Visszeres fájdalom

0
180
Fotó: steklo © 123RF.com

Akiknek vannak visszereik, azok azzal is tisztában vannak, hogy nem egyszerű velük az élet, mert sokszor okozhatnak fájdalmat.

A legtöbb esetben, amikor előkerül a visszeres fájdalom kérdése, akkor az emberek krémekkel és tablettákkal próbálják felvenni a harcot ellene, ám ez sokszor nem célravezető.

Sajnos ez a fajta fájdalom nagyon makacs, így a krémek és tabletták nem mindig segítenek, vagy nem eléggé. A hatékony eszközök a pólya és a kompressziós harisnya, melyek viselése nem a legkellemesebb, de a fájdalmat valóban jól enyhítik.

Sarkalatos kérdés lehet az is, hogy ha már kialakult a visszeresség, akkor mit tehetünk ellene, hogyan vehetjük fel a küzdelmet. Hiszen nem mindegy az sem, hogy milyen mértékű problémáról beszélünk. A kisebb volumenű gondokra tökéletes megoldás lehet a pólya, a kompressziós harisnya, a krém, a tabletta, de van, amikor a doktornak ennél komolyabb eszközökhöz kell nyúlnia.

A tágult visszereket célszerű megoperálni, mert a későbbiekben súlyos vénás pangáshoz vezethetnek, ami károsítja a bőr vérellátását. Ez pedig egyenes út ahhoz, hogy a gombás és a bakteriális fertőzések könnyebben alakuljanak ki, ami a kellemetlenségeket a sokszorosára fokozza.

Tornával a visszerek ellen

Amikor egy probléma kialakul, akkor mindig olyan megoldásokat keresünk, amik könnyűek és egyszerűek. Ez azonban sokszor nem célravezető, vagy ha igen, akkor sem mindegy, hogy az intenzitását és a kivitelezését hogyan képzeljük el. A torna nem rossz ötlet, de mindenképpen érdemes ezt orvossal egyeztetni, hiszen előfordulhat, hogy többet ártunk vele, mint használunk.

A torna alapvetően jó az ereknek, hiszen megkönnyíti a vér visszaáramlását a szív felé, vagyis csökkenti a vénás pangást. De ez csak abban az esetben igaz, ha a megfelelő mozdulatokat végezzük, és a megfelelő erősséggel. A fokozott, nagyon erős fizikai terhelés már nem tesz jót az ereknek. Ezért mindenképpen érdemes konzultálni a kezelőorvossal.

Forrás: Galenus

A cikk a Patika Magazin Rejtvényújságban jelent meg.