„- Mit keres? 
– Egy életen át tartó pillanatot.” 

Kos

(március 21.–április 20.) A hét eleje kicsit nehézkesen indul be, de hidd el, ez csak a mozgalmas vihar előtti csend! Ahogy telnek a napok, egyre több energiát érzel majd magadban, és egyre élettel telibb, határozottabb és céltudatosabb leszel. Óriási átalakulásra készülsz, aminek az elkezdése ezekben a napokban javasolt. Fontos: A hideg idő beköszöntével hajlamosak vagyunk bezárkózni a négy fal közé és lemondani a szabadtéri programokról. Pedig a túraszezon nem ér véget a falevelek lehullásával, sőt. Ilyenkor nyílik lehetőség a természet olyan arcának a megismerésére, amelyre más évszakban nincs lehetőségünk. 

Bika

(április 21.–május 21.) Az utóbbi időben inkább csak sodródtál az eseményekkel, nem igazán tudtad, merre indulj tovább. Most viszont a csillagok segítségével kezd kitisztulni, hogy ki vagy, ki akarsz lenni, és mit is szeretnél pontosan. Ha nem a jó ösvényen haladsz, most lekanyarodhatsz róla, de arra is kapsz jelet, ha már rátaláltál a neked kijelölt útra. Tedd magadévá a benned rejlő erőket és légy büszke magadra! A késő őszi komor időjárás, sajnos a hangulatunkra negatív hatással lehet. Ugyanakkor ez az évszak is megannyi örömet tartogathat számunkra, csak fel kell tudnunk fedezni.

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  Megállás nélkül nyüzsögsz, aktív társadalmi életet élsz, így számos új emberbe fogsz beleszaladni. Jóleső érzéssel tölt el mindenféle tanulás, szélesedik a látóköröd. Ha egyedülálló vagy, a hét első felében találkozhatsz egy nagyon szimpatikus úrral/hölggyel, aki felkelti érdeklődésedet. Kerüld a drámai, és bonyolult helyzeteket, véleményedet szükség esetén tartsd meg magadnak! A növények közül rengeteg színűt választhatunk. Számos dekorációhoz valót magunk gyűjthetünk be a kertből, vagy az erdei séták során. Ne szalasszuk el a lehetőséget: díszítsük fel az ajtót, a kertkaput! Ne hagyjuk ki a járdát, az utcafrontot, a lépcsőt sem! 

Rák

(06.22.–07.22.)  Elképesztően kitartó vagy. Hatalmas a munkabírásod, de valahogy az utóbbi időben mégsem kaptad meg ezért az anyagi megbecsülést. Szerencsére novemberben meghallgattatnak az ezzel kapcsolatos imáid, és elindul valamiféle támogatási, fizetésemelési folyamat. Ne szégyelld a boldogságot, amit emiatt érzel, hiszen ezt már nagyon megérdemelted! Közeledik a tél, amire nemcsak a ruhatárunkat, hanem az immunrendszerünket is érdemes felkészíteni. Ha nem tabletta formájában szeretnénk ezt megtenni, válasszuk a gyógynövényeket! Azon túl, hogy a belőlük készített tea kiváló megfázás elleni szer, használhatóak emésztési zavarok, epegyulladás és menstruációs görcsök enyhítésére is. Ezek mellett fertőtlenítenek, csillapítják a fejfájást és mentás aromájuknak köszönhetően a légutakat is tisztítják. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) A Nap harmóniát, a közös gondolkodást erősíti, így a közeli jövőben, a te életedben ezek az érzések, állapotok fognak eluralkodni. Ezekben a napokban nyitottabb, rugalmasabb leszel. A szerelmedet boldoggá akarod tenni, és most a régi sérelmeket is meg tudjátok beszélni, így kapcsolatotok új alapokra fog épülni. Az új kezdetet, a vállalkozások pedig az anyagi biztonságot is meg fogják hozni. Fontos: A nyáron kint tartott cserepes növényeket vigyük be még a fagyok előtt, vagy tegyük őket védett helyre! A fűtött lakások száraz klímája nem kedvező az eredetileg trópusi, párás, félárnyékos, mérsékelten meleg környezetben élő szobanövényeknek, ezért sokat kell öntözgetni, permetezni és a fűtést szabályozni növényeink miatt. Különben megsárgulnak, foltosodnak, elhullajtják a leveleiket. 

Szűz

(08.24.–09.23.) Novembernek eme hetében a Szűz csillagjegyűeknek meg kellene oldaniuk a magánjellegű gondjaikat, amilyen a lakásfelújítás, a gyerekszobák kialakítása, berendezése, de házastársukkal, párjukkal is rendezniük kell a viszonyukat. A Mars és a Vénusz hatására sok romantikus pillanatra, erotikára számíthatsz. A munkahelyeden nagy változások lesznek, de ez nem fog komolyabb feszültséget okozni számodra. Fontos projektbe kezdhetsz, ezen kell a következő időszakban dolgoznod. Ezidőtájt sok teendő van a házban, és a ház körül is, a takarítástól a ruhák elpakolásán át a kert téli felkészítéséig. Nyári ruhák, nyári ágynemű bedobozolása, téli holmik elővétele. Ehhez nem árt beszerezni új tárolódobozokat. Új ágyneműt, takarókat, pokrócokat úgyszintén.

Mérleg

(09.24.–10.23.)Érdekes hétnek nézel elébe. Az anyagiak terén javuló tendencia mutatkozik, szép lassan megvalósíthatod álmaidat. Szerelmi életed is lassan átalakul, akár házasságot is köthetsz szíved választottjával, de le is zárhatod a nem működő kapcsolatodat. Egészséged miatt nem kell aggódnod, arra azonban törekedni kell, hogy immunrendszeredet szinten tartsd. Tudod, ép testben ép lélek. Amennyiben helyhiányban szenvedsz, nem mindegy, hogyan tárolsz. Érdemes gyakran átnézni a (ruhás) szekrényeket, újrarendszerezni a dolgokat. Amit huzamosabb ideje nem használunk, attól érdemes megválni, például jótékony célra felajánlani. Vásároljunk olyan tárolódobozokat, amiket egymásba lehet pakolni! Nézzünk szét az eldugott helyeken: az ágy alatt például rengeteg, tárolásra alkalmas hely is lehet. Vásároljunk olyan tasakokat, amikből porszívó segítségével ki tudjuk szívni a levegőt, így akár harmadával kevesebb helyre van szükségünk!

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A Nap, ha nem is most van a legnagyobb ereje, mégis aranyló fénnyel ragyogja be az életedet. Légy hálás és boldog, mert sok lehetőség nyílik meg előtted! Például legyőzheted végre a benned munkálkodó sötét erőket, rémeket. Nagy az esélye, hogy egy olyan emberrel fogsz találkozni, aki az érzelmek terén feje tetejére állítja az életed. Fedezd fel az erőt, a hitet és legyen kitartásod! Ha egyedül élsz, vesd be a csábító erődet, és hódítsd meg azt az embert, aki nagyon tetszik neked! Nagyon gyorsan telik az idő, nemsokára újra itt az advent, a karácsony. Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen, érdemes már most elkezdeni tested, lelked megerősítését, belső békéd megteremtését Sokan vannak, akikkel törődnöd kell, így magadra amúgy kevés időd lesz, ezért is érdemes már most elkezdeni. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Jó híreket kapsz, még akkor is, ha a novembernek eme hete nehézkesen indul számodra. A bolygók segíteni fognak, lelkessé, pozitív szemléletűvé válsz, amely az életed szinte összes területére ki fog hatni. Minden esélyed megvan arra, hogy anyagi javaid gyarapodjanak. Eljő az idő, amikor komolyabb összegeket különíthetsz el álmaid lakására. Jó egészségi állapotban vagy, de öltözz fel rendesen, mert könnyen megfázhatsz! Hideg téli napok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel, sütik, némi forró ital, színes gyertyák fényei, barátok, vagy család, a lényeg, hogy együtt legyünk. Ajándékozd meg magad egy – egy nyugodt órával, vendégeidet meg néhány finom falattal, meleg itallal! 

Bak 

(12.22.-01.20.) A bolygók helyzetének alakulása a következő napokban úgy fejlődik, hogy nem csak az otthonodban sikerül rendet, tisztaságot teremtened, hanem a fejedben is. A Jupiternek köszönhetően romantikusabbá válsz, életed stabilabb, megbízhatóbb lesz. Ha még egyedül élsz, de szeretnél egy stabil társat, az évnek hátralévő időszaka a legnagyobb szerelmet hozhatja el számodra. A nemszeretem időjárás arra ösztönöz, hogy segítsd azon embertársaidat, akiknek az utca lett otthonuk. Gyújtsd meg a remény szikráját, hogy egy meleg takarót, ruhát, vagy ételt adva, pár percig felejtsék el a nyomort, amiben élnek! Adni mindig jobb, mint kapni.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) A Szaturnusz segítségedre lesz abban, hogy a helyes irányba haladjon az életed. A kapcsolatodban lehet, hogy fullasztó helyzetekkel kell szembenézned, de aránylag gyorsan lecseng, tisztázódik minden. Mindenkivel légy kommunikatívabb, nyugodtan mond el a véleményedet annak érdekében, hogy a jövőben elkerüld a viszályokat. Mivel magas a szociális érzékenységed, ha teheted és kedved is van hozzá, csatlakozz te is valami segítő csapathoz, mint például online meseolvasás beteg gyerekeknek, utcai szociális szolgálat, vagy telefonügyelet a bajba jutottaknak. Azon ne lepődj meg, ha agresszíven reagálnak segítőkészségedre! Nem rád haragszanak, hanem az egész világra. És persze saját magukra… 

Halak

(02.20.– 03.20.) Pályailag, és a magánéletedben is egy vegyes érzelmekkel teli hét vár rád. A munkahelyeden az elmúlt időszak küzdelme, a másokhoz való korrekt hozzáállásod és becsületes munkavégzésed pedig meggyőz másokat. Lehetséges, hogy fizetésemelést kapsz, vagy valamiféle jutalomcsomaggal lepnek meg. De előfordulhat, hogy lesznek kezelések is, melyek egészség szempontból nagyon fontosak. Bízzál, és tudd, minden megoldódik! Ezen a héten számodra a kényeztetés kap elsődleges szerepet. Egy kellemes rózsaszirmokkal teli fürdő, egy kneipp taposás, vagy masszázs az egekig repít. Akár több értelemben is. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu