Megjelent Dr. Szauder Ipoly: Kardiológiai szófejtő című kötete

0
4166

Dr. Szauder Ipoly belgyógyász, kardiológus, hypertonológus, osztályvezető főorvos, egyetemi előadó, számos publikáció, szakkönyv szerzője, európai kardiológus és hypertonia specialista címek birtokosa. A szívbetegségek és a magas vérnyomás összefüggéseinek elkötelezett kutatója, több mint három évtizedes belgyógyászati-kardiológiai kórházi gyakorlata során új diagnosztikai eljárások kidolgozója.

Rohanó világunkban a túlterhelt orvosnak kevés ideje jut részletes magyarázat adására, pedig az érdeklődő betegek, hozzátartozóik joggal szeretnék tudni, hogy a leletbe, zárójelentésbe írt kifejezések lefordításán túl mi ezeknek a jelentése és jelentősége. Az internet információhalmazai pedig a szakismeretek hiányában gyakran tévútra vezetik a laikusokat.

 

 

A kardiológia, mint az orvoslás minden más, speciális területe, sajátos nyelvezettel rendelkezik, orvosi szakkifejezései, rövidítései gyakran még az ebben nem járatos orvos számára is fejtörést okozhatnak. A könyv ebben is próbál segítséget adni: a kardiológiai szakkifejezések magyarításán túl, szócikkek formájában elmagyarázza ezek jelentését, kitér egyes betegségek, vizsgálatok részletesebb ismertetésére. Mintegy 2000 kardiológiai és hypertonológiai kifejezést és rövidítést ismertet, ezek latin-görög alakja mellett az elfogadott magyar írásmódot is. A kardiológiai szókészletet és magyarázatukat a szerző elsősorban saját kardiológiai gyakorlatából, valamint a forrásmunkákban felsorolt szakkönyvekből merítette. Abban a reményben kel útjára a kardiológiai szófejtő, hogy a kardiológiai nyelvezet megértése ne csak közelebb hozza egymáshoz az orvost és betegét, hanem a betegségek jobb megismerése által, ezek elfogadásában-kezelésében is javuljon az orvos-beteg kapcsolat. A kiadványt haszonnal forgathatják a gyógyszerészek, a kardiológia iránt érdeklődők, az egyetemisták, az egészségügyi dolgozók is.

 

A Könyvfesztiválon Dr. Szauder Ipoly dedikálta nagysikerű Kardiológiai szófejtő című kötetét:

 

 

A könyv ára 3900 Ft.

 

Keresse a nyagobb könyvesboltokban!

 

A könyv megrendelhetők utánvéttel:

  • Telefon: (1) 467- 80 60
  • Emailen: galenus@galenus.hu
  • Faxon: (06-1) 363- 9223
  • Levélben: 1437 Budapest 70 Pf. 275
  • Galenus webshopjában: www.galenus.huHa 2013. július 15-ig megrendeli webshopunkban ezt a kötetet 5% kedvezményt ajánlunk fel Önnek + a postaköltséget is mi fizetjük.

Aki személyesen veszi át szerkesztőségünkben a kötetet, annak 10 % engedményt adunk a könyv árából!

Galenus