél egy tál meleg ételt! A te karácsonyod is szebb lesz, ha jó ügyben teszel valamit. Energiád és lelkesedésed épp elég ahhoz, hogy még az ünnepek előtt megnyugtatóan, mindent elrendezhess. Imádod a karácsonyt, amikor végre megcsillogtathatod remek ízlésedet. Nálad minden szép és esztétikus: a fények, a díszek, a választott zenei aláfestés, a találó ajándékok. Soha nem esel ugyanakkor túlzásokba, de nem is feledkezel meg senkiről: kedves apróságokról gondoskodsz minden rokon, barát számára. Remekül sikerül az otthoni ünneplés, igazán meghitt napokat tölthetsz a családdal. A hét többi napján is érdemes otthon maradnod. Használd ki, hogy olyasmire is jut időd, amire máskor alig, vagy egyáltalán nem! 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Arra kérek mindenkit, akinek módja van, nézzen körül, van e a környezetében magányos, idős ember! Vigyünk nekik egy bejglit, néhány fenyőágat, vagy kérdezzük meg, ne hozzunk-e valamit a közértből! Gondoljunk rájuk, akik leélték életük nagy részét, gyerekeket neveltek, és most valamiért egyedül maradtak! A karácsonyi előkészületekben is pontos és precíz vagy. A beszerzendők listáját már korábban összeállítod, nálad sosem fogy ki a cellux, nem fogy el a liszt, mindent időben megvásárolsz, megrendelsz. Bokros teendőid mellett nem könnyű nyugodnod, de most már tedd félre a munkát és hangolódj az ünnepekre! Párkapcsolatodban az okozhat feszültséget, hogy bizonyos dolgokat másképp szeretne a kedvesed, mint te. Próbáljatok egyezségre jutni! Az ünnepek alatt lazíts, és tedd boldoggá magadat, nemcsak a  szeretteidet! Minden remekül sikerül, nincs okod izgulni! 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A jócselekedetnek rengeteg formája lehet: az apró figyelmességtől kezdve a másokért való kiállásig. A lényeg, hogy ne csak gondolj rá, hanem tegyél is valamit! Hidd el, minden apró cselekvés számít, amit másokért teszel! Készíts karácsonyi üdvözlőlapot, mézeskalácsot, vagy aprósütit, és add oda a buszsofőrnek, ellenőrnek, pénztárosnak, takarítónőnek, utcaseprőnek, stb. Gyakran észre sem vesszük őket, pedig biztosan jól esik nekik is a jóindulatú figyelmesség. Számodra a karácsony az év fénypontja, hiszen ilyenkor együtt van a család! Gondos figyelemmel készülődsz, már jóval előtte izgulsz, hogy mindenkinek megtaláld az apró, de tökéletes ajándékot, és még a karácsonyi üdvözlőlapokat sem felejted el. Legtöbb Skorpiónál szerelmes hangulatban kezdődik a karácsony hete. A párod a szokottnál is kedvesebb most veled, és hátsó gondolatok sem gyötörnek vele kapcsolatban. Az ünnepek alatt most nagyon is egymásra találhattok. Élvezd az összetartozást érzését, biztonságot ad a lelkednek!

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Általában segítőkésznek tartjuk magunkat, de valójában sokkal többször gondolunk a jótettekre, mint ahányszor cselekszünk is. A karácsonyt a szeretet ünnepének tartjuk: nem is kell jobb alkalom arra, hogy elkezdjünk tenni másokért. Mindegy, hogy egy apró gesztus vagy nagyobb segítség: az a fontos, hogy tegyünk önzetlenül egy másik emberért. Egyik jó barátod felhív telefonon, és felajánlja a segítségét. Mindenképpen fogadd el, mert vele jóval könnyebben legyűrheted az előtted tornyosuló akadályokat. Sokáig halogatod, hogy egyáltalán elkezdj gondolkodni az ajándékokon, hiszen mindig ezer dolgod akad, és mindenre figyelni akarsz. Szélvész kisasszonyként végigrohansz a plázákon. Pár nap alatt mindent megveszel, és be is csomagolod a meglepetéseket. Azt meg nem igazán érted, a többiek mit stresszelnek ezen annyit. 

Bak 

(12.22.-01.20.) Mindenki saját maga tudja azt, hogy miként tud segíteni egy emberen, kisállaton. Karácsonykor a szív érzékenyebb, valahogy jobban megindulunk a tettek felé. Legyél te is egy kis gyertyaláng a sötét éjszakában, mely reményt ad valakinek! Decemberben a legtöbbünknek tele a naptár. Vacsoráról buliba, adventi forgatagból vendégségbe csöppenünk. Ha szeretsz társaságban lenni, ez az időszak kiválóan alkalmas lehet arra, hogy feltöltődj és kibontakoztasd a személyiségedet. De bánj óvatosan az ötletekkel és a pénzzel ezen a héten! Magánéletedben különösen fontos lehet, hogy ne csak saját magadra figyelj, hanem a többiekkel is törődj. Mutasd meg a párodnak, hogy nagyon sokat számítanak neked a közös törekvések! A karácsonyi ünnepek alatt bőven lesz időtök minden alaposan és részletesen átbeszélni. 

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Nem szereted ha nyilvánosan kell részt venni valamilyen segítő akcióban, de nem tudod te miként adhatnál valamit. A legkézenfekvőbb számodra, ha felhívsz egy magányos, esetleg beteg embert, lehet az barát, ismerős és pár jó szót szólsz hozzá. El sem tudod képzelni mennyire sokat segítesz neki vele. Szereted a karácsony meghitt hangulatát, de ez sem sarkall semmiféle elhamarkodott cselekvésre. Ráérősen készülődsz még az utolsó adventi időszakban, kényelmesen, a fotelból nézegeted a webshopok kínálatát. Aztán az utolsó héten megijedsz, és egy füst alatt vásárolsz meg mindent. Legyen ez a karácsony egy olyan alkalom, ahol magadra is figyelsz, kizárod a külvilágot és a zavaró tényezőket! Szeretettel fordulj magad irányába is! Magányos vagy, ne aggódj, ne sírj, hiszen mindennek oka van! 

Halak

(02.20.– 03.20.) Nem kötelező úgy ünnepelni, mint a többség. Természetesen szuper, ha ki tudsz zökkenni a hétköznapokból, és át tudod élni az ünnep varázsát. De az is teljesen rendben van, ha erre egyáltalán nem, vagy csak részben vagy képes. A hét elején váratlan nehézséggel szembesülsz, és ez közvetlenül karácsony előtt egyáltalán nem esik jól. De bízhatsz azokban, akik életed folyását eddig is igyekeztek jó irányban tartani. Most is számíthatsz rájuk. Ha valami nem úgy alakul, ahogyan megszoktad, hajlamos lehetsz gyorsan felkapni a vizet, pedig most az lenne bölcsebb, ha mindenkivel megbeszélnél minden apróságot. Csak így tudod elejét venni a vitáknak, a feszültségnek. A karácsonyeste a nagy beszélgetések ideje, békésen fog eltelni.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu