(Fotó: 123rf.hu)

2019. december 14-től 20-ig

Kos

A hét elején kiváló passzban leszel, a sok munka, rohangálás sem zavar. Elégedettséggel tölt el, hogy remek tempóban haladsz teendőiddel. Hét közepétől be kéne vonnod kollégáidat is teendőkbe, mert közösen még hatékonyabbak lesztek. Használd ki ezt a pár napot, mert a hétvége felé magánéleted leköti a kapacitásod nagyobb részét! A Merkúr szerint a párod és/vagy a családod fejtörést okoz majd neked, ami még az elkövetkező hétvégére is rányomhatja a bélyegét. Vond be őket a megoldásba, ne akarj most semmit se csak egyedül megoldani!

Bika

Úgy tűnik, nem a hétfő lesz a kedvenc napod. Sok munka, számtalan unalmas feladat, nagy hajtás lesz osztályrészed. Szerencsére több olyan ember vesz körül, akiknek zseniális a humora, jól megnevettetnek téged. A hét második felében valami többe fog kerülni, mint tervezted, ami pedig igencsak rosszul érint. Mert ahogy közeledik a karácsony, úgy apad a bukszád. Ne feledd, készülhetsz úgy is, hogy sütsz egy pár illatos mézeskalács figurát, puszedlit, vagy bejglit, annak mindenki nagyon fog örülni! Ne hagyd, hogy az elüzletiesedett karácsony beszippantson téged is!

Ikrek

Szükség lesz a rád jellemző nyájas kedvességre, hogy kezelni tudd azokat a mogorva embereket, akikkel váratlanul lesz dolgod. Nem kell semmi mást tenned, mint önmagadat adni, akinél pedig látod, hogy irigy és gonosz, azokat kerüld ki nagy ívben! Különben rossz rezgésük könnyen rád is átragadhat. A napokban, ha nem figyelsz megállíthatatlanul, folyik ki a pénz a kezedből. Éppen ezért most különösen fontos, hogy ossz, szorozz, tervet készíts a kiadásaidra, máskülönben az ünnepekre kerülsz mínuszba. Kár pénzzel mérgezni a meghitt ráhangolódást, a lelkedben lévő szeretetből adj sokat! 

Rák

Egész jól viseled az éles nyelvű kollégákat, a kicsit nagyon egzaltált főnökeidet,(Merkúr hatás!), ügyesen tudod humorral kezelni a beszólásaikat. Majd szerdától egyre érzékenyebbé válsz. Innentől egyre többet foglalkoztat a párkapcsolat, annak minősége, vagy annak hiánya. Közeledik a karácsony, ami felfokozza az érzelmeket. Elkap egyfajta segítő vágy is, még nem késő, van időd pár csomagot készíteni a nélkülözőknek. Hétvégén a vasárnapot jobban fogod kedvelni azért is, mert már a harmadik gyertyát gyújthatod meg az adventi koszorún. Erről is tudod, lassan megtörténik a csoda, beköszönt a karácsony. Olyan vagy, mint egy kisgyerek, de ez nem baj, inkább örülj neki!

Oroszlán

Kedvedre valóan indul a hét a Bak Holdnak köszönhetően, hiszen végtelen nyugalmat érezhetsz, így megtervezheted a heti teendőidet is. Keddtől rengeteg munka vár, de nyugi, megtervezve, rendszerezve túléled a nagy iramot. Nem lesz egyszerű dolgod, mert mindenki rohan, löki fel a másikat, beszólogat, ahogy ilyenkor szokott ez lenni. A főnököd is feszült, ami átragadhat rád. Ne hagyd! Csütörtökön a Hold és a Merkúr egy nagy fordulatot vesz, ami számodra egyfajta megkönnyebbülést jelent. Talán ennek is köszönheted, hogy egyre erősebben érzed az ünnepi hangulatot. Hétvégén mozdulj ki, ha vannak gyerekeid, vidd el őket korcsolyázni, vagy barátokkal, kedveseddel forraltborozzatok!

Szűz

A gyönyörű decemberi Hold erősen hatékonnyá és ambiciózussá tesz téged. Mintha le sem akarnál állni. Pedig ez hoz elismerést a munkádban, a kommunikációkban, és úgy általában mindenben. Péntektől azonban egyfajta, más hatás érvényesül, legszívesebben begubóznál: semmi kedved sem lesz zsúfolt, zajos helyekre menni. Munka után sietsz haza, és folytatod a lakásod karácsonyi díszítgetését. Tedd azt, ami jólesik testednek /lelkednek! Hagyd, hogy az illatok átjárják otthonod mindenféle kis zegzugát! 

Mérleg

Ezen a héten minden eddig el nem végzett feladatod egyszerre tornyosul eléd, legyen ez a munkahelyeddel, vagy az otthonoddal összefüggésben. Amennyiben jól tervezel, és szervezel, akkor egyrészt átlátod, mit kell megcsinálnod. Másrészt időt spórolhatsz meg, ami végül az anyagi vonalat is erősítheti. Akadnak nehézségeid, lesznek olyan kiadásaid is, melyekkel nem számoltál, s a legfontosabb, hogy senkinek ne adj kölcsön.

Skorpió

Anyagiak szempontjából az ünnepre készülődés kellemesen fog alakulni, gondokkal nem kell szembenézned. Döntéseidet jó időben és jó helyen fogod meghozni, ami boldoggá és elégedetté fog tenni. Ha év közben voltak is gondjaid, és még nem oldódtak meg, most valami csoda folytán rendeződni fognak. Jól teszed, ha okosan tervezel, s magadnak is húzol egy határt, nehogy a végén meginogjon alattad a talaj. A tőzsdét, vagy más innen – onnan jól hangzó üzleti variációkat messzire kerüld el! Így a következő évet már nem kell problémásan indítanod.

Nyilas

Ez a hét nem lesz zökkenőmentes, hajlamos lehetsz a felületességre. Megtörténhet, hogy túl nagy kockázatot vállalsz. Egy valódi nagy kísértéssel fogsz szembesülni, mivel lehetőséged nyílik egy hosszú és távoli utazásra, amely nem csak részben, hanem alapjaiban is megváltoztathatja az életedet. Jól gondold meg, hogy belevágsz-e, mert onnan hazatérve már semmi sem lesz olyan számodra, mint előtte volt! Egy másik világba térsz vissza, ha egyáltalán hazatérsz.

Bak 

A kíváncsiság mindig is benne volt a véredben. Így nem meglepő, hogy felfokozott lesz az érdeklődésed, amikor egy lehetőség, hogy belevágj életed egyik nagy kalandjába, kézzelfoghatóvá válik. Komoly döntés lehet ez részedről, ha elkezded, már nem lehet visszacsinálni, ezért mindent alaposan fontolj meg! Mindent megváltoztathatsz magad körül, ha akarod. A csillagállásaid jó szelet ígérnek.

Vízöntő

Vegyes érzésekkel készülsz a karácsonyra. Minden gyertya meggyújtása izgalommal tölt el, de valahogy mégis sokat aggódsz és agyalsz. Bánt a szegények sorsa, hiányoznak a szeretteid, akik elköltöztek ebből a világból, és sorolhatnám. Nem baj, ha ezeken a gondolatokon végigmész, de jusson eszedbe a sok szép, és jó is, ami történik veled.  Könnyű dolga van annak, aki ajándékot szeretne neked, mert minden természetbarát terméknek, azon felül még az őszinte, jó szónak is nagyon örülsz.

Halak

Decembert írunk, ami nemcsak a karácsonnyal járó ünneplést jelenti, hanem a közeledő év végi lezárást is. Megeshet, hogy némi túlköltekezéssel jár. Vedd számításba az elért sikereket és kudarcokat! Ez az az időszak, amikor ajánlott aprólékosan tervezni, és szervezni, aztán békében ünnepelni. Nem a külsőségek fontosak, hanem az, hogy szeretetben legyél együtt azokkal, akiket kedvelsz. A Halak örülne, bárminek, amit szívből ajándékoznak. Egy kis karkötő, egy nyaklánc, de valami könyv is nagy boldogságot okoz.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu