Modern randikalauz – így hódítsunk a kütyükkel

0
981

A randevúzgatás napjainkban már korántsem olyan egyszerű, mint néhány évtizeddel ezelőtt volt. Régebben egyértelműek voltak azok az etikett szabályok, amelyeket egy romantikus találkozó alatt érdemes volt betartanod: a férfi kinyitotta az ajtót a nő előtt, le- és felsegítette a kabátját, időben hazavitte. Ma, amikor a modern technológia már karnyújtásnyira van tőünk, fontos, hogy a romantikus pillanatokban is tudjuk, mikor vegyük elő a zsebebből az okostelefont, vagy éppen mikor tegyük el, hogyan hívjuk el a kedvest a randira, és értesítsünk-e másokat a találkozóról.

A közelmúltban készült Techonomic Index felmérés rámutatott arra, hogy emberek többsége úgy véli, a technológia segít áthidalni a modern élet által támasztott fizikai akadályokat: az okostelefonoknak, számítógépeknek és nem utolsó sorban a közösségi hálózatoknak köszönhetően könnyebben tartjuk a kapcsolatot szüleinkkel, barátainkkal, és ha betartjuka modern randiszabályokat, a kedvessel is sok intim pillanatot tölthetünk közösen.

1.    Tipp: Közösségi háló helyett használjuk a telefont

A felmérések igazolják, hogy a barátokkal a telefon mellett leginkább a közösségi csatornákon kommunikálunk, így joggal merül fel mindannyiunkban az az ötlet, hogy a Facebook Messengeren hívjuk el kedvesünket egy vacsorára vagy romantikus sétára. Ezt a fórumot azonban tartalékoljuk inkább egy baráti találkozó megszervezésére, a kiszemeltünket pedig inkább hívjuk fel! Higgyék el, a hang sokkal meggyőzőbb lesz a puszta betűknél.

2.    Tipp: Csak akkor vegyük elő a telefont a randin, ha párunk beleegyezett

Ha párunk beleegyezik, hogy elővegyük a telefont, például azért, hogy képet készítsünk róla, vagy megmutassuk a családtagjainkat, kisállatainkat, nyugodtan előbújhat a kis digitális kedvenc a táskából, vagy a zsebebből. Ellenkező esetben jobb, ha inkább kikapcsoljuk a randi idejére! Nem kell bejelölni a helyszínt egy közösségi oldalon sem! Semmi szükség arra, hogy a többi ismerősünk tudjon róla, merre randevúzgatunk. Tartsunk szemkontaktust, és felejtsük el a telefon nyomkodását, hadd érezze a kedves, hogy most ő a legfontosabb nekünk.

3.    Tipp: Beszéljünk minél többet

A Techonomic Index kutatás szerint többségünk úgy látja, a technológia közelebb hoz bennünket egymáshoz: a válaszadók fele a technológiai vívmányoknak köszönhetően gyakrabban beszél szüleivel, testvéreivel, barátaival. Használjuk ki a technológia adta lehetőséget! Üzenjünk kedvesünknek telefonon, mondjuk el, milyen jól éreztük magunkat a találkozón, küldjünk neki virtuális képeslapot. Éreztessük vele, hogy folyton ő jár az eszünkben. A Techonomic Index felmérés szerint az egymástól távol élők fele felhívja egymást este, hogy jó éjszakát kívánjon. Túlzásokba azonban ne essünk, és felejtsük el a hajnali háromkor küldött „Fenn vagy még?” üzeneteket is.

4.    Tipp: Ha nem jött össze, személyesen beszéljük meg

A Techonomic Index felmérésből az is kiderül, hogy a technológiát nemcsak kapcsolatteremtés, de sajnos a kapcsolat lezárásában is igénybe veszik az emberek, 14-ből egy (7 százalék) ugyanis SMS-ben szakít partnerével, sőt 4 százalékuk erre a közösségi hálókat használja. Ne legyünk udvariatlanok! Ha nem jött össze a kapcsolat, azt érdemes szemtől szemben közölni a másikkal, főleg ne oszuk meg a történteket a közösségi hálókon, ez csak a párra tartozik!

Samsung