Nincs karácsony Gájer Bálint nélkül

0
126

A magyar „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja a tavalyi nagysikerű karácsonyi koncertje után  idén ismét nagykoncerttel kedveskedik a rajongóinak.

A híres amerikai karácsonyi dalok magyar nyelven lesznek hallhatóak , 16 vonós és a zenész tíztagú zenekara által játszott dalokban fellelhetők lesznek Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra és Michael Bublé stílusjegyei is. A műsorban néhány angol nyelvű karácsonyi dal is hallható lesz, illetve a két korábban megjelent lemezéről is idéz. 

Gájer Bálint sikerének titka, a tehetségén kívül kellemes eleganciájának és közönségéhez való közelségében rejlik.

„Karácsony környékén egészen különleges énekelni, hiszen a dalok könnyebben a közönség szívéig hatolnak. Nagyon örülök, hogy 2018-ban is egy csodaszép ünnepi műsort adhatok, amiben természetesen számos meglepetéssel is készülök” – mondta Gájer Bálint.

– Swing hercegének hívnak, pedig sok stílusban énekelsz a latin, a jazz, a popzene is közel áll hozzád.
– Valóban így van, de sokan ezt nem látják, csak a swinges oldalamat ismerik. Nem rég készült egy klip Törj ki a mából címmel, ami gitárcentrikus popdal, a készítésénél igyekeztük a műfaji határokat kitolni. Hasonlóan Michael Bubléhoz, aki szintén ezt a fajta zenét műveli. Szeretem a swinges-jazzes zenét, de közben sokszor énekelek pop- és latin dalokat is. Az igényes zene megfér egymás mellett, ez a három stílus lefedi azt a fajta zenét, ami közel áll hozzám. Valóban a legerősebb karakter a swinges vonal, és valószínűleg ezért ragadt rám ez a megszólítás. A Voice után neveztek a swing hercegének, és a magyar Michael Bubléként is emlegettek. Ennek az imidzsnek az egyik legfontosabb része, hogy mindig elegánsan öltözködöm, alap ruhadarab az öltöny. Persze néha muszáj váltani, például A Törj ki a mából klipben bőrdzsekiben vagyok, de a dalnak olyan a karaktere, hogy ez illik hozzá.

– Fiatalemberként nem teher ez neked, hogy mindig öltönybe kell lenned?
– Nekem sokkal nehezebb lenne, ha mindig valami farmeros szettet kellene összeállítani. Szeretem ezt az öltönyös stílust, hiszen a fél életemet a fekete ing és az elegáns öltözet jellemezte. Nálam ez nem csak öltözködési stílus, hanem a közönség felé is egyfajta megbecsülést jelképez. Fontosnak tartom, hogy mint előadó, normálisan jelenjen meg a koncerteken. Kell, hogy legyen különbség a fellépések és a hétköznapi megjelenés között. Nyáron a meleg miatt nehezebb zakóban, elegánsan felöltözve a színpadon, de minden évszakban tartom magam ehhez a stílushoz, ingben, díszzsebkendővel, bőrcipővel kiegészítve.

– Nem ad ez egyfajta kötöttséget, beskatulyázást?
– A Voice-ban is ezt problémának tartották, hogy nem vagyok elég laza. Szeretem komolyan venni a dolgokat, de attól még tudok közvetlen lenni. Amikor a parti zenekarokkal léptem fel, akkor valamivel könnyedebbre vettem a megjelenést is. Az elegancia nem jelenti feltétlen a merevséget. A swing műfaja tele van humorral, szórakoztató és vidám, ahol lehet bulizni, táncolni a dalokra. Sokszor bevonjuk a közönséget a műsorba, és azt látom, hogy egyre több fiatal ismeri és kedveli meg a szülein keresztül ezt a zenét.

– Hamarosan vége az évnek. Milyen terveid vannak?
– Ezekben a hónapokban nagyon sok felkérésem van, az őszi gasztronómiai fesztiváloktól az ünnepi fellépésekig szinte folyamatosan játszunk. Tavaly decemberben jelent meg az ünnepi dalokat tartalmazó Swing karácsony című albumom, amit nagyon kedvel a közönség. Az adventi időszakban a négy fős zenekarral koncertezünk, de lesz két helyszín, ahol 30 fős csapattal, fúvósokkal, vokalistákkal csapunk hatalmas bulit. December 21-én a MOM Sportközpontban lépünk fel, ahol édesapámmal ismét együtt fogunk énekelni. A jövőre nézve is sok a tervem, készül a következő album, amely előre látható 2020 tavaszán fog megjelenni, de előtte még szeretném meglepni a közönséget egy újabb karácsonyi összeállítással.