2018. december 1-től december 7-ig

Kos

Ez a dekád a változatosságé lesz. Fantasztikus ötletei lehetnek. Olyannyira, hogy egyesek megkérdőjelezik elméje épségét. Pedig önnek van igaza, csakhogy az ő agyuk igencsak alapjáraton ketyeg. Váratlan találkozás, valamint kolléga, vagy közvetlen környezetéhez tartozó személy színvallása is kellemes meglepetést szerezhet. Azt azonban nem kéne túl komolyan venni, ha egy mikuláspartin megkérik a kezét, mert az játéknak jó, de messze áll a valóságtól. Meglévő szerelemmel kapcsolatosan felütheti fejét a féltékenység. Még időben kellene fejét venni a kis rakoncátlankodó zöld szörnyetegnek. A Mars hajlamosítja arra, hogy szélsőségesen drágára pozícionálja a karácsonyt. Nem kell versengeni senkivel, a belső békét nem lehet kilóra megvenni, arra készülni kell.

Bika

Környezetében most több olyan személy van, akiknek meg sem kell szólalniuk, már a létezésüktől is felmegy a vércukra. Sajnos túl sok az olyan ember, akinek létszükséglet a mindennapi gonoszkodás. Ráadásul nem is szégyellik ezt, büszkék arra, ha mind többen utálják őket. Velük szemben csak a következetes távolságtartás segít. A szerelemben sok múlik azon, hogy mennyire bízik meg kedvesében. A jó kis téli beszélgetések elengedhetetlenek, egy bögre forralt bor, vagy puncs még hangulatosabbá is teszi az egészet. Lelkének rezgésszintje emelésében segítenek a karácsonyi fényben úszó gyönyörű füzérek, illatok, és a kirakatok arany csillogása.

Ikrek

A házasságokban, együttélésekben, mint derült égből a villámcsapás, úgy alakulhat ki olyan konfliktus, amelynek a megoldása hosszabb időt vesz igénybe. És sajnos az is kiderülhet, hogy a környezetében nem mindenki olyan bűbáj, mint ahogyan megjátssza magát. Amikor úgy gondolják, hogy ön nem látja, az irigység kiül az arcukra, ergo ön újra csalódik emberekben. Ne vegye a szívére, ez egy ilyen romlott világ! Rezgésszintje emelésében lehetőleg a szép és tartalmas dolgokat keresse, minőségi idővel töltse ki napjait! Esténként egy kellemes habosbabos fürdő sokat segíthet a lazulásban.

Rák

Munkahelyén érzékelhető feszültség miatt olykor tombolni tudna. Ráadásul a felettesét is legszívesebben elküldené melegebb tájakra. Mivel ezt nem teheti, jó lenne, ha mondjuk sport, vagy bármiféle hobby formájában vezetné le az indulatokat. A szerelemben, az átélt csalódások ellenére, igyekezzen hinni és bízni, mert jól működő érzelmi életének ez az előfeltétele! Erővel nem tud hűségre és szerelemre kényszeríteni senkit. Lelkének rezgésszintjét egy jó őszinte barátos, barátnős beszélgetés teheti a helyére. Amikor leülnek, kapcsolja ki mobilját, és ne nézze az időt!

Oroszlán

E hét kedvez a bonyolultabb ünnepek előtti feladatok megvitatására. Kedvesével egy adventi vásárban történő nézelődés kapcsán tiszta vizet önthetnek a pohárba, megbeszélhetik sérelmeiket, így a későbbiekben elkerülhető lesz a sok konfliktus. Szingliknél váratlanul felbukkanhat egy nagy szerelem. Olyan szerelem, amiből végre már lehet valami komolyabb. Lassan lehet készülni, elfeledni az egyedüllét dicséretét eddig fennen hangoztatott himnuszait! Lelkének rezgésszintjét az ünnepek körüli készülődés emeli. Kicsit átmegy gyerekbe, finomakat főzicskél, régi játékok, fényképek közt keresgél, így töltődik.

Szűz

Jó lenne, ha nem futna olyan szekér után, ami nem akarja felvenni! Amennyiben még továbbra is abban reménykedik, hogy az ünnepeket önnel tölti, nagyot téved. Ha valaki kimondja a nem szót, az egy komoly üzenet. Meglévő, vagy alakulóban lévő kapcsolatokban a túlzások lehetnek jellemzőek, amiért ésszerűtlen dolgokra is képes, csakhogy magára irányítsa választottja figyelmét. Amennyiben házasságban, vagy hosszabb ideje él együtt, partnere talán a pénzre hivatkozva tesz olyan dolgokat, amelyeknek örülnie kellene. Legyen vele tapintatos, mert nem biztos, hogy ő az lesz! Rezgésszintjét az illatos gyertyák növelik, ha megfázott, akkor az eukaliptusz olaj párologtatása tisztítja a légutakat.

Mérleg

Rendkívül fogékony mások érzelmi állapotára, így nagyon káros lehet negatív beállítottságú, vagy romboló természetű emberek társasága. Idővel önre ragad rossz hangulatuk. Próbáljon segíteni másokon, önerőből, vagy csoportos formában! A meditáció, vagy más, önismeretet fejlesztő technika igen hasznos lehet. Vágjon bele, nem oly lehetetlen megtanulni az alkalmazandó technikákat! Szerelmi élete hullámzik, de igazából olyan nagy baja nincs. Decembernek eme csodálatos adventi hetében egy jó kis koncert, vagy színházi előadás emelheti rezgésszintjét.

Skorpió

Aki párkapcsolatban éli életét, annak nagyon rajta kell lenni, hogy a jó kapcsolat megmaradjon és kitartson. Például e hét során mindketten elég fáradtak, fásultak lesznek. Igyekezzen ezt vidámsággal, szeretete kinyilvánításával kompenzálni! Az a Skorpió, aki eddig szingliként élt, óriási esélyekkel indulhat hét végén párja megtalálására. Fontos, hogy a mohóságát felejtse otthon! Rezgésszintjét a szabadban növelheti legjobban. A barátokkal, barátnőkkel történő még ünnepek előtti találkozás, teljesen felvidítja. Jókat beszélgetnek, sok meglepő dolgot tudnak meg egymásról.  

Nyilas

Jó hetet jósolnak a csillagok a Nyilasnak. Sokkal gördülékenyebben indul minden, mint amire számított. Ha ügyesen gazdálkodik, ritka jó évet zárhat az idén. Egy dologra azonban nagyon kell figyelnie: nehogy elszaladjon menet közben a ló, mert ugye tudjuk, hogy ami könnyen jön, az könnyen is megy. Ezért nagyon alaposan meg kell fontolni minden lépést, beosztani minden fillér helyét. Rezgésszintje emelésében az ünnepre való készülődés minden formája benne van. Az illatok, a mikulás virág, az ajtó és ablak díszítgetése, az ötletelés mind mind töltik, akár egy akkut.

Bak 

A pénzügyei egyre zavarosabbá válnak, ráadásul az ünnepekre vásárlás is rosszkor jön, szóval ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba! Igaz, önnél sokszor a gondból lesz a jó, mert ez a kényszer inspirálja igazán, hogy a kilábaláshoz új utat találjon. Szerelemben túlfűtött lesz egész héten, csak fontos az is, hogy kedvese szenvedélyes legyen. Ezt ne várja el csak úgy, tegyen meg mindent érte! Rezgésszintje emelésében szerepet játszik minden olyan jótékonysági akció, amivel ön adhat, segíthet másokon.

Fotók: pixabay.com

Vízöntő

Hullámzó a lelkivilága miatt sokszor érzi egyedül magát. Még társaságban is. Így telik el a hét is sajnos, szomorúan, a kegyetlen és hazug világ dolgain elmélkedve. Hagyja az ostobán lelkendező, ha kell, ha nem rikácsoló, mosott agyú kreténeket, foglalkozzon inkább környezetével! Vonuljon vissza családja menedékébe, ott talál törődést, szeretetet, és értelmet is! Rezgésszintje emelésében a kisállatok segítése, etetése, mentése játszhat szerepet. Ha ez éppen nem aktuális, akkor az emberi segítségnyújtás, azaz „mások lelki szemetesládája vagyok” kap prioritást.

Halak

A hét folyamán egy merőben új munka kipróbálása is szóba jöhet, ami hivatássá nőheti ki magát. Ha mégis marad a régi, egy kisebb átszervezés azért várható, ami többször is megismétlődhet. Aki válik, úgy érezheti, hogy ügyei némileg megtorpantak, de ez szerencsére csak átmeneti állapot. Segíthet, ha igyekszik kerülni az összetűzéseket, és azokat a kapcsolódási pontokat keresi, amelyekben azonosak az érdekeik. Rezgésszintjét legjobban az emberi szeretet, törődés, simogatás emeli. Bár Halak-ból van, mégis olyan, mint egy doromboló nagymacska. Simogatni, időnként dögönyözni kell.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu