A lélek gyógyszere: festészet, zene – Magyar festőművész alkotása díszíti Placido Domingo otthonát

0
316

Budapesten egy belvárosi hotelben szállt meg a világhírű művész, ahol éppen Hanyu Zsolt kiállítása volt látható. Placido Domingo végignézte a műveket és annyira beleszeretett, hogy jelezte a szállodának: szeretne vásárolni a művésztől egy festményt. 

A pályám során az első ecsetvonások alkalmával még nem gondoltam volna, hogy egyszer egy világsztár fog megkeresni, hogy szeretné az én egyik festményemet!

Olyan csodálatos és megtisztelő dolog történt velem a napokban, amit kívánok minden művésztársamnak is, hogy éljen át, hiszen azt hiszem, hogy ennél nagyobb megtiszteltetés, hogy egy olyan világhírű operaénekes, mint Plácido Domingo személyesen keres fel és érdeklődik az egyik festményem után, ilyen nem sok emberrel történik meg!

Hosszas levelezés után sor kerülhetett egy ünnepélyes átadásra, ami számomra külön öröm, hiszen nem titok, hogy rajongok a zenéért is nemcsak a festészetért, hiszen a legtöbb festményem zenei témákról szólnak.” – nyilatkozott Hanyu Zsolt. 

Hanyu Zsolt festőművész alkotásai egy varázslatos szimfónia darabjai. Szinte hallani a muzsikát, ami a festményein át megszólal, néha szelídebben, máskor lüktetnek a hangok és hatalmas erővel ragadják meg az ember lelkét. Ugyanolyan erővel tudja ábrázolni a zenei paletta árnyalatait, mint más képein a csöndet, mely megható és befelé tereli az elmét önmagához.  Művészete egyedi és érzelmeket közvetít, mert a célja is az,  üzeneteket hagyni az emberi lélekben. 

Aki megismeri Hanyu Zsolt művészetét, festményeit, viszi magával egzotikus erejű színeit, alakjait, a lovak dobogását, a cselló aranyló hangját, a csöndek érintését, a világ káprázatát. A festőművész fő témája a zene, hiszen maga is játszik több hangszeren és énekel, így a világsztár meghívta Hanyu Zsoltot, feleségével a következő fellépésére és az azt követő fogadásra. Placido Domingo jelezte, ha újra Budapesten jár, örömmel találkozik a festővel. Hátha beleszeret egy újabb alkotásba?

Vészabó Noémi
Leonardo da VInci- Michelangelo- és Caravaggio- díjas festőművész, író 
a MANK és a Magyar Írók Egyesületének tagja