Fotó: gettyimages

Kos

(március 21.–április 20.) Ha letelt a munkaidőd, akkor utána kezdetét veheti a szórakozás, hiszen a Mikulástól a csokin kívül kalandot is várhatsz. Mondj igent a barátaid meghívására! Ha van párod, akkor ő egy romantikus randevúval lephet meg. Igazán emlékezetes időtöltésben lesz részed akkor is, ha „csak” a karácsonyi vásárba látogattok ki. Lelki érzelmeid, testi vágyaid most rendkívül intenzívek lesznek.

Adventi bölcsesség: Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy “meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk”. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől még semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb.

Bika

(április 21.–május 21.) Jól nyisd ki a füled, mert a Mikulás jó hírekkel fog meglepni, ez pedig alaposan fel fogja dobni a hangulatodat. Lehet, hogy valaki futárral juttat el hozzád ajándékot, vagy éppen a Mikulás csenget be hozzád, vagy gyermekeidhez. Most az élet sok területén, így a szerelemben is, fent, lent érezheted magad: a régi együttélésekben, házasságokban is magasra csaphat a szenvedély lángja. Aminek az is lehet az oka, hogy egyikőtök – vagy talán mindketten – kikacsingattok a kapcsolatból, de aztán rájöttök, hogy nem tudtok egymás nélkül meglenni.

Adventi bölcsesség: Az adventi koszorú hagyománya a lelki megtisztulásra ad alkalmat. Négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapját jelképezi. A gyertyák olvadó viasza és az egyre növekvő láng jelzi lelkünk megtisztulását bűneinktől, és a fény eljövetelét.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A te Mikulásod egy kicsit pajzán idén, de ne haragudj meg ezért rá, hiszen ő csak azt adja, amire te is vágysz, ez pedig a testi és lelki, örömteli szerelem. A napján zsákjában ott a dió, mogyoró, és mindenféle csupa jó. Ha párban élsz, az ünnepek előtti időszak egy új szint meglépését hozza el számotokra. Most sok olyan bensőséges beszélgetésetek lehet, amely tiszta képet ad rólatok és az együtt tervezett jövőről.

Adventi bölcsesség: Elődeink azt tartották, hogy az advent négy hetében mintegy próbatételként négy különböző – mindannyiunkban ott rejlő, de a fény újjászületését megelőző „sötét” időszakban háttérbe szoruló – tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban. Ezek a következők: igazságosság, mértékletesség, bátorság és bölcsesség. Egyes nézetek szerint a szellemi világ ilyenkor kevésbé aktív – valószínűleg arra kívánnak ösztönözni bennünket, hogy vegyük a kezünkbe a sorsunkat.

Rák

(06.22.–07.22.)  A Mikulás azzal lep meg, hogy hozzád küld valakit, aki meg fog ajándékozni téged. Talán végre megkapod azt, amire nagyon vágytál, de lehet, hogy csak jelképes, mégis sokatmondó ajándékban lesz részed. Ha van kapcsolatod, a közös ünnepi készülődés élményekkel és humorral lesz teli, és persze, csordultig szerelemmel. A köztetek szövődött érzelmi szálak most még erősebbre fonódnak.

Adventi bölcsesség: Nézzünk szembe önmagunkkal, különösen az árnyékainkkal és a félelmeinkkel, hiszen azok csak így oldódhatnak fel! Legyen merszünk felvállalni azt, amit valójában szeretnénk! Hozzuk meg régóta halogatott döntéseinket, és ha kell, lépjünk tovább! Mindehhez a bátorság angyalától kérhetünk erőt.

Oroszlán

(07.23.–08.23.)  A Mikulás egy nyugodt és békés nappal ajándékoz meg. Most senki és semmi nem idegesíthet fel. A főnököd nem rajtad fogja levezetni a mérgét, az emberek is normálisak lesznek a munkahelyeden és a környezetedben, de a galibák és a kellemetlenségek is elkerülnek. Ha van párod, akkor a bosszantás helyett ő is simogatni fogja a lelkedet, de ha még nincs, ne csüggedj, mert a végét járó esztendő új szerelmet hozhat.

Adventi bölcsesség: Tudatosítsuk magunkban, hogy a valódi bölcsességet nem „kívülről” kapjuk, hanem bennünk rejlik – és meg is találjuk, ha nem csak a fejünket használjuk, hanem a szívünkre is hallgatunk! Kérjük ehhez a bölcsesség angyalának segítségét.

Szűz

(08.24.–09.23.) Jó nagy adag szerencsét kapsz ajándékba a Mikulástól. Mindegy, hogy a munkában, szerelemben, anyagi életben, vagy egy kényes ügyben lesz szükséged szerencsére, a Mikulás elintézi, hogy megkapd amit szeretnél. Párban a karácsony előtti időszak csupa romantika és titkolózás lesz. Ne ijedj meg, csak az ajándékok kapcsán! A játékosság mindkettőtökben tovább táplálja a lángot, és érzelmeitek a tetőfokára nőnek. Sokan fognak irigyelni benneteket.

Adventi bölcsesség: A szeretet beáramlása előtt múltbeli sérelmeink elengedésével nyithatunk kaput. Ennek alapvető feltétele az elengedés és a megbocsátás. Kérjünk erőt a szellemi világ fényképviselőitől – az angyaloktól és az arkangyaloktól – ahhoz, hogy meg tudjunk bocsátani önmagunknak és mindazoknak, akik valaha fájdalmat okoztak nekünk!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Kicsattanó egészségi dolgokkal ajándékoz meg a Mikulás. Lesz közte vitaminbomba, edzési terv, sőt tornaruha is. Ha eddig betegeskedtél, akkor mától jobban fogod érezni magad. Este végre puszit adhatsz a szeretteidnek, mert nem kell félned, hogy átadod nekik a bacikat. Ha párban vagy, a hónap során a kedvesed kissé féltékeny lehet, hiszen egy harmadik személy jelenik meg a képben, aki szívesen elhódítana. Amennyiben viszont a kapcsolatotok sziklaszilárd, nincs oka aggódni.

Adventi bölcsesség: Nem is az a lényeg, hogy hol vagyok, hanem hogy a békességet megtaláljam. A magunk békéjét kell megtalálnunk, a helyünket a világban, hogy megértsük, hol tartunk, s jó úton járunk-e.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A Mikulás egy új baráttal, ismerőssel, szerelemmel lephet meg téged. Találkozhatsz valakivel, aki komoly hatással lesz az életed alakulására. Ha most ezt nem hiszed, akkor is járj nyitott szemmel, a részleteket pedig bízd a Mikulásra! Ha párban élsz, sok elfoglaltságod elvehet némi időt abból, amit a kedveseddel tölthetsz. Talán ez bosszant majd, de ő megértő lehet, illetve megtalálhatjátok a módját, hogy mégis kihozzátok a lehetőségekből a legtöbbet.

Adventi bölcsesség: Karácsony előtt három héttel minden üzletet be kellene zárni, csak pici élelmiszerboltok lennének nyitva. Mindenki otthon üldögélne, s beszélgetnének, játszanának, zenét hallgatnának a családok egy jó pohár bor mellett. Fel kellene készítenünk a lelkünket, hogy befogadja az ünnepet. Egyelőre a legtöbb, amit tehetünk, hogy saját magunkban felépítünk egy ilyen vágyálmot, és próbáljuk követni az útvonalat.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A Mikulás azzal lep meg, hogy egy rég nem látott ismerőssel hoz újra össze. Lehet, hogy pont ma találkozol egy gyerekkori barátoddal, kamaszkori szerelmeddel, akivel felidézhetitek a régi szép emlékeket. Ezt a találkozást varázslatosnak fogod érezni. Egyedülállóként gondolataid jelentős hányadát az ünnepek előtti munkahelyi hajtás töltheti ki, így most nem jut időd a nézelődésre. Nézelődik helyetted más: decemberben megtetszel valakinek titokban, de csak bátorságát összeszedve fedi majd fel vonzalmát.

Adventi bölcsesség: A december egy nagy, vörös bársonyfotel, amibe jó beleülni, ha hazamész. Pezsgőbontással kezdődik, és azzal ér véget. Ha szerencsések vagyunk, leszakad a hó is, és mindent tisztára mos. Elfedi a fehér lepel a bánatokat.

Bak 

(12.22.-01.20.) A Mikulás azzal ajándékoz meg, hogy egy fontos dolgot tudsz meg. Talán egy pozitív titokról lesz szó, esetleg valakiben kellemesen fogsz csalódni, vagy rájössz, hogy valaki előnyére változott meg. Ha egyedülálló vagy, sok változást tervezhetsz, melyekhez jó hátteret ad a jelenlegi függetlenséged. Életedet ráncba szedheted, és egy jobb időszak következhet el, melyben kiegyensúlyozottabb leszel. Jó fészek ez egy új szerelemnek is!

Adventi bölcsesség: Decemberben senki sem szomorú. Ilyenkor az emberek hazalátogatnak a családhoz, még az a rokon is hazamegy, aki nyáron haragudott. Megpusziljuk anyát, és megöleljük apát. Együtt vagyunk. Szeretjük a kollégákat is, prémiumokat osztogatnak, megdicsér a főnök, és fényesbe öltöztetjük az ablakokat, csakúgy, mint a szívünket.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Miklós napjának környékén a bolygók állása előhozza belőled a játékos gyereket. Meglepheted a kollégáidat, diáktársaidat, barátaidat, családodat, párodat bármilyen aprósággal. Minél játékosabb az ajándék, annál több mosolyt kapsz cserébe. A Nyilas újhold az anyagi céljaid elérését támogatja. Az is lehetséges, hogy decembernek eme hetében valamilyen új tanfolyamra iratkozol be, de akár tervezheted lecserélni az autódat is. Legyen az bármi, mindenképpen gyarapodsz valamilyen formában.

Adventi bölcsesség: Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.

Halak

(02.20.– 03.20.) Furcsa ajándéknak tűnhet, de a Mikulás szerint van valami, amiről mindenképpen tudomást kell szerezned, ami jó irányba fogja terelni az életed. A heti horoszkóp szerint a következő időszakban fontossá válik az igazság keresése, de fontos felismeréseket találhatsz a céljaid eléréséhez is. Jelentős projekt kezdetét jelzik a bolygók, ami lehetséges, hogy még csak nagyon kezdeti állapotban van, de a lényeg, hogy tudd, hogy mit szeretnél. Az elhúzódó előkészületek ugyanakkor ne vegyék el a örömed.

Adventi bölcsesség: A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár – jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu