Fotó: pixabay.com

2020. február 29-től március 6-ig

A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van. A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Egy próbát megér, hogy kipróbáld, rád milyen hatást gyakorolnak….

Kos

A Mars és Merkúr feszült fényszögei saját határainkat feszegetik ezekben a napokban. Céljaink beteljesülése érdekében szerencsés, ha most ki merjük mondani érzéseinket, gondolatainkat mindenféle „félsz” nélkül, és nem azon szorongunk, hogy istenem, csak meg ne bántsuk a másikat… Egyébként szorongás, stressz, illetve versengés jellemzi ezt az időszakot. Remek önérvényesítő napok ezek, pl. konfliktusaink tisztázására. A konfrontációkat nem kerülni, megoldani kell! Az otthoni események időd nagy részét lefoglalják, miközben érdemes azon elgondolkodnod, hogy életedet milyen irányba szeretnéd terelni, hivatásodban milyen következő lépcsőfokra vágysz. Ha egyszerre öt dolgot akarsz megvalósítani, lehet, hogy egyikből sem lesz semmi, de ha egyszerre egy dologra koncentrálsz, lehet, hogy több idő jutna magadra, és a saját kis életedre.

Számodra az egyik legerősebb, energetizáló hatással rendelkező fa a bükk. Ha teheted, sétálj közelében, ölelj át egy ilyen fát!

Bika

Több bolygóállás bátorságot adhat szembenézni minden elrejtett, eltitkolt problémával. Ez a pár nap összefügg az elengedéssel. Engedjük el azt, ami nem működik, hogy funkcionáljon az, amire titokban vágyunk! Merkúr, Vénusz feszült fényszöge a Neptunusszal véget vethet minden hamisságnak, és érezhetjük azt is, hogy kicsúszik a talaj a lábunk alól, tehetetlenek vagyunk. Félelmeink a gyengéink, amiket ha elrejtünk, továbbra megmaradnak. A döntés ezekben a napokban a kezünkben van. Lehet jóra és rosszra is használni. Óriási energiákra van szükséged a munkádban és a hivatásodban. Ez egyszerre feltölt és kimerít téged. Több egyeztetéssel és közös gondolkodással feloldható a helyzet, és ha érzéseidet is nyíltan kimondod, még vezetői felkérést is kaphatsz egy-egy munka kapcsán.  Jól ráérzel a dolgok mélyebb összefüggésére, mindezekre komoly és intenzív érzelmekkel reagálsz. A kemény munkatempó mellett szerelmes napok és örült pillanatok is várnak rád!

Amikor időd engedi, ölelj át egy egészséges fát. A közeli testi kapcsolat egy fával, visszaadja az elveszett energiáidat. Hozzád most legközelebbinek az akácfát, nyírfát érzem.

Ikrek

Árad belőled a nyugalom. Vagy a profi módon visszafojtott érzékiség. A kényelmet és az élet adta örömöket nagyra értékeled. A legfőbb biztonságot az anyagiak jelentik számodra, ezért anyagiasnak tarthatnak. Szeretsz dicsekedni. Legfőbb értékmérőd a pénz, mert a pénz által megszerezhető javak birtoklása mellett érzed magad értékesnek. A látszat anyagi biztonság csak illúzió szülte önbizalmat, magabiztosságot adhat. Találd meg azokat az értéket magadban, amik kifogyhatatlanok, és engedd el magad körül azokat, amelyek birtoklása nélkül is értékesnek találod magad! Adj magadból, hogy értékelhessék!

Hétvégén, szabadidődben, amikor csak teheted, sétálj nagyot, dőlj egy fának, tedd magadévá energiáit! A változásokat észre fogod venni, feltölt, akár az áram az akkumulátort. 

Rák

Báj és kedvesség árad belőled. A biztonságért gondoskodást adsz cserébe. Amennyire befolyásolható vagy, pont annyira befolyásolsz te is másokat, ezért észre sem veszed, hogy érzelmileg milyen jól tudod irányítani a szálakat magad körül. Mindezt nagyon finoman teszed, úgy, hogy mindig szükség legyen rád. Cserébe te is észreveszed mások szükségleteit. Érzékeny és sértődékeny vagy, ha úgy érzed, nincs rád szükség. A megmentőt játszod mindaddig, amíg felelősséget nem tudsz vállalni a saját szükségleteidért. Csak elterelni tudod magadról a figyelmet, amíg másokért teszel, hogy elfogadjanak. Fáradtság, levertség, regenerálódás esetében ne feledd, a természet adja neked az ingyenes frissítő energiát. Ha van otthon fád, vagy erdő közelében laksz, esetleg parkban sétálsz, simogass, ölelj át egy számodra szimpatikus fát! Sajátos és pozitív energia terápia.

