6 tipp az igazi nagybetűs karácsonyi hangulathoz

0
1207
Fotó: pixabay.com

Jó hír a karácsony szerelmeseinek, hogy már csak egyet kell aludni az év egyik legcsodálatosabb ünnepére. Színek, fények, illatok nyüzsgő játékával találjuk szembe magunkat ilyenkor, ami mind-mind segít a tökéletes hangulat megteremtésében. Lássuk melyek az elengedhetetlen kellékek egy igazi nagybetűs karácsonyi ünnepléshez.

A menü, avagy az ünnep lelke

Habár sok embernek megvan a saját jól bevált karácsonyi menüsora, mások szeretnek ilyenkor is kísérletezni és új recepteket kipróbálni, ezzel is kedveskedve a családjuknak és a napra pontosan beütemezett vendégseregnek. Utóbbi legfőképpen a nagycsaládosoknak lehet ismerős. Azonban a sok meghívott, sokféle szájízt is jelent egyben. Annak érdekében, hogy lehengereld a látogatókat, mindenféleképpen készíts egy menütervet, amely tartalmazza a klasszikus fogásokat és a modern újdonságokat is. Így biztosan mindenki megtalálja a neki legszimpatikusabbat.

Téli mozi

Még nem járt át igazán a meghitt hangulat? Nincs is jobb egy igazi karácsonyi filmnél! Ha nem akarod a véletlenre bízni a vacsorák utáni esti mozit, kezdj el összeállítani egy listát a kedvenc ünnepi filmjeidről, amelyeket szívesen megnéznél a családod vagy a barátaid társaságában. Vacsora után sütizés mellé mi az igazán nagy klasszikusokat ajánljuk, mint az Igazából szerelem, a Grincs vagy a megunhatatlan Reszkessetek betörők széria.

Na de mit fogok felvenni?

Örök kérdés ez a karácsony bulik előtt, legyen az céges parti vagy családi látogatás. Ajánlatos még a nagy vásárlási őrület előtt megnézni a lehetőségeket, nehogy lemaradj a kiszemelt ruhadarabról. Az örök fekete minivel egyébként biztosan nagy sikert fogsz aratni, bevállalósabbaknak pedig javasolhatjuk a kötött, úgynevezett csúnya pulcsikat, lehetőleg egy nagy rénszarvasfej mintával – ha már a karácsonyi klasszikusokról van szó.

Fotó: 123rf.com

Ajándékozás másképpen

Talán ami az egyik legnagyobb fejfájást szokta okozni ebben az időszakban, az az ajándékválasztás. Próbálunk mindenkinek tökéletes ajándékot vásárolni, aminek a legjobban örülne, miközben elfelejtjük, hogy miről is szól ez az ünnep. Ha igazán szívünkből szól az ajándék, akkor az örömszerzés a fő célunk, és hogy megmutassuk, mennyire fontos számunkra a másik fél. Érdemes mindig valamilyen személyes meglepetésen gondolkodni, és nem utolsó pillanatban megvásárolni egy drága tárgyat, amit talán soha nem is használ majd az illető.

Karácsonyi színek, fények, illatok

Sokszor előfordul az ünnepek alatt, hogy pár üveggömbbel szegényebbek leszünk, vagy éppen az égősor alszik ki, így a következő karácsonyra érdemes ezeket még ideje korán ellenőrizni, hogy ne 24-én reggel keljen rohannunk a szupermarketbe. Egy-egy fahéjjal teletűzdelt narancs, vagy illatos gyertya még varázslatosabbá teheti a légkört, azonban kisállattal vagy kisgyerekkel ez nem mindig olyan egyszerű feladat.