Szerencsére a te csillagjegyedhez bármilyen egészséges fa megfelelő.

Oroszlán

Az önbizalom, ami belőled árad ezen a héten, csak látszat. Megjelenéseddel azonnal magadra vonod a figyelmet. Elismerésekből, dicséretekből táplálod önbizalmadat. Nagyvonalúságod természetességgel jön, túlzásaid másokat kellemetlen helyzetbe hoznak. Az élet napos oldalát szereted és vágysz a luxusra, hogy még értékesebbnek látszódj. Az elismerést kivívni nem csak a társadalmi elvárásoknak való megfeleléssel lehet, hanem a megszerzett szellemi értékek által is. Önmegvalósításod akkor fogja a társadalom javát szolgálni, amikor már nem öncélú, nem csak saját igényeid, kielégítésére szolgál. Ha teheted, naponta egyszer ölelj meg egy fát, vagy legalább dőlj a törzsének teljes testeddel. Egy ilyen érintés kiegyenlíti a kibillent energiákat, egyensúlyba hozza lelkedet, gyógyítja testedet.

Szűz

Érted az emberek nyelvét, de ahhoz gyenge vagy, hogy mindig vállald önmagad. Mások által létezel, így nehezen is állsz meg egyedül a lábadon. Könnyebb mások álmát megvalósítanod, mint a sajátodat. Konfliktuskerülő viselkedéssel, határozatlansággal, a külvilágnak való megfeleléssel, külsőségekkel, tereled el saját igényeidről a figyelmet. A látszatnak élsz, mert nincs erőd felvállalni magad. Ez így marad, amíg mások érzéseit, érdekeit helyezed előtérbe. Legyen bátorságod láttatni magad, hogy megláthassanak! A külsőségek magányossá tesznek, az őszinteség erőssé és bátorrá.

Javaslom, a fa terápiát te sem hagyd ki! Egy kirándulás, séta alkalmával keress egészséges tölgyfát, ez javítja a vérkeringést, és nagyobb teljesítményre ösztönzi a megborult nyirokrendszert. Amennyiben szükséges, erősíti a jellem energiáit is.  

Mérleg

Magadról nem sokat árulsz el, felveszed a pókerarcot. Mások gyengeségeit ösztönösen megérzed. Ellenállsz a változásnak, bízol szexuális vonzerődben, finom manipulációkkal ellenőrzés alá vonod a környezeted. Mindezt azért teszed, hogy biztonságban tudd magad, és ne érjen váratlanul semmi, bármikor meg tudd védeni érdekeidet. A változás a legnagyobb ellenséged, ami ellen védekezel, és gyáva vagy, amikor azt látod, hogy mások mernek változni körülötted, csak te nem. Bosszúálló vagy, mert nem tudod elfogadni a változást, de az élet megbosszulja magát, és elveszi tőled azt, ami a legértékesebb számodra, ha nem engeded el. Aki gyáva, annak társa az alkohol, aki bízni tud, társával közösen felfedezheti az élet adta élvezeteket. A Mérleg szereti a természetet, és ösztönösen tudja, hogy a fák gyógyítanak. Ezen a héten a fenyő hozhatja híresen jótékony hatását, akkor is, ha csak ennek a fának a közelében vagy. Tisztítja a felső légutakat, idegnyugtató hatásáról nem is beszélve. 

Skorpió

Lelkesedésed, nyíltságod másokra is átragad, hiszel magadban és a küldetésedben. Nagy összefüggéseket akarsz meglátni, a kicsiken nagyvonalúan átsiklasz. Arra vágysz, hogy példát vegyenek rólad. Ezért igazadról meg vagy győződve, és osztod az észt, megmondod a tutit, hogyan kell boldogan élni. Valójában nem mered teljes őszinteséggel kimondani, amit gondolsz, inkább megszépíted. Életviteledben nem tudod nélkülözni a luxust, a fényűzést. Túlzásaid, harsány viselkedésed, nagyzolásod miatt nem veszed észre, hogy körülötted az emberek ugyanúgy keresik a boldogságot, mint te, és kevesebb ideológiát gyártanak, vagy keresnek boldogtalanságukra.

Sokat segíthet neked is az, ha egy parkban vagy bármilyen fás területen tartózkodsz. Esetedben a gesztenyefa közelsége nyugtat, regenerál. Nem véletlenül. Japánban árusítanak olyan gyógymellényt, amibe belevarrják gesztenyét.

Nyilas

Tekintélyt és magabiztosságot sugárzol. Határozottságod és önfegyelmed óriási vonzerő azok számára, akik biztonságot keresnek és bizonytalanok önmagukban. A kivagyiságod és céltudatosságod keménnyé tesz, amíg rá nem jössz, hogy az érzelmeid kimutatása nélkül senki sem vagy, csak egy konfliktuskerülő ember, aki fél az elutasítástól. Az agresszió megbénít, nem tudod kezelni, tehetetlennek érzed magad, mert csak a viselkedést minősíted, az embert magát nem látod. Elvárások és problémák mögé bújsz, hogy ne derüljön ki érzékenységed. Őszinteséget vársz el úgy, hogy az érzelmeidet nem mutatod ki teljes őszinteséggel, mert akkor mások mit gondolnának rólad? Hát mit? Hogy mély érzésű ember vagy, akiben hatalmas lelkierő van.

Ezért is hatalmas erőt ad számodra a hársfa közelsége, érintése. Érzelmi problémák megoldásában komoly segítség, de ebben a fertőzött világban lázcsillapító hatása is van.  

Bak 

Emberszereteted, toleráns viselkedésed és intellektusod természetességgel árad belőled. Tökéletes akarsz lenni, és ezt a tökéletességet keresed mindenben és mindenkiben. Irtózol a középszerűségtől, ezért életed egy görcsös küzdelem, mindaddig, amíg rá nem jössz, hogy pont úgy vagy jó, ahogy vagy. Rá kell jönnöd, hogy a tökéletesség egy illúzió, amit néha azért kergetsz, mert félsz kockáztatni, avagy nem akarod kimutatni az érzéseidet, nehogy kiszolgáltatottá válj. Ezen a héten a hangulatod sokat nyom a latban, ha beteg voltál, vagy, esetleg a családod nyűglődik valamiféle nyavalyával, kiszámíthatatlan, idegesebb, nyomottabb leszel. A kétségbeesettek támasza vagy, de inkább erős egyéniségek, gondolkodó emberek társaságára van szükséged. Fontos, hogy meg tudd beszélni dolgaidat valakivel, hogy a sok tudás oda-vissza áramoljon. Vágysz a függetlenségre, de függetlenedni adott helyzeted miatt nem tudsz. Energiát és erőt adó fád a tölgy. Közelségében könnyebb rendezni gondolatokat, jobban tudsz dönteni, élesíteni az elmét.

Nem véletlenül sok költő szeretett a tölgyfák alatt írni. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz egy templomi környezetben élő tölgyfa egészséges törzsénél

Vízöntő

Árad belőled a megértés és együttérzés, báj valamint segítőkészség, amit nem kell folyton bizonygatnod, csak ha szeretethiányos vagy. Tanuld meg felismerni, hogy annak segíts, aki kéri, különben csak a megmentőt játszod, ami egód játéka, hogy eltereld életed alapvető problémáiról a figyelmet, becsapva ezzel magadat és környezetedet! Meg kell tanulnod nyíltan felvállalni az érzelmi konfliktusaidat, nem pedig ideológiákat gyártani! Az objektivitás és racionalitás világa távol áll tőled, ezért gyakran fordulsz az ezotéria világa felé, hogy kérdéseidre megleld a választ. Stabilnak mutatod magad, de valójában te is a stabilitást keresed. Könnyen megsértődsz, ha valaki megpróbál visszarángatni a földi valóságba.

Mivel sok a megfázás, felfázás, így a nyírfák körül egy séta, annak átölelése segíti a vese, a hólyag munkáját.  

Halak

Pontosan tudod, milyen álarcok vesznek körül, a sajátodhoz miért ragaszkodsz még? Ne sirasd annyit, az mind a múltad, amit el kell engedned! Az akkor te voltál, most már más vagy, nem passzol már rád az a maszk. Ha rosszul érzed magad, hát vedd le, és dobd el, mert már nem a tied, amit magadon viselsz! Lehet, hogy egy határozott frizuraváltás segítene? A munka és az otthonod körül zajlanak a legintenzívebben az események. Utóbbiban nem ritkák a konfliktusok. Ha nem csinálsz hiúsági kérdést az ilyen ügyekből, hanem átadod az irányítást másnak, nem csak nagyvonalú vagy, hanem a feszültség is enyhülhet. Munkaügyben jó hírek érkezhetnek, de ott van benned a félelem az elköteleződéstől. A változástól félsz, vagy attól, hogy mások irányítják életed?

Erre a hétre javaslat, keress egy fűzfát, legyél kicsit a közelében, simogasd ágát, lombját! Nagyon jó a depresszió oldására.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